Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte]Propozycja osobnego forum

DeepSea

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,
na początku chciałbym podzielić się z Wami moimi wewnętrznymi spostrzeżeniami i przemyśleniami dotyczących całego projektu Antaris, czyli "nowej jakości Metin2".
Od samej pierwszej zapowiedzi (ponad rok temu) zainteresowanie było dość wysokie. Pierwsza próba startu serwera jednak "nie wypaliła" a sama data rozpoczęcia gry była kilkakrotnie przekładana - i właśnie od tego momentu (według mnie) rozpoczęła się gównoburza na temat tego projektu.

Na forum powstał dział, który jest w pewnym sensie forum serwera Antaris. Wiele nowo utworzonych kont tylko ze względu na "nową jakość Metin2", pełno nowych statusów dotyczących opinii serwera, pełno edytowanych/usuwanych postów oraz banów.
Nie do końca rozumiem, dlaczego ktoś otrzymuje perm ban na całe forum, za wypowiedzi które były właśnie w tym dziale.
Skoro ten dział jest traktowany tak jak wszystkie pozostałe, to niech zajmuje on odpowiednie miejsce (dział Metin2/projekty MPC). Naprawdę nie wygląda to atrakcyjnie dla osób zupełnie niezwiązanych z tym projektem a wręcz irytujące pozamykane stosy kategorii.

Mam wrażenie, że projekt który jest tak mocno promowany przez forum ma jednak zły wpływ na całą jego działalność - bany, dziwne degradacje, samo dziwne otoczenie jakie z nim powstało.

Proponuję aby projekt serwera Antaris posiadał własne, osobne forum.
To że jakiś serwer jest pod "patronatem" mpc, nie oznacza że wszystko ma się wokół niego kręcić.
Myślę, że samo przekierowanie z MPCforum na stronę projektu wystarczy - a tam niech dzieje się co chce ;)

Pozdrawiam 
DeepSea

http://www.mpcforum.pl/topic/1560052-propozycja-osobnego-forum/

Wspinając się w górę bądź miły dla innych, bo możesz ich spotkać spadając w dół.

Opublikowano

W pełni na TAK. I zgadzam się z tym, że osoba nie powinna dostawać perma na całym mpc tylko dlatego, że coś tam nie spodobało się adminom serwera. Przecież to śmieszne.

Opublikowano

Skoro to projekt pod patronatem mpc to po co oddzielne forum? 

By było więcej rzeczy do ddosowania dla konkurencji?

Opublikowano

Przecież inmedio by nie wyłożyło hajsu na serwer gdyby nie moc marketingowa mpc więc już widzę jak założą osobne forum.

Jestem za tym żeby członek teamu moderacyjnego nie był w teamie Antarisa. 

Opublikowano

Od początku było to trochę dziwne. Rozumiem, że MPC objęło oficjalny patronat nad powstającym projektem, który zapowiadał się wręcz fenomenalnie, ale bez przesady. W pewnym momencie miałem wrażenie, że zacznie się rozsyłanie reklam poprzez wiadomość prywatną. W każdym razie, dlaczego ten dział jest nad Metinem? Okej, administracja forum pokładała wielkie nadzieje w tym serwerze i myślała, że to będzie zupełnie inny Metin, dlatego postanowiła stworzyć dział nad strefą gry. Ale teraz jesteśmy już po stracie, każdy, kto się tym interesuje, dobrze wie, jaka jest sytuacja i logicznie kategoria Antaris powinna trafić do subforum Metin2. 

Mam wrażenie, że ten serwer bardzo szybko pójdzie na dno i pociągnie za sobą całe MPC. Jak dla mnie, projekt Antaris powinien mieć osobną politykę, a nie łączyć się z forum, bo później wychodzą takie a nie inne sytuacje. 

Także jestem za odłączeniem go od tego forum lub chociaż przeniesieniem albo do kategorii Projekty MPCforum, albo do działu Metin2.

Opublikowano

Ktoś z moderacji zamknął temat: http://www.mpcforum.pl/topic/1560052-propozycja-osobnego-forum/#entry13172340

Nie do końca rozumiem, dlaczego temat został zamknięty bez postu wyjaśniającego.

Proszę o powód zamknięcia tego tematu i wypowiedzenie się w tym ;)

@Makin

@Matzar

@Sh4ke

@Vitron

@Wilku

@Bagietka

@Noresta

@Istny Diabel

Wspinając się w górę bądź miły dla innych, bo możesz ich spotkać spadając w dół.

Opublikowano

Przecież inmedio by nie wyłożyło hajsu na serwer gdyby nie moc marketingowa mpc więc już widzę jak założą osobne forum.

tak

Opublikowano

Opublikowano

Bez nazwy-2.png

Opublikowano

Ja to bym proponował założyć oddzielne forum, i odczepić ten serwer Antaris od patronatu mpc bo to tylko psuje reputację, i nic poza tym, a założenia były chyba inne :lenny:

anigif_sub-buzz-27474-1516737829-1.gif

Opublikowano

Ale osoba, o której mowa, otrzymała w dziale Antarisa jedynie 5% do paska, za złamanie Regulaminu Globalnego, który w owym dziale również obowiązuje, nie za napisanie negatywnej opinii na temat serwera, ani nic z tych rzeczy. Na permanentnego bana zapracowała całokształtem swojej "działalności" na forum - uzbierała 100%. Nie rozumiem więc głupich komentarzy i Waszego "buntu" odnośnie tej sytuacji.

c:

Opublikowano

Ale osoba, o której mowa, otrzymała w dziale Antarisa jedynie 5% do paska, za złamanie Regulaminu Globalnego, który w owym dziale również obowiązuje, nie za napisanie negatywnej opinii na temat serwera, ani nic z tych rzeczy. Na permanentnego bana zapracowała całokształtem swojej "działalności" na forum - uzbierała 100%. Nie rozumiem więc głupich komentarzy i Waszego "buntu" odnośnie tej sytuacji.

Nie wiem gdzie widzisz wymienioną osobę w tym temacie. Skoro "nie rozumiesz", to Ci to wytłumaczę - osoby, których nie interesuje Antaris, nie chcą oglądać płaczu w statusach nt. serwera, a następnie podwajania tych wpisów za ich kasowanie. 

Jestem neutralny, bo mimo wszystko Antaris miał na początku bardzo dobry wpływ na MPC. Może sytuacja się poprawi.

Nie wiem gdzie widzisz wymienioną osobę w tym temacie.

Wiele nowo utworzonych kont tylko ze względu na "nową jakość Metin2", pełno nowych statusów dotyczących opinii serwera, pełno edytowanych/usuwanych postów oraz banów.

Nie do końca rozumiem, dlaczego ktoś otrzymuje perm ban na całe forum, za wypowiedzi które były właśnie w tym dziale.

Ktoś to nie wskazanie konkretnej osoby.

Wiele nowo utworzonych kont tylko ze względu na "nową jakość Metin2", pełno nowych statusów dotyczących opinii serwera, pełno edytowanych/usuwanych postów oraz banów.

Nie do końca rozumiem, dlaczego ktoś otrzymuje perm ban na całe forum, za wypowiedzi które były właśnie w tym dziale.

Opublikowano

Wiele nowo utworzonych kont tylko ze względu na "nową jakość Metin2", pełno nowych statusów dotyczących opinii serwera, pełno edytowanych/usuwanych postów oraz banów.

Nie do końca rozumiem, dlaczego ktoś otrzymuje perm ban na całe forum, za wypowiedzi które były właśnie w tym dziale.

Tylko tego fragmentu wypowiedzi dotyczył mój post, nie musisz mi niczego tłumaczyć. ;)

W tym przypadku sytuacja jest na tyle oczywista, że łatwo wywnioskować o co chodzi. Nie rozumiem do czego zmierzasz i chyba nie jest to wiedza potrzebna mi do szczęścia.

c:

Opublikowano

Kolejna gówno-burza, tak jak mówiłem moim zdaniem wyglądało to tak, że serwer Antaris miał być super hiper dopracowanym projektem i miał podkręcić liczniki na mpcforum stąd też brak osobnego forum antarisa, ale czy coś z tego wyszło? Chyba jedynie brak właśnie tego osobnego forum.

Branie pod patronat tego serwera było dużym błędem, nie mówię nawet o tym, że ten serwer nie jest dopracowany, że bugi, że to i siamto. Chodzi o same kłamstwa, te wszystkie zapowiedzi, te teksty nt. Nowej jakości Metin2,  to że serwer jest przygotowywany od roku i dużo dużo innych rzeczy. To są słowa, które nie powinny mieć tu miejsca, a przynajmniej mpcforum nie powinno mieć z nimi styczności, a tak całe baty przyjmuje na siebie właśnie te forum.

Co do serwera, ma swój super klimat, ale wygląda jakby był przygotowywany na miesiąc przed startem - NO HEJTERINIO.

I tak ten post zostanie usunięty, czego się dziwić oglądając telewizję, że wszystko jest poukładane tak jak rząd chce, jak nawet na takim mpcforum wolność słowa umarła.

anigif_sub-buzz-27474-1516737829-1.gif

Opublikowano

OCzywiście, że na tak. Zrobić oddzielne standardowe forum z shoutboxem i podobnymi sprawami tylko dla społeczności serwera. Na takim forum tworzy się swoisty kilmat i w pewnym sensie jakieś więzi między graczami a w chwili obecnej jest tylko kilka działów i elo. Nawet nie ma najbardziej ulubionych działów takich jak przywitania i zdjęcia graczy.

Cyrk.png

Opublikowano

Oczywiście, że tak. Boże, czy wy ludzie nie zauważyliście, co się ostatnio dzieje?! Ataki na forum, więcej degradacji, banów, ciągłe dramy o Antarisie, w statusach itp. Dlaczego to wszystko się zaczęło od otwarcia słynnego serwera pod patronatem forum "Antarisa"? No ludzie, błagam, nie oszukujmy się. Myślę, że dla dobra forum najlepiej by było, gdyby w ogóle ten projekt zniknął z tego forum miał oddzielne, własne forum, a prezentacja mogła by się tylko znajdować w dziale Metin2, bo to, co się ostatnio dzieje, to śmiech na sali.. Już luj z tym Antarisem, niech sobie tam go prowadzą, ale nie wiążcie go tak z forum, bo są problemy... 

#LenovoLegion Team

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...