Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Postacie do niskiego golda.

Ni0sz3K

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Nie wiem czy jest to dobry dział, jeżeli nie to proszę o przeniesienie.

Oto moja lista championów, wiem, że jest ich mało, ale jakich postaci tutaj szczególnie brakuję ? Jakimi najłatwiej carruje na takim niskim goldzie ?

post-1002679-0-59383100-1468397236_thumb.png

Na kogo zbierać i kogo mainować, proszę o pomoc. 

Opublikowano

Skup się na dwóch liniach, bo grając wszystkie daleko nie zajdziesz. I tak z takim champion pullem (o ile to prawda) to gratuluję, że dotarłeś do golda.

A teraz do rzeczy:
Jeżeli chcesz grać topa, to nie tym co masz. Brakuje tutaj czegoś z obrażeniami i tankowością(jest renekton, ale aktualnie nie nadaje się do carrowania) jak Olaf czy Irelia.

Mid:
Jak na tak biedną pule wygląda ok. Dorzuciłbym tu jeszcze Zeda/Yasuo(ze względu na brak midlanera z AD obrażeniami co bywa przydatne) i LeBlanc(przyda Ci się coś z wrodzoną agresją).

ADC:
No tutaj to popisu nie ma. Są 3 championy, z czego Sivir ostatnio wypadła z mety. Brakuje Luciana ze względu na swojego dasha i obrażenia. Dorzuć jeszcze Ezreala ze względu na mobilność i obrażenia magiczne.

Support:
Na ten temat niewiele Ci powiem. Chyba jest OK. Ewentualnie Thresha i Brauma bym dorzucił.

Jungla:
Prócz nidalee w aktualnym sezonie z Twojego champion pullu nie nadaje się nic(jestem antyfanem Yi). Brakuje tutaj jakiegoś Gragasa który jest tankowaty i ma spoko ulti. Brakuje K6 który robi masę obrażeń AD, brakuje Rek-Sai, brakuje Lee Sina, jakiegoś Fiddla, Xina...

Co do carrowania gier to największy wpływ na grę masz będąc na jungli/midzie więc jak masz zamiar carrować to właśnie te pozycje... ale kurde. Zrób coś z tymi championami

Opublikowano

Tu w ogóle brakuje championów, ale bez konkretów. Nic o Tobie nie wiemy czy pozycja jakaś czy co, jaki styl gry preferujesz. Po jednym championie ja dokupiłbym tak:

Top - Darius - mocny tank lub off tank, czy tak czy tak ma spory dmg, z tym healem ciężko go zabić nawet na ganku i do tego truta oraz przebicie pancerza + ult bije true dmg.

Jungle - Xin Zhao - dobre ganki w early jak i late, dobre combo i pod off tanka często robi gre, ciężko mu uciec

Mid - Ekko - ostatnio rzadziej grany na midzie, ale pod AP dla mnie i tak najlepszy, dobrze radzi sobie na linii 1 v 1 jak i w late nawet 5 v 5.

ADC - Jhin - jak ogarniesz to często uda Ci się robić dobre akcje bez supporta, jego kryty robią gre a do tego ma stuna na sporą odległość i przez ulta w tf może robić dmg nie będąc w team fighcie

Supp - Braum - stun do stackowania przy ataku lub q, może Cie bronić tarczą i ult podrzucający i spowalniający

Opublikowano

Ja tutaj postaram się podzielić z tobą moim doświadczeniem w tej grze.

Pierwsza sprawa jest taka, że napewno nie graj na wszystkich liniach, tak jak ktoś tam wyżej napisał.

Czyli pierwsza sprawa jest taka, skup się na dwóch liniach.

Co do następnych rzeczy, to dużo ich nie ma, ale Ci napiszę.

Napiszę Ci także mocne postacie na poszczegolną linię, których Ty nie posiadasz, lub poprostu żebyś zaczął nimi grać.

Czyli tak:

TOP - brakuje Ci tutaj mocnego, jak zawsze Dariusa, którym napewno swoją grę powinieneś zacząć grając normale z kolegami, bądź sam. Co jeszcze do topa, to warto zakupić także Irelię, bo Darius jest bardzo często banowaną postacią.

JUNGLE - wooow, jesteś w goldzie i nie posiadasz jednego z kluczowych championów? Mam na myśli Gragasa, którego naprawdę Ci polecam, jest on niedość, że silny to jest jeszcze strasznie tanky. Zakup Lee Sina także nie będzie złym wyborem, aczkolwiek nie jest on najłatwiejszą postacią. Musiałbyś nim poprostu długo ćwiczyć, żeby dobrze nim grać, ale jak już go ogarniesz to będzie miazga.

MID - Annie, postać za 450IP, a możesz ją carrować dosłownie wszystkie gry na midzie, więc nic więcej nie dodaję. Aczkolwiek możesz tutaj dorzucić jakąś Ahri, bądź LeBlanc.

ADC - ogarnięta Vayne także może bardzo zrobić, a Ty ją posiadasz. Poćwicz nią z tydzień, a napewno będzie dobrze. Pamiętaj, farma w pierwszych minutach jest najważniejsza. A co do kupienia, to myślę, że Jinx będzie dobrym wyborem. ;)

SUPPORT - Blitzcrank jest ok, aczkolwiek kup sobie jeszcze jakiegoś Thresha, lub Brauma, naprawdę polecam tych championów.

Popisałem, popisałem, ale napiszę Ci jeszcze stronkę z buildami, runkami, masterkami, która napewno może Ci się przydać w przypadku zakupu nowych championów.

Ta stronka to - http://probuilds.net/

Obsługa tej strony jest prosta, u góry strony wpisujesz jakiego championa chcesz, a następnie zjeżdzasz trochę niżej, gdzie masz fullbuildy pro-playerów.

Ziomek, zmarnowałem 15 minut życia, żeby Ci to pisać, mam nadzieję, że skorzystasz z moich rad. Miłego dnia/wieczoru. ;)

Opublikowano

Chciałbym mainowac mida i adc, choć nie wiem czy na soloq jest to opłacalne,bo będę uzależniony od mojego supporta, który nie zawsze będzie spełniał moje wymagania. Aktualnie spadlem do g5 75 punktów i gram normale aby zarobić pz.

Opublikowano

Chciałbym mainowac mida i adc, choć nie wiem czy na soloq jest to opłacalne,bo będę uzależniony od mojego supporta, który nie zawsze będzie spełniał moje wymagania. Aktualnie spadlem do g5 75 punktów i gram normale aby zarobić pz.

Wszędzie da się wygrać gre, na początku graj defensywnie i wyczuj supporta, czy da się z nim grać czy lepiej nie. Jak nie to czekasz na ganki albo tylko farmisz a jak da sie grać to wiesz co robić. Jak wymainujesz tego adc to może wyjść tak, że nawet solo zrobisz supporta i adc po zbiciu im hp. Tak na prawde to każda linia jest zależna od innych, więc nie rezygnuj z adc. Jeśli jungler jest idiotą to może przegrać całą gre, mider gankując też może paść i przegrać Ci linie. Jungler jeśli nie może nigdzie zgankować również nic nie zrobi. Patrz na to od tej strony, że Ty jesteś adc, żeby nie spotkało się dwóch idiotów na bocie, bo wtedy byś miał surr 20.

Opublikowano

Graj ADC i gdy twoj support zacznie grac slabo, deadac ciagle to pamietaj - mute, nie patrzysz na niego i grasz swoja gre. ;)

Opublikowano

Graj ADC i gdy twoj support zacznie grac slabo, deadac ciagle to pamietaj - mute, nie patrzysz na niego i grasz swoja gre. ;)

Dokładnie,Kolega Dobrze mówi, graj swoje i się nie przejmuj jakimiś "Botami"

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...