Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nejimaki Seirei Senki: Tenkyou no Alderamin - Dyskusja

LordLoginus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

cykcCU.png

Nejimaki Seirei Senki: Tenkyou no Alderamin

Sezon: Lato 2016

Studio: Madhouse

Ograniczenia wiekowe: 17+

Gatunki/Tematyka: Akcja, Przygodówka, Fantasy

Odcinki:

Obejrzałem to przez @Indywidualista (klik), patrząc na miniaturkę myślałem, że to kolejny głupi harem/ecchi, no ale doszło do tego, że zakładam temat.. Fabuła może być ciekawa, wszystko dzieje się podczas wojny, mc może być fajny, wydaje się być leniwy, mieć wyjebane na sporo rzeczy, ale chyba będzie kozak. Jest też fajna laska, więc ok. Opis z MAL:

The mighty Katjvarna Empire is currently embroiled in a war with the neighboring Kiorka Republic.

Within an unspecified corner of this empire, a certain young man was reluctantly preparing to take the High Grade Military Officer Exam owing to mysterious circumstances. His name is Ikta.

As a man, Ikta abhors war, is slothful by nature, and worships the female form.

At the time, no one could have possibly predicted that a person like him would become a military figure worthy of being called a legendary general.

The young Ikta, armed with his superb talents as a soldier, struggles to survive in a world ravaged by war. This tale will recount his tumultuous life up until this point, as the curtains are drawn for a spectacular chronicle of fantastical warfare!

Opublikowano

a242d25198ea4f03ba40a8a297be08aa.png

7da6b50851e6483a87537865c9742521.png48643db4903f42d98a16b9ccd55e9a24.png

Małe porównanie wyglądu głównego bohatera (manga - anime). Czyli kolejny tytuł z cyklu "anime dobre, manga jeszcze lepsza".

Sądząc po kresce użytej w anime, będzie strasznie trudno odwzorować uczucia bohaterów.

Nie spisuję tutaj niczego na straty (w końcu Madhouse za sterami), ale po opiniach ludzi i własnych spostrzeżeniach chyba lepiej sięgnąć po mangę, a wy jak sądzicie? ;)

417711489342956987022.png

Opublikowano

a242d25198ea4f03ba40a8a297be08aa.png

7da6b50851e6483a87537865c9742521.png48643db4903f42d98a16b9ccd55e9a24.png

Małe porównanie wyglądu głównego bohatera (manga - anime). Czyli kolejny tytuł z cyklu "anime dobre, manga jeszcze lepsza".

Sądząc po kresce użytej w anime, będzie strasznie trudno odwzorować uczucia bohaterów.

Nie spisuję tutaj niczego na straty (w końcu Madhouse za sterami), ale po opiniach ludzi i własnych spostrzeżeniach chyba lepiej sięgnąć po mangę, a wy jak sądzicie? ;)

Ja sądzę, że ze mnie zbyt leniwy c**j na mangę. xD Czytam SNK, FT i więcej nie chce mi się. :D 

Anime zapowiada się dobrze, zobaczymy co z tego wyjdzie. ;)

Opublikowano

Tyle że to anime jest na podstawie LN, więc jak tak będziesz przyrównywał anime do mangi - gdzie manga też nie idealnie odwzorowuje LN(aczkolwiek wygląd bohatera się zgadza +/-) to wyjdzie jeszcze większy nieład. Manga w tym przypadku to typowy "filler", nie przyrównuj tego do anime bo to tak jakby ktoś Ci dał podróbę zegarka a ty robiąc swój zegarek brałbyś za przykład ten podrobiony xD

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Można by rzec, że z MC to niezły motherfucker ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Wg. mnie to jedno z lepszych tytułów tego sezonu/

Tak...

totalny badass, ruchacz matek itp

ogólnie ładnego mind fucka miałem, gdy zaczęła gadać, że bzykał jej matke xD

Opublikowano

Tak...

Nie wiem czy też tak masz, ale chciałbym zobaczyć jak tyra tą księżniczkę xD

Novelka zaczynała się od zakończenia ich szkoły czy jak to nazwać...

gfgdf

Opublikowano

Tak...

Nie wiem czy też tak masz, ale chciałbym zobaczyć jak tyra tą księżniczkę xD

Novelka zaczynała się od zakończenia ich szkoły czy jak to nazwać...

Dokładnie, mina księżniczki, gdy ją gasi - bezcenna :D

Opublikowano

Co wy chcecie, anime spoko. Nie rozumiem tego hejtu na wygląd twarzy (a dokładnie usta), przynajmniej tutaj nie jest to jakaś pozioma kreska jak w 99% innych anime xD

Fabuła dobra, leniwy protagonista z ogromnym potencjałem strategicznym jest jak najbardziej ok, aż dziwie się, że  odstąpili na chwilę gatunek ecchi xD

Opublikowano

Najbardziej wkurza mnie ta księżniczka i pewien fragment w karocy. Do tego ta czerwona dziewka co wiecznie jej broni... Irytujące to jest. Zjebali w późniejszych częściach naszego bohatera który strasznie się zmieni :(

IDcncno.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Kurde tak to pozytywnie oceniacie, że aż chyba zerknę dzisiaj na ten tytuł i go machnę :)
Zobaczyłem delikatne spoilery i nawet fajnie się zapowiada ale z tego co tutaj piszecie to pewnie znajdę tutaj również sporo zabawnych momentów.

No nic innego nie pozostało jak obejrzeć te cacko, wrócić tutaj i napisać jak ja to widzę. Szczerze powiedziawszy gdyby nie Twój post @LordLoginius to nigdy bym nie zwrócił uwagi na tego sezonowca.

Tym bardziej jak piszecie o nim w taki sposób :O

Nooo podobał mi się ten plot-twist w czwartym epie...

Niby tutaj takie szkolenie, a nagle zaczynają się kąpać we krwi  :D

Wgl Yatrisino  <3

i wiesz co?

Najlepsze jest to, że mimo wprowadzeniu takich elementów to anime nadal utrzymuje świetny poziom... co ja piszę.. te elementy sprawił, że postać Yatorishino Igse została o wiele bardziej ubawiona (dosłownie jak i w przenośni).

EDIT: (po obejrzeniu 6 odcinków)
Jestem już na bieżąco z tym anime.... chociaż

Mogliby wprowadzić wątek miłosny -  ale ja to wszędzie bym gdzieś wcisnął elementy romansu (wiec nie patrzcie na to).

Anime te zapowiada się na jedne z poważniejszych kandydatów na zostanie hiciorem sezonu :)

True love survives all

Opublikowano

Powiem, że 8 odcinek mnie rozjebał...

"Spotkałam go tylko dwa razy, nie mogę doczekać się kolejnego", a tytuł "Pewnego Dnia, Po Raz Trzeci"

Łezka poleciała

Opublikowano

Ze względu na księżniczkę nie oglądam xD

Mógł ja zayebać w karocy ale nie bo głupia Igsem się wtryniła xD

Szkoda że zjebali taką postać jak Ikta. Smutne to jest xD Myślałem że będę miał co oglądać,a tutaj totalny s**t wyszedł według mnie xD

IDcncno.png

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Fak... Nadrobiłem ostatnie odcinki. Oczywiście nie ma szans na 2 sezon - nawet się nie łudzę. Cóż fajnie się oglądało, przyjemnie, ale jednak czegoś mi tu brakowało... Oczywiście zakończyło się w najlepszym momencie

gfgdf

Opublikowano

Nie polecam dalej czytać

czerwonowłosa umiera

dlatego nie chce aby był sequel

No, to będzie tak c*****e, że aż szkoda się za to zabierać. 

Już mogli uśmiercić tego grubasa Mathew (czy jak mu tam) albo tego zielonowłosego Torway'a... Ale oczywiście trzeba było uśmiercić jedną z lepszych postaci o rudych włosach ;v

Opublikowano

Nie polecam dalej czytać

czerwonowłosa umiera

Nie polecam dalej czytać

czerwonowłosa umiera

Już mogli uśmiercić tego grubasa Mathew (czy jak mu tam) albo tego zielonowłosego Torway'a... Ale oczywiście trzeba było uśmiercić jedną z lepszych postaci o rudych włosach ;v

Wat, serio? Jprdl... Kij z Matthew czy Torway'em, księżniczka mogła umrzeć, ale nie, lepiej uśmiercić zajebistą postać...

Może jakieś wskrzeszenie czy cuś?  :pls:

Który tom i chapter? @LordLoginus

gfgdf

Opublikowano

Nie polecam dalej czytać

czerwonowłosa umiera

HAhahaha xD No to jeszcze księżniczka i będzie miodzio :D

W sumie to mi jej nie szkoda, głupia dziewka która chroniła księżniczkę  nie licząc się z Ikutą.

IDcncno.png

Opublikowano

Nie polecam dalej czytać

czerwonowłosa umiera

Nie polecam dalej czytać

czerwonowłosa umiera

Wat, serio? Jprdl... Kij z Matthew czy Torway'em, księżniczka mogła umrzeć, ale nie, lepiej uśmiercić zajebistą postać...

tom 7 chapter 3 i 4 polecam

Nie polecam dalej czytać

czerwonowłosa umiera

W sumie to mi jej nie szkoda, głupia dziewka która chroniła księżniczkę  nie licząc się z Ikutą.

wgl miałem nadzieje, że księżniczka utonie w pierwszym odcinku anime xD

J**** to panowie i panie, co się stało, już się nie odstanie!

Na śmierci tej osoby zakończyłem przygodę z Nejimaki Seirei Senki.

1/10 elo

Opublikowano

Nie polecam dalej czytać

czerwonowłosa umiera

Nie polecam dalej czytać

czerwonowłosa umiera

tom 7 chapter 3 i 4 polecam

Nie polecam dalej czytać

czerwonowłosa umiera

wgl miałem nadzieje, że księżniczka utonie w pierwszym odcinku anime xD

J**** to panowie i panie, co się stało, już się nie odstanie!

Na śmierci tej osoby zakończyłem przygodę z Nejimaki Seirei Senki.

1/10 elo

Zrobiłbym podobnie XDD

A szkoda bo anime miało potencjał ogromny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...