Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z raw_input

kd224

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gdy włączam w csie raw input na off, to jak zrobię szybszy ruch to mi myszka chodzi jakbym miał 10sens i się nie da na grać nawet na sensitivity 1 da się to jakoś naprawić?

myszka to zowie fk1

Opublikowano

raw input ma być włączony.

graphic.png

Setup: GPU: EVGA GeForce GTX 970 SSC ACX 2.0+ 4GB GDDR5 256 bitCPU: Intel® Core™ i5-3330 3.00 GHz, Cooler: Intel BOX, PSU: Corsair CS550M 550W, RAM: HyperX Savage 2x8GB (16GB) 1600MHz --> 1333Mhz DDR3 CL9, MOBO: MSI H61M-P20 (G3), SSD: Crucial BX100 256GB, System: Windows 10 64bit

Gear: Monitor: Asus VG248QE 144hz 24', Mouse: Zowie FK2, Keyboard: CM Storm Quickfire TK Cherry MX Red, Mousepad: Razer Goliathus Speed Large, Headset: Steelseries Siberia v2 Red, Mouse Bungee: Zowie Camade Yellow

Opublikowano

raw input ma być włączony.

O czym Ty w ogóle mówisz? Raw input uwzględnia czułość myszki ustawionej w windowsie. Włączasz i wyłączasz ją kiedy chcesz.
Opublikowano

-.- skoro na off ma za szybko, to na on powinien mieć dobrze.

graphic.png

Setup: GPU: EVGA GeForce GTX 970 SSC ACX 2.0+ 4GB GDDR5 256 bitCPU: Intel® Core™ i5-3330 3.00 GHz, Cooler: Intel BOX, PSU: Corsair CS550M 550W, RAM: HyperX Savage 2x8GB (16GB) 1600MHz --> 1333Mhz DDR3 CL9, MOBO: MSI H61M-P20 (G3), SSD: Crucial BX100 256GB, System: Windows 10 64bit

Gear: Monitor: Asus VG248QE 144hz 24', Mouse: Zowie FK2, Keyboard: CM Storm Quickfire TK Cherry MX Red, Mousepad: Razer Goliathus Speed Large, Headset: Steelseries Siberia v2 Red, Mouse Bungee: Zowie Camade Yellow

Opublikowano

Co mu przeszkadza?! Nic o modzie ON nie napisał...

graphic.png

Opublikowano

Co mu przeszkadza?! Nic o modzie ON nie napisał...

No skoro napisał, że raw input OFF nie działa tak jak powinno to chce to naprawić (co oznacza, że mu to przeszkadza...). Czy się mylę?

Z resztą nie warto kontynuować tej gadki, bo nie pomagamy autorowi :v

@topic

Może po prostu spróbuj zrobić spójność plików. Gdybyś miał sterowniki to można byłoby coś poszperać, ale z tego co pamiętam zowie ich nie posiada :/

Opublikowano

Chce mieć raw input na off dla niewiedzących ;p spójność plików mi nie pomogła i też dzisiaj zauważyłem ze mi lekko przeskakuje na włączonym raw input.

z raw input off mi bardzo przeskakuje jak na sensitivity 10 tak jakby ktoś nie zrozumiał co napisałem w temacie.

Opublikowano

Może z myszką jest coś nie tak? Jakaś wada fabryczna czy coś w tym stylu, coś z sensorem? Szukałeś rozwiązania na necie? Może ktoś już miał taki problem.

Opublikowano

Panel sterowania->menadzer urzadzen->mysz->chyba 3 zakladka, tam gdzie bedzie czulosc (ustaw najlepiej na 6 kreske, chociaz domyslnie tak jest) odznacz (ma nie byc ptaszka) "zwieksz precyzje wskaznika", jakos tak po polsku to chyba bylo, jakby cos innaczej sie nazywalo to pytaj, po tym, juz wywalone czy raw_input bedziesz mial na wartosci "0" czy "1" ;) 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Jeśli chcesz mieć wyłączony raw input, to żeby czułość w grze nie była duża, musisz ją zmniejszyć w Windowsie.

Opublikowano

Nadal nic z tych rzeczy nie działa, ustawiłem też na materiałową podkładkę (pewnie tak była ustawiona ale i tak to zrobiłem) i zmieniłem wejście usb

A czy to może być też właśnie przez podkładkę?

Opublikowano

Zaktualizuj sterowniki najlepiej driver boosterem. Możliwe że masz coś z wejściem usb, więc spróbuj myszkę podłączyć z tylnego panelu na przedni lub na odwrót w zależności jak masz teraz ( Mi to pomogło gdyż miałem podobną sytuację). Czy myszka ma jakiś swój program na kompie, gdzie zmieniasz czułość itp. ? Jeśli tak to możliwe że ma również coś takiego jak datatracking, czyli monitorowanie ruchów podczas gry (np. liczba kliknięć w myszkę itp.) To również może powodować coś takiego i po wyłączeniu tego powinno być ok.

chadanako_rhspsqr.png

Opublikowano

Ahh panowie więc tak.

----------

CS:GO

----------

Raw Input - Surowy odczyt z myszki, jeżeli chcesz żeby myszką sterowały dodatkowo sterowniki lub inne programy pozostawiasz [raw_input 0] jeżeli chcesz żebyś myszką sterował ty a nie programy [raw_input 1]

Akceleracja myszy - Jak sama nazwa wskazuje przyśpiesza ruch myszy, polecam mieć to wyłączone.

Synchronizacja pionowa - Jest to funkcja która koryguje rozsuwanie się obrazu. Ma też ona wpływ na ruch myszki w grze, przez synchronizacje myszka chodzi raz wolniej raz szybciej [Polecam wyłączyć]

**Tłumaczone tak żeby każdy zrozumiał

---------

Sprzęt

---------

Jaką masz podkładkę ?

Polecam wyczyścić sensor.

Opublikowano

Dobra, poradzę se jakoś i będę grał na rawinput 1.

Z włączonym rawinputem mi działa normalnie więc podkładka jest dobra a sensor tez nie trzeba czyścic.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...