Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nie można wyszukać gdy inna osoba gra

grzehe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Zacznę od takich informacji:

-brat grat na laptopie ja na komputerze.

-on jest połączony z routerem, który jest podczepiony do mojego komputera.

-gramy na różnych steamach (na mam swojego on swojego)

i teraz tak... Przez cały dzień bez problemu szukało mi w cs:go turniejówek, gdy brat wrócił z pracy ( gra w cs 1.6 ) nie chciało mu wbić na serwer, wszedł na cs:go i nie chciało mu wyszukać turniejówek - ja w tym czasie grałem, gdy skończyliśmy wygraną brat nagle wyszukało, lecz w tym czasie kiedy on grał zaś mi nie chciało wyszukać miał ktoś kiedyś taki problem, żeby na 1 routerze nie wyszukiwało pomimo, że są 2 różne konta steam oraz gry?...

Opublikowano

Po prostu tak się zdarza że nie chce czasami wyszukiwać, to zależy od różnych rzeczy.

Aha super ja opisałem dokładnie, żeby takiego postu nie było, że przez cały dzień normalnie szukało a jak brat zaczął to nie chciało wyszukać lecz gdy skończył wyszukiwało, a ty z takim postem...

Wygląda na to że jest jakiś konflikt adresów IP, tutaj już Ci nie pomogę bo w żaden sposób się na tym nie znam. Ale myślę że to będzie to.

No właśnie coś w tym musi być tylko jak to naprawić to jest najgorsze :D

Żeby ktoś nie pisał, że może słaby internet to napisze, że jak on gra ma 10 pingu i przykładowo wezmę sobie wyszukam serwer przez faceita i mam 20-30 pingu więc nie jest to spowodowane szybkością internetu, a czymś z ip

Opublikowano

Wejdź w: Opcje Gry --> Maksymalny akceptowalny ping. Daj na 100-150, może to pomoże, a jak nie to szukam dalej ;)

Opublikowano

Wygląda na to że jest jakiś konflikt adresów IP, tutaj już Ci nie pomogę bo w żaden sposób się na tym nie znam. Ale myślę że to będzie to.

Miałem taki sam problem, pomogło ustawienie w WIFI ( UStawienia routera ) filtrowanie po adresie MAC.

Dodajesz tam ilość urządzeń jakie ma korzystać z internetu przy użyciu routera, jest to uciążliwe bo każde urządzenie trzeba ręcznie dodawać, ale powinno pomóc.

Opublikowano

Miałem taki sam problem, pomogło ustawienie w WIFI ( UStawienia routera ) filtrowanie po adresie MAC.

Dodajesz tam ilość urządzeń jakie ma korzystać z internetu przy użyciu routera, jest to uciążliwe bo każde urządzenie trzeba ręcznie dodawać, ale powinno pomóc.

NWM czy o to chodziło ale zrobiłem tak:

sieć bezprzewodowa > filtrowanie MAC : włączyłem filtrowanie, zezwoliłem urządzeniom z listy na dostęp do sieci bezprzewodowej i tam na liście były już wszystkie urządzenia, które się łączyły z routerem, następnie zresetowałem router ale nie pomogło nadal to samo.

Opublikowano

halo halo jaki model masz routera @grzehe umiesz się do niego zalogować

Co do 1 pytania to: TpLink TL-WR841N

Co do 2 to pisałem wcześniej "sieć bezprzewodowa > filtrowanie MAC : włączyłem filtrowanie, zezwoliłem urządzeniom z listy na dostęp do sieci bezprzewodowej i tam na liście były już wszystkie urządzenia, które się łączyły z routerem, następnie zresetowałem router ale nie pomogło nadal to samo."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...