Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dziwne spadki fpsów

morzon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od niedawna mam problem z dziwnymi spadkami fpsów nawet do 90 przy następującym sprzęcie:

-GTX 970

-4 rdzieniowy intel core i5 3.20 Ghz

Dodam również, że potrzebuję do gry +180 fpsów i gram na najniższych możliwych ustawieniach.

Kiedyś +200 fpsów zapewniało mi granie na najwyższych przy rozdziałce 4:3.

Robiłem już wszystko, reinstalowałem csa, steama, format nie wchodzi w grę, ponieważ nie mam żadnych wirusów.

Z miejscem na dysku też nie ma problemu bo mam tylko jedną grę na hdd, a na ssd tylko system, być może chodzi to o temperaturę w domu i na dworze, ale też pewny nie jestem bo komputer jest wystarczająco odsłonięty żeby się nie dusił.

Bardzo proszę o pomoc :)

Opublikowano

Przeczyść sobie kompa w środku. Może masz jakiś proces uruchomiony, który zżera dużo pamięci? A co do formata to przecież od czasu do czasu trzeba go robić, a błędy zawsze naprawia :D Sam niedawno miałem spadki fps'ów. Tak samo jak Ty reinstalowałem csa, robiłem spójność plików i nic. Zrobiłem formata i wszystko elegancko śmiga ;)

@Edit

Jak mogłem o tym zapomnieć... sprawdź czy sterowniki aktualne ^^

Opublikowano

Jeżeli to możliwe to zmień system na Windows 10 :) Masz czas do 29 lipca. Tylko że nie możesz mieć w uj wolnego neta bo masz tam automatyczne aktualizacje i internet zużywają ;) Windows 10 x64 podobno najlepszy dla graczy :) O, i sterowniki pobierz: Driver Booster od Iobit

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...