Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki operator tylko do internetu?

Rekomendowane odpowiedzi

Admin Cienia
Opublikowano

Cze, na codzień korzystam z plusa, ale szukam drugiego operatora na którym opłacało by się tylko surfować po necie bo plus to porażka..

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

Najpierw to sobie sprawdź jaki operator zapewni dobre warunki bo inaczej nic nie da zmiana operatora. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Admin Cienia
Opublikowano

Najpierw to sobie sprawdź jaki operator zapewni dobre warunki bo inaczej nic nie da zmiana operatora. 

No dlatego tutaj podpytuje :)

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

Ludzie zacznijcie myśleć nim coś kupicie,  potem problemy które zwalacie na innych a nie na siebie.

Ok, zapłać mi to przyjadę i sprawdzę jaki operator ma tam najlepszy zasięg i dostęp do LTE w miejscu gdzie używasz.  

To twój problem sobie to sprawdzić a nie nasz jaki masz najlepszy zasięg i jakiego operatora.

Np. Plus ma zasięg praktycznie wszędzie jak to piszą ale jak widać nie jesteś w jego zasięgu czyli to Twoja wina że masz mierny internet a nie operatora. Kupisz ofertę dla której nie jesteś w zasięgu tam gdzie najczęściej używasz to będzie też tylko Twoja wina a nie operatora że jest mierny internet.  

90% problemów z netem dostarczanym od operatorów LTE jak to widać w postach na forum jest zawsze nie sprawdzenie zasięgu sieci i opieranie się o mapki które są POGLĄDOWE a nie faktycznie pokazują zasięg fizyczny. 

Opublikowano

Ludzie zacznijcie myśleć nim coś kupicie,  potem problemy które zwalacie na innych a nie na siebie.

Ok, zapłać mi to przyjadę i sprawdzę jaki operator ma tam najlepszy zasięg i dostęp do LTE w miejscu gdzie używasz.  

To twój problem sobie to sprawdzić a nie nasz jaki masz najlepszy zasięg i jakiego operatora.

Np. Plus ma zasięg praktycznie wszędzie jak to piszą ale jak widać nie jesteś w jego zasięgu czyli to Twoja wina że masz mierny internet a nie operatora. Kupisz ofertę dla której nie jesteś w zasięgu tam gdzie najczęściej używasz to będzie też tylko Twoja wina a nie operatora że jest mierny internet.  

90% problemów z netem dostarczanym od operatorów LTE jak to widać w postach na forum jest zawsze nie sprawdzenie zasięgu sieci i opieranie się o mapki które są POGLĄDOWE a nie faktycznie pokazują zasięg fizyczny. 

ale druga strona medalu jest taka, że te "nielimitowane" LTE nie jest nielimitowane w pewnym sensie, bo nie masz nielimitowanego internetu z nieograniczoną prędkością, tzw. lejek

fKJeAI4.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Obecnie korzystam z Play i jestem bardzo zadowolony, spokojnie na 3/5 sygnału mam transfer 25/5 i nic mi się nie zacina. Oczywiście wszystko w LTE.

Opublikowano

Kłamiesz, w miejscu gdzie przebyłem niedawno było tylko 3G z Play. 

Nie zapewnisz mu przecież w 100% że w miejscu gdzie mieszka będzie miał LTE z Play ? No chyba że jesteś jego sąsiadem to się dogadajcie i mu pokaż jak działa pięknie internet. 

Żaden operator nie ma 100% zasięgu w Polsce , z reguły to ledwo 30-40% zasięgu i to w okolicy do 10 km od nadajnika w większych miastach.

Opublikowano

Aktualnie korzystam z usług operatora PLAY. Duży wpływ na połączenie z siecią, ma twoja karta SIM w telefonie, pakiet, a także odległość nadajnika od twojego położenia. Do wyboru mam obecnie w sumie 3 sieci:

- PLAY - łapie LTE,

- PLAY (Plus) - łapie 4G,

- PLAY (T-Mobile) - woła o pomstę do nieba

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...