Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kolejny sposób na scam

motorolas90

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

pewnie "wyjadacze trejdów" już to znają ale pomyślałem ze napiszę to tu by ostrzec tych co zaczynają z wymianami . Przed chwilą dostałem zaproszenie do znajomych od ziomka co chciał się wymienić . Za moja kosę wartą 70 € oferował kałacha wartego 100-150 € (factory new) . nie zdziwiłem sie tym bo na rynku były takie tylko 2-3 kałachy wiec pewnie na ruletkę nie da sie wrzucic i kazdy w tej cenie wolałby kose niz kałacha . zaprosił mnie do wymiany i gdy zaakceptowaliśmy to wyskoczył jakiś błąd , dosłownie po sekundzie jeszcze raz mnie zaprosił ale jego kałach nie był juz (factory new) tylko (field-tested) za 5 € . takze radze uważać . niby dosłownie sekunde to trwało, kto by pomyslał żeby sprawdzać stan jeszcze raz , a już zdążył podmienić 

w eq już znowu jest (factory new) 

jakby ktos chciał go zreportować - http://steamcommunity.com/profiles/76561198304634937 

aa i jbc to nie dałem się ojebać :)

Opublikowano

Sposob znany tez z innych gier i nikt na to sie nie daje nabiwrac:)

Nikt kto trochę siedzi w tym temacie :) jest mnóstwo ludzi, którzy poszliby na taką wymianę przez zwykłą głupotę.
Opublikowano

Kiedy widzi się taką wymianę to od razi powinno coś w głowie świtać ( yhy coś jest nie tak) . Trochę obvious z tym scamem ale chociaż nabrać się nie dałeś :P

giphy.gif

Opublikowano

Na laminacie chciał cię jebnąć? xD Najstarszy sposób świata chyba. Najprostsze zabezpieczenie to apka pokazująca wartość.

tak ,czerwony laminat , jak widać na Lounge pełno tego . tak jak pisałem że pewnie niektórzy znają już to , ale np. ja pierwszy raz to spotkałem ale na szczescie zawsze sprawdzam stan/cenę ale znam osobiscie takich co by zaakceptowali 

Opublikowano

Taki scam jest spotykany nawet w metinie xD

Szczególnie na lounge często tak próbują oszukać, typy wystawiają najpierw jakiegoś fn za 300€ na ofę na lounge i chcą itemy po 200€, a w eq skin ww za 20€.

tenor.gif

Opublikowano

Kopiowanie itemów xD

Opublikowano

Dokładnie, sposób istnieje od momentu wrzucenia skinów do gry więc nie taki nowy. A co do reporta to już zmienił id :)

Kolejny . nie nowy . ja dospiero się z tym spotkałem

Szczególnie na lounge często tak próbują oszukać, typy wystawiają najpierw jakiegoś fn za 300€ na ofę na lounge i chcą itemy po 200€, a w eq skin ww za 20€.

Tak to wiadomo . na lounge 90% ofert to scam prywatny profil 0 godzin i w eq inny stan . Ale tu ziomek miał ten factory New i zamienił przed drugą próbą wymiany
Opublikowano

Masz jego Steam ID 64? Zmienił ID. 

Dokładnie, sposób istnieje od momentu wrzucenia skinów do gry więc nie taki nowy. A co do reporta to już zmienił id :)

SteamID     76561198304634937 

Steam2 ID  76561198304634937 

Steam3 ID   [u:1:344369209]

steamID32: STEAM_0:1:172184604

steamID64: http://steamcommunity.com/profiles/76561198304634937

Opublikowano

Gdy zaczynałem przygodę z Loung'em, to raz się tak nabrałem xD, ale potem doszedłem do wniosku, że nie ma sensu tracić czasu na Lounge, gdzie większość ofert to scam. 

Opublikowano

@"kokojumbo99" nie do końca prawda :) Bardzo dużo można wytrade'ować na Loungu, po prostu trzeba myśleć trochę więcej niż ameba żeby ogarnąć co jest scammem a co nie. Na loungu bardzo dużo botów dodaje do znajomych, wystarczy nie wchodzić w linki i po sprawie, a zyska się na pewno dużo, trzeba tylko trochę poczekać na odpowiednią ofertę :)

Ta. Wystarczy dodać swoją ofertę i tradelinka i czekać i parę ofert dziennie dostaniesz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...