Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Kogo kupić? Top/mid

Gość theszaser

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cos cięższego z postaci czy jakąś łatwą do grania ?

Ostatnio grałem xerathem i powiem ci, że całkiem nieźle się gra, oczywiście środkowa linia.

<p class='bbc_center'><span style='font-size: 24px;'><span style='font-family: lucida sans unicode'><strong class='bbc'>Hejtować będę</strong></span></span></p>

Opublikowano

Mam Silver V, Viktor faktycznie dobry, ale czy łatwy? Tak samo Xerath, łatwy do grania? Czy lepiej trochę sobie przećwiczyć?

Opublikowano

Middlaner to oczywiście Brand, stun, duży zasieg ataku, dobry poke na linii, na dodatek jego ult w tf robi bardzo dużo w tym passywka, to free elo  o.O

Topa zazwyczaj gra się TANKAMI i wybrałbym zdecydowanie Vladka, wiem podobno dostał nerfy, lecz i tak jest op. Nie ma many, 3 umiejętności AOE, dobry sustain, healowanie co chwile, plama która kontruje ulty (jinx, eza, aski itp).  :((

Opublikowano

Na Silver V na mida polecam Ci LeBlanc

+Duży dmg

+Mobilność

+Stun

+Łatwa do carrowania gierek

+pasywka

-Podatna na stuny

-Papierowa

A LeBlanc ciężka do gry? Długo by zajęło ogarnięcie combo?

Opublikowano

@theszaser na midzie pograj sobie akali 

+Duży dmg

+Mobilność

+Jeden z lepszych picków, jeśli chodzi o carrowanie

-Brak ucieczki, nie licząc r, dzięki której możemy doskoczyć do miniona

-Podatna na stuny

Jeden z lepszych picków na niskie elo, możesz nią grać na midzie jak i na topie

Opublikowano

+Duży dmg

+Mobilność

+Stun

+pasywka

-Podatna na stuny

-Papierowa

Nie , według mnie na lb jest więcej niż 1 combo ;)

- W,Q,E,R

-W,E,Q,R

-Q,R,E,W

Ja najczęściej używam pierwsze ;) .

Bóg Honor Ojczyzna

Opublikowano

+Duży dmg

+Mobilność

+Stun

+pasywka

-Podatna na stuny

-Papierowa

LeBlanc do ogarnięcia ciężka nie jest. Jednak jak już wspomniałem jest bardzo podatna na stuny i niestety jest bardzo papierowa, przez co niezwykle ważna jest wizja. Combo robi się prosto, jednak trzeba wiedzieć w którym momencie można je zrobić(nie jest łatwo trafić łańcuchem). Trzeba też wiedzieć, że ten champion jest typowo nastawiony na zabijanie, więc trzeba nauczyć się chodzenia po mapie (roamów) bo po słabym early gamie ciężko jest wrócić(chociaż jest to możliwe).

Opublikowano

Dzięki wszystkim za pomoc, możecie dalej pisać swoje propozycję.

Opublikowano

Myślę że Katarina byłaby dobra:

Zaczynasz najczęściej z Doran's Shield, składasz Abyssal Scepter/Zhonya's Hourglass(vs AD Assassins/Fizz), Luden's Echo, Rabadon's Deathcap, Void Staff, Liandry's Torment, Sorcrecer's Shoes, a jeśli jest bardzo łatwo Mejai's Soulstealer zamiast Liandry's Torment lub AS/ZH.

Runes:

Marks: Magic Penetration

Glyphs: Ability Power

Seals: Health

Quintessences: Movement Speed/Ability Power

Masteries:

<a href=https://zapodaj.net/92417452950f7.png.html>masteries.PNG</a>

Najważniejsze jest ogarnięcie Ward Jumpa a resztę ogarnie się z czasem. Polecam również oglądanie Flyerbeka który ją mainuje.

Opublikowano

Irelie :) Albo Yasuo :) Obie postacie nadaja sie na obie linie. Nie sa latwe do ogrania ale na 100% daja pelna satysfakcje z wygranej czy zrobienia jakiegos "plejsa" . Nwm jak Wy ale osobiscie wole cos bardziej skillowego niz spam Katariny czy drewniane ruchy Viktora ^^ Kup 1 z tych 2 . Ograj do konca przynajmniej 100 winow i kazda giereczke wycarrujesz na "lajcie" :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...