Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak podpiąć serwer (VPS) pod domenę?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry,

Posiadam vps z własnym ip z zainstalowanym serwerem teamspeak i chcę go podłączyć pod domenę.

Domena jest z nazwa i jest podpięta pod moje konto na hostingu ct8 oraz pod cloud flare. Jak mam podłączyć serwer ts pod domenę? 

Opublikowano

Jeżeli dobrze rozumiem to masz dnsy w cloudflare.

Dodajesz rekord A wskazujący na ip twojego serwera vps, zaznaczasz chmurkę. Jeżeli potrzebujesz inne porty, które będą działać na twojej domenie wraz z cloudflare to robisz SRV skierowany na dany port np. s1.twojanazwa.pl.

thats.png

Opublikowano

Jeżeli dobrze rozumiem to masz dnsy w cloudflare.

Dodajesz rekord A wskazujący na ip twojego serwera vps, zaznaczasz chmurkę. Jeżeli potrzebujesz inne porty, które będą działać na twojej domenie wraz z cloudflare to robisz SRV skierowany na dany port np. s1.twojanazwa.pl.

A jaką nazwę? Bo wiem gdzie ip ale co mam wpisać w nazwę :) .

Opublikowano

twojanazwa.pl = domena np. mpcforum.pl

Czyli w przypadku którym podał kolega wyżej: s1.mpcforum.pl

Opublikowano

Od tego jest forum, miło, że szukasz pomocy w naszych działach TeamSpeak. Zawsze lepiej napisać niż stać w miejscu jakiś czas.

Jeśli masz nadal problemy to możesz skontatkować się poprzez post/pw bądź zapoznać się z ofertami osób którzy chcą prowadzić współpracę na serwerze jako Technicy etc. TeamSpeak - Współpraca na serwerze

Opublikowano

Temat już do zamknięcia, ale napisze dla osób które miały być mieć podobny problem:

☛ Tutaj masz ss: http://screenshot.sh/owqRjQD1NWu4G

☛ Tutaj masz kolejny ss: http://screenshot.sh/oAAScrqfRZOPk

Tam gdzie masz Type (A) wpisujesz ts3, a w tabeli obok ip numeryczne swojego serwera teamspeak3 bez portu.

Następnie robisz Type (SRV). Robisz tak jak na ss, ale zamiast cyfr "9645" podajesz swój port serwera teamspeak3, a gdzie masz ts3.xsimple.eu wpisujesz swoją domene w miejscu "xsimple.eu" np. ts3.serwerts.pl

PS. SS`y zostały wykonane na podstawie podpięcia domeny pod mojego ts`a.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...