Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] AD Carry na platyny

sh0keN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jhin jak przyzwyczaisz się do jego systemu ammo. Ogólnie jest on jednym z najlepszych aktualnie adc ale i też najtrudniejszych. Aha i używaj build ghostblade + duskblade, według mnie najlepszy.

Jeśli wolisz coś łatwiejszego no to możesz Ashe spróbować, aktualnie ma najwyższy win rate na EUNE, mocno poke'uje z W, w teamfight'ach trochę papierkowa bo nie ma escape i łatwo ją zdjąć, ale jeśli masz ogarnięty team i potrafią cie osłaniać to robisz mocny damage.

No i oczywiście Vayne, która według mnie jest najmocniejsza pod każdym względem.

harley.png

Opublikowano

Lucian po nerfach zniknął z gry, jednak dalej jest bardzo dobrym ADC, szczególnie w early. Dlatego jeśli masz supporta, który wejdzie z Tobą w przeciwny botlane w na 2 levelu, to wygrywasz linie. Jego ograniczony zasięg rekompensuje niesamowita mobilność, bardzo przydatna w ccmecie.

Innym ADC jest Twitch - taka Vayne, tylko z większym kalibrem i dłuższą niewidzialnością. Jeśli widzisz, że Twój team pickuje dobrego frontlane'a, nie wahaj się go wybrać.

To wygląda jak sygnatura!

Opublikowano

Ludzie autor mówi o adc na platynie..

Godtier: Lucian

- ludzie na low elo nie potrafią na to grać, jest to najłatwiejszy adc i zarazem najbardziej op, granie lucianem to tryhard, ten adc nie wymaga nic - na każde elo best pick

ewentuanlie ezreal / caitlynka / tristanka

niczego innego nie polecam ze względu na  golden calle "C**J ZE MAMY 10/0 jhina w teamie FOCUS ENEMY ADC / MID" i se umierasz od jakiegos malphita xD

Opublikowano

Ezreal Jest Świetny ale Zbyt Przewidywalny, myślę że mógłbyś spróbować Kog`Mawem albo Quin *

Opublikowano

Ezreal - dobry powerspike , oraz możliwość ucieczki

Kalista - Wiadomo czemu , mobilna duży dps / łatwy kite

Vayne - Średnie early . ale mid i late op

To picki które ja polecam :)

giphy.gif

Opublikowano

Na pewno dobrym wyborem będzie Lucian. Nerfy nie wykluczyły go z gry całkowicie(choć jak wiadomo kiedyś grało się łatwiej). Ma duży dps, ma dasha, mocne ult.

Dobrym wyborem będzie też Caith. Da się nią przeskakiwać małe ściany+slow. Ma największy range spośród adc. Jej trapy robią robote.

Ezreal ze względu na mobilność, jednak Ez nadaje się głównie pod poke compy.

Opublikowano

Ja nie będę się rozpisywał, ale polecam Ci Vayne.

Ogólnie jak ją ogarniesz to wszystkie gry masz prawie wygrane :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...