Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Małe potwory w jungli

VirusLOL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Często widzę, że Nightblue3 i pare innych challengerowych streamerów pierwsze co robią w jungli to wybijają małe potwory (najczęściej od buffów). Czy to minimalizuje późniejsze całkowite obrażenia od potworów? W sensie czy jeśli zabije dużego potwora pierwszego to zadaja mi razem około 300 obrażeń a jeśli zabije małe to 250?

Opublikowano

Nigdy tego nie wyliczałem, ale jeśli wybierasz Kha6 (ostatnio widziałem, że Nightblue, Nervarien i inni nim grają) to ze względu na pasywkę jest to wręcz wymagane. Podejrzewam, że widziałeś to głównie na tym championie.

Jak masz championy bijące kilka potworów na raz jakimś spellem (typu Nidalee na pumie) to zawsze bijąc dużego potwora uderzasz też małe. A z racji tego, że po 1 spellu mają połowę HP to bardziej ekonomicznie jeśli chodzi o Twoje HP wyjdzie ich zabicie. Troche masło maślane, jak coś to pisz. Poprawię się

Opublikowano

Zalezy od championa.Jak grasz Sejuani (aoe clear), to ignorujesz malutkie gdyz one i tak otrzymuja obrazenia z W i E a to wystarcza. Natomiast takim lee sinem warto czyścić malutkie pierwsze ale nie zawsze. Gdzies na YT sa filmy z dowodami na to, ze zaoszczedzamy dzieki temu czas i przede wszystkim hp.

Opublikowano

Po pierwsze, małe miniony danego campa reprezentują taką samą ilość xp, jak duży minion campa - jeśli z jakiegoś powodu będziesz musiał opuścić campa, to opuścisz go z połową expa z campa kiedy zabijasz małe najpierw, a nie z niczym.

Po drugie, niektóre championy posiadają takie specyfikacje, które czynią zabijanie małych potworów opłacalniejszymi - jakakolwiek forma AoE czy pasywka Kha'zixa. Z drugiej strony są champy/przedmioty, dzięki którym dostajesz resistance za wrogów.

Po trzecie, jeśli oddajesz blue/red, zawsze bierz najpierw małe potwory. Dlaczego? A z pierwszego powodu. Jak już oddajesz campa, to oddawaj buffa i połowe expa, a nie całego expa.

To wygląda jak sygnatura!

Opublikowano

Zabijanie małych potworków w jungli zmniejsza zadane obrażenia w twoją stronę ogółem. Czas clear'u jest bardzo podobny, o ile nie taki sam, ale twoje HP w niektórych przypadkach będzie o wiele większe.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...