Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zdobyć te range S?

Sebskitz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wkurza mnie to po woli, skończyłem już 2 mecz w którym nie dość że trafiłem pente, miałem największy dmg dealt, najwięcej golda i wycarrowałem brązów po przegranej barona i dalej nie dostałem nawet S- na vayne, a jedynie A+ czy nawet B.

Lrewj9n.png

Jakim cudem gdy grałem pare dni temu Ashką zdołałem zdobyć S- na niej ze statami 6/8/13 a na Vayne i innych champach na których próbuje zdobyć 6 masterke po prostu nie idzie mi dostać rangi S. 

Robie coś nie tak? czy ta gra już po prostu tak działa na opak. Macie też tak?

harley.png

Opublikowano

Zależne jest to od częstotliwości gry postacią wśród graczy. Lucianem za 16/0/7 dostałem S-, a Ashe za 6/3/4 ze słabą farmą S. Było gdzieś o tym pisane na reddicie, jak znajdę to udostępnię. 

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Zależne jest to od częstotliwości gry postacią wśród graczy. Lucianem za 16/0/7 dostałem S-, a Ashe za 6/3/4 ze słabą farmą S. Było gdzieś o tym pisane na reddicie, jak znajdę to udostępnię. 

Z chęcią bym poczytał. Czyli rozumiem że skoro vayne jest aktualnie najbardziej granym ad carry to musze ugrać samego gosu by dostać te S, nie no najs.

harley.png

Opublikowano

ale, że na range wpływa więcej czynników niż kille/dedy to wy wiedzcie

za grę 16 minutową ze statami 2/1/3 dostalem S-

Opublikowano

To zależy od wielu rzeczy, na każdy region jest jakaś średnia, którą musisz przebić czy farmą czy KDA i do tego znaczenie ma też długość gry, bo 6/0 w 20 minucie a w 60 to różnica to samo z 150 farmy. Nie ma co zakładać tematów tylko grać lepiej, ocena jest tym jak wypadasz na tle innych graczy (na tej postaci). Może i robisz kille, ale u Ciebie akurat leży farma na minute

Opublikowano

Co jest w tym trudnego? Każda linia jest inaczej oceniana.

Na ADC patrzą głównie na KDA/farmę. 

w 45 minucie 200+ farmy to tak średnio.

+/- w 10 masz 70-80 creepów.

Nie musisz ugrywać żadnego gosu. Staraj się nie zginąć ani razu.

Ja grając Jhinem mając staty 24;5 dostałem S-, a mając 16;1 (podobnie w farmie, 30 minuta,asysty również podobnie) dostałem S. Generalnie z założenia na ADC powinieneś ginąć mniej niż 5 razy.

Opublikowano

Z tego co zauważylem po swoich grach to ilość zadanych obrażeń + zniszczone wieże/inhibitory. Miałem od junglera lepsze staty + farme, ale mniej zniszczyłem objectives i zadałem obrażeń i to on dostał S a ja skromne A+.

f1a327ea2f.png

Opublikowano

Z farmą to wiem że mi nie najlepiej idzie, no ale ok. Dzięki, spróbuje więcej farmić i tyle nie ginąć. 

można close.

harley.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...