Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowe słuchawki.

Mr.Cukier

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema!

Poszukuję nowych słuchawek za około 200-250zł do codziennego użytku, słuchania muzyki oraz grania w csa itp. Chcę, żeby były wygodne, dobrze wykonane (szczególnie kabel) oraz miały dobry dzwięk bo przed komputerem spędzam czasami długie godziny. Słuchawki muszą być z mikrofonem lub podajcie mi jakiś dobry i tani już poza tą kwotą. Co do mojej karty dzwiękowej to używam takiej: asus xonar dgx (nie zamierzam jej wymieniać bo do moich zastosowań jest po prostu ok). Co powiecie o takich słuchawkach: sony mdr-v55 mój znajomy takie posiada no i są bardzo wygodne.

Pozdrawiam!

Zrobi mi ktoś sygnaturę i avatar(prosze o kontakt na PW)? - nagradzam lajkami!!! 

Opublikowano

Wolisz słuchawki zamknięte (słuchawki, które izolują osobę od świata zewnętrznego) czy otwarte (nie izolują tak bardzo, zazwyczaj nie osiągają zbyt mocnego basu, ale wygrywają mocno w przestrzenności i scenie)? 

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Za 50 zl więcej masz wygodne HyperX Cloud I które są rebrandami Taksar 80 Pro, więc jakość dźwięku wyśmienita mimo gamingowej marki.

1149730ee7ddaf7UVMV7ZB.gif

Opublikowano

Wolisz słuchawki zamknięte (słuchawki, które izolują osobę od świata zewnętrznego) czy otwarte (nie izolują tak bardzo, zazwyczaj nie osiągają zbyt mocnego basu, ale wygrywają mocno w przestrzenności i scenie)? 

To bardzo trudne pytanie :/ Dotychczas używałem akg k518 do słuchania muzyki, a creative fatal1ty do grania no i akg grały lepiej. Może zaproponuj mi jakieś dobre zamknięte i otwarte :) Co będzie lepsze do słuchania muzyki, bo nie gram w nic profesjonalnie, także gry są takim dodatkiem, ale też są ważne :)

Za 50 zl więcej masz wygodne HyperX Cloud I które są rebrandami Taksar 80 Pro, więc jakość dźwięku wyśmienita mimo gamingowej marki.

https://www.morele.net/sluchawki-hyperx-hx-cloud-khx-h3cl-wr-636654/ mówisz o tych słuchawkach? Opłaca się dopłacać, bo moja karta dzwiękowa jest budżetowa i nie wiem czy będzie jakaś różnica?

Zrobi mi ktoś sygnaturę i avatar(prosze o kontakt na PW)? - nagradzam lajkami!!! 

Opublikowano

Takstar HI2050 - ciepłe, lekko basowe granie, szeroka scena i otwarta konstrukcja. Do tego wygodne, welurowe pady (w welurze uszy się nie pocą) i dobre wykonanie.

Superlux HMC631 - słuchawki z mikrofonem o zamkniętej konstrukcji, o dobrej przestrzenności. Bez zmiany padów są dosyć niewygodne, bo z czasem ich pady zmieniają się w twardy prawie że kamień. Po zmianie padów na jakiś welur to naprawdę dobry wybór.

HyperX Cloud - wygodne, świetnie wykonanie, z bogatym wyposażeniem słuchawki, a raczej headset. Grają ciepło, lekką V-ką, jak na mój gust mają dobrą ilość basu, ale scena tutaj jest słaba. Plusem jest to, że dostajesz z nimi skórzane, jak i welurowe pady.

Takstar HD6000 - bas, bas i jeszcze raz ciemny bas. Z twoją kartą dźwiękową, owe słuchawki powinny się lekko ożywić. Nadają się do "ciemnej" muzyki (ciężki metal, dark trap, i inne dropy).

Trochę drożej: Shure SHR440 - zamknięta konstrukcja, monitorowe, jasne, prawie bez basowe brzmienie. Możliwy do zrobienia bassmod, który sprawi, że barwa dźwięku stanie się bardziej pod fun.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Takstar HI2050 - ciepłe, lekko basowe granie, szeroka scena i otwarta konstrukcja. Do tego wygodne, welurowe pady (w welurze uszy się nie pocą) i dobre wykonanie.

Superlux HMC631 - słuchawki z mikrofonem o zamkniętej konstrukcji, o dobrej przestrzenności. Bez zmiany padów są dosyć niewygodne, bo z czasem ich pady zmieniają się w twardy prawie że kamień. Po zmianie padów na jakiś welur to naprawdę dobry wybór.

HyperX Cloud - wygodne, świetnie wykonanie, z bogatym wyposażeniem słuchawki, a raczej headset. Grają ciepło, lekką V-ką, jak na mój gust mają dobrą ilość basu, ale scena tutaj jest słaba. Plusem jest to, że dostajesz z nimi skórzane, jak i welurowe pady.

Takstar HD6000 - bas, bas i jeszcze raz ciemny bas. Z twoją kartą dźwiękową, owe słuchawki powinny się lekko ożywić. Nadają się do "ciemnej" muzyki (ciężki metal, dark trap, i inne dropy).

Trochę drożej: Shure SHR440 - zamknięta konstrukcja, monitorowe, jasne, prawie bez basowe brzmienie. Możliwy do zrobienia bassmod, który sprawi, że barwa dźwięku stanie się bardziej pod fun.

Lubię posłuchać mocnego basu i najczęściej słucham heavy metalu, więc co będzie dobre pod ten gatunek muzyki? sony mdr-v55 - co myślisz o tych słuchawkach?

Opublikowano

Ja osobiście posiadam słuchawki MC - 828 STRIKER i powiem szczerze, że jestem z nich zadowolony ;)

Opublikowano

Z tych które podałeś najbardziej mi pasują HyperX Cloud oraz Takstar HD6000, skoro takstar są dobre do metalu i ciężkich dropów to chyba będą idealne. Jak będą się sprawdzać w grach i czy są wygodne? Możesz jeszcze polecić jakieś słuchawki w przedziale do 200zł?

No właśnie, jeszcze jest kwestia twojej karty dźwiękowej. Wiesz chyba o tym że jak nie jest ona zbyt wysokich lotów to nawet Qpady nic nie zdziałają więcej :D Ja z bardzo tanich mogę polecić Creative Fatality, wiem że są tak na prawdę beznadziejne z wykonania i wyglądu ale w dźwięku dają radę :)

Mam ceative fatality, leżą w szafce z urwanym kablem, który strasznie się zwija, chcę dobre wykonanie więc nie kupię ich drugi raz. :)

Ja osobiście posiadam słuchawki MC - 828 STRIKER i powiem szczerze, że jestem z nich zadowolony ;)

Dzięki za opinie :) Tylko chciałem zainwestować w troszkę lepsze słuchawki, bo mam złe doświadczenia z moimi creativami :/

Co sądzicie o tych słuchawkach: sony mdr-v55?

https://www.morele.net/sluchawki-razer-kraken-usb-rz04-01200100-r3m1-666048/ - jak grają te słuchawki?

Opublikowano

Z tych które podałeś najbardziej mi pasują HyperX Cloud oraz Takstar HD6000, skoro takstar są dobre do metalu i ciężkich dropów to chyba będą idealne. Jak będą się sprawdzać w grach i czy są wygodne? Możesz jeszcze polecić jakieś słuchawki w przedziale do 200zł?

No właśnie, jeszcze jest kwestia twojej karty dźwiękowej. Wiesz chyba o tym że jak nie jest ona zbyt wysokich lotów to nawet Qpady nic nie zdziałają więcej :D Ja z bardzo tanich mogę polecić Creative Fatality, wiem że są tak na prawdę beznadziejne z wykonania i wyglądu ale w dźwięku dają radę :)

Mam ceative fatality, leżą w szafce z urwanym kablem, który strasznie się zwija, chcę dobre wykonanie więc nie kupię ich drugi raz. :)

Dzięki za opinie :) Tylko chciałem zainwestować w troszkę lepsze słuchawki, bo mam złe doświadczenia z moimi creativami :/

Co sądzicie o tych słuchawkach: sony mdr-v55?

https://www.morele.net/sluchawki-razer-kraken-usb-rz04-01200100-r3m1-666048/ - jak grają te słuchawki?

Krakeny Grają kiepsko jak na tą cene, staraj się unikać produktów Razera, Steelseries

1149730ee7ddaf7UVMV7ZB.gif

Opublikowano

Nie wiem totalnie nic o tych sonówkach. Do gier typu CS:GO czy jakiś inny FPS - Takstary HD6000 to niezbyt mądry pomysł. Do ciężkiej muzyki jak najbardziej dobry wybór. Wygodne będą, bo to miękka gąbka ze skóropodobnym materiałem.

Cloudy mam sam, jedyny minus tych słuchawek to prawie że brak sceny.

Krakeny leżą u mnie skopane na podłodze od jakichś 6 miesięcy, nie polecam.

Opublikowano

Nie wiem totalnie nic o tych sonówkach. Do gier typu CS:GO czy jakiś inny FPS - Takstary HD6000 to niezbyt mądry pomysł. Do ciężkiej muzyki jak najbardziej dobry wybór. Wygodne będą, bo to miękka gąbka ze skóropodobnym materiałem.

Cloudy mam sam, jedyny minus tych słuchawek to prawie że brak sceny.

Krakeny leżą u mnie skopane na podłodze od jakichś 6 miesięcy, nie polecam.

No to nie wiem, kupić słuchawki typowo muzyczne czy takie do gier? Bo często słucham muzyki, ale w gry też gram.

Czyli jednym słowem po prostu kupuj HyperX Cloud 1 i będziesz zadowolony, na prawdę ;)

Pewnie będę zadowolony, tylko chyba kupię jakieś słuchawki w okolicach 200zł, bo jeszcze muszę kupić kilka rzeczy do kompa.

Polecicie jakieś słuchawki w segmencie cenowym do ok.200zł? 

To gdybym kupił słuchawki typu takstar hd6000 to żeby zagrać w csa muszę podłączyć inne?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...