Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, podjołem się pisania pewnego programu jednak nie wiem jak się za to zabrać i czy to wogóle możliwe w AutoIt, dlatego napisze tu dokładny opis programu, a nawet zarys graficzny i z góry wam dziękuje za pomoc.

Program mógłby działać na 2 sposoby, efekt byłby taki sam, opisze oba sposoby jakie wymyśliłem( są to tylko " projekty " w paincie )

- Sposób 1.

botsposob1.png

Na czym by to polegało ? zaznaczamy kierunek w jaki ma przesunąć myszke o zdefiniowaną odległość ( do wyboru północ, wschód itp. jak na zdjęciu ) później przeciągamy ten kursor (podobnie jak w AutoIt info) na cel, który chcemy przesunąć, i tu pojawia się problem, czy AutoIt ma możliwość definiowania np. imagesearch w ten sposób ? wskazujemy cel i program go zapamiętuje, na bazie imagesearch lub pixelsearch ? największy problem będzie chyba w tym, że cel może się przemieszczać na ekranie.. więc nie będzie go można zapamiętać za pomocą kordynatów... Czy to wogóle możliwe ? strasznie chaotycznie to napisałem, więc może wytłumacze.

Zaznaczamy kierunek w jaki ma przesunąć, przesuwamy kursor w cel, który chcemy przesunąć, program go zapamiętuje ( nie wiem na jakiej podstawie ) i po naciśnięciu jakiegoś klawisza program przesunie go w wybrany wcześniej kierunek. Przypominam, że zapamiętany na ekranie cel może się przemieszczać.

Jest to do zrobienia? jeśli nie to może sposób drugi?

- Sposób 2.

botsposob2.png

To samo działanie tylko inne wykonanie.

Byłoby to możliwe ? z góry dziękuje za odpowiedzi.

Opublikowano

prześlij ten program co jest na ssie

@offtop

wpadłeś do działu autoit i odrazu chcesz powyzywac koledze znajomych i spalic kompa...

Tak jak napisałem w temacie to nie żaden program tylko posklejałem rzeczy na paincie ( zrobiłem zarys ).

A co do żartu z GG to podkreślam jest to kawał, tak jak w tytule tematu, a co do spalania procesora, zobacz co napisałem w temacie godzinke temu :P

A co do wpadnięcia do tematu AutoIt - kiedyś trzeba zaczać prawda ? :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...