Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z pingiem na matchmakingach

Shafe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zgłaszam się z problemem, ponieważ na mm mam od 80 do 100 pingu, wcześniej miałem ładnie po 60-70, czasem mam po 200, ale to tylko na chwilę, a na serwerach społeczności mam po 40-70 pingu, tak samo na faceitach, nie ważne czy serwer w UK, Holandia, Niemcy mam do 70 pingu, ktoś wie jak naprawić ten problem z pingiem na matchmakingach?

Poszukuje grafika napisz do mnie na PW!

Opublikowano

Może po prostu servery mają słabą jakość- są od Ciebie daleko lub słabe.

>Valve

>Dobre serwery

8yRem1d.png

IMPRESKILL!

RAZEM TWORZYMY LAN!

Opublikowano

Zmiana dostawcy załatwi problem.

Jeszcze możesz wyłączyć wszystkie niepotrzebne programy, które obciążają łącze (skype etc.).

Opublikowano

Jeśli chodzi o zmianę dostawcy internetu, nie ma szans, raz, że mój tata, bez mojej wiedzy przedłużył umowę z głupim plusem... a dwa w 2017, będę miał na prawdę dobre światłowody, więc do tego czasu, muszę korzystać z plusa.. Chcę jeszcze dodać, że gry typu, minecraft, h1z1, czy cs 1.6 zupełnie nie lagują i nie mam żadnych problemów z pingiem podczas gry, tylko ten cs go, tak jak kolega wyżej napisał, że może być wina valve, ponieważ kolega mieszka w blokach w mieście internet ma dosyć dobry, a też ma czasem problem z pingiem na mm'ach. Nie ma ktoś innych pomysłów?

Opublikowano

Jeśli chodzi o zmianę dostawcy internetu, nie ma szans, raz, że mój tata, bez mojej wiedzy przedłużył umowę z głupim plusem... a dwa w 2017, będę miał na prawdę dobre światłowody, więc do tego czasu, muszę korzystać z plusa.. Chcę jeszcze dodać, że gry typu, minecraft, h1z1, czy cs 1.6 zupełnie nie lagują i nie mam żadnych problemów z pingiem podczas gry, tylko ten cs go, tak jak kolega wyżej napisał, że może być wina valve, ponieważ kolega mieszka w blokach w mieście internet ma dosyć dobry, a też ma czasem problem z pingiem na mm'ach. Nie ma ktoś innych pomysłów?

Wątpię, aby było inne wytłumaczenie niż serwery Valve, skoro w innych grach ping masz normalny. Wina Valve, rzadko gram mm'y, ale czasem się zdarzy, że 8-10 osób ma 200-500 pingu przez cały mecz. Wniosek jeden - mniej matchmakingów :)

Opublikowano

Jeszcze raz pozwolę sobie powiedzieć :) Zmień dostawcę (neostrada to największy badziew) + bardzo oddalone od nas serwery, więc na prawdę są nieraz lagi :)

Ja nawet nie wiem czy mam neostrade xD

Wątpię, aby było inne wytłumaczenie niż serwery Valve, skoro w innych grach ping masz normalny. Wina Valve, rzadko gram mm'y, ale czasem się zdarzy, że 8-10 osób ma 200-500 pingu przez cały mecz. Wniosek jeden - mniej matchmakingów :)

No właśnie spadłem kurde z lemika, i przygotowujemy się do turniejów, a granie z goldem 3 to siara xD, ale jednak przerzucę się na faceity, dzięki wszystkim, temat do zamknięcia.

Opublikowano

@Shafe mialem tak samo jak ty ziom, w innych grach malo pingu tylko na mmach duzo w csgo, glownie dlatego ze valve nie maja ani jednego serwera w Polsce (a maja k***a w Hong Kongu czy Chile xD) dopiero nowy net pomohl

Opublikowano

No nic nie zrobisz zmień internet też tak miałem z dupy 200 pingu w cs'ie tylko. Na mm'ach. Jedynie co Ci zostaje to czekać. Może to potrwać kilka dni albo miesięcy xDDDDDDDDD. Ja tak miałem i była przerwa prawie miesięczna od cs'a. :)

Opublikowano

No nic nie zrobisz zmień internet też tak miałem z dupy 200 pingu w cs'ie tylko. Na mm'ach. Jedynie co Ci zostaje to czekać. Może to potrwać kilka dni albo miesięcy xDDDDDDDDD. Ja tak miałem i była przerwa prawie miesięczna od cs'a. :)

Przerwe sobie jednak zrobie od mm i skupie sie tylko i wylacznie na esea czy tam faceitach, za kilka lat widzimy sie na IEM 2018, bede stal na scenie z pucharem xDDDDDDD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...