Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z Fps'ami

lul121

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Potrzebuje pomocy z Fps'ami. Są one strasznie niskie, i nie wiem dlaczego.  Po włączeniu gry w konsoli mam dziwne informacje, nie wiem czy powinny tam być czy nie.  W counter-strike 1.6 mam 60 FPS na stale.

Komputer chyba nie jest najgorszy:

Procesor-Intel®Core i3-3240 CPU @ 3.40 GHz 

Karty graficzne- ASUS HD7790 Series & Intel® HD Graphics

Windows 7

12GB pamięci RAM,  64 bitowy system

Proszę o szybką pomoc.

Pozdrawiam

Opublikowano

Ale ty się martwisz FPS'ami w menu czy w grze też masz 15?

graphic.png

Setup: GPU: EVGA GeForce GTX 970 SSC ACX 2.0+ 4GB GDDR5 256 bitCPU: Intel® Core™ i5-3330 3.00 GHz, Cooler: Intel BOX, PSU: Corsair CS550M 550W, RAM: HyperX Savage 2x8GB (16GB) 1600MHz --> 1333Mhz DDR3 CL9, MOBO: MSI H61M-P20 (G3), SSD: Crucial BX100 256GB, System: Windows 10 64bit

Gear: Monitor: Asus VG248QE 144hz 24', Mouse: Zowie FK2, Keyboard: CM Storm Quickfire TK Cherry MX Red, Mousepad: Razer Goliathus Speed Large, Headset: Steelseries Siberia v2 Red, Mouse Bungee: Zowie Camade Yellow

Opublikowano

Sprawdź wykorzystanie CPU itp poprzez menadżer zadań bez włączonego, oraz z włączonym csem

NU94p9A.gif

Wracam..

Opublikowano

Nawet na igpu powinien miec 100fpsow izi, przeinstaluj gre najlepiej, tylko tak zeby starego cfg nie zapisalo upewnij sie. Cs malo wazy, to co Ci szkodzi, a pewnie pomoze, ustaw tez mu wysoki piorytet. 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Robiłem już reinstalacje cs'a jak i steam i nic nie dało. Dasz może krok po kroku co i jak zrobić// I co da wylaczenie synchronizacji pionowej ?

Opublikowano

Najpierw zrób z kompem porządek, czyli przeczyść go (w końcu jest lato, a jak jest pełno syfu w środku to na pewno nie wpływa to dobrze na komputer...). Zrób przegląd zainstalowanych programów i odinstaluj niepotrzebne (a najlepiej to po prostu zrób format  xD od czasu do czasu należy go robić)

A jak przełączyć karty graficzne? ?

Kabel łączący monitor z pc podłącz do wejścia wychodzącego z karty graficznej. Dla ułatwienia... na tym zdjęciu (http://i.imgur.com/SFekP1l.jpg) na zielono są zaznaczone wejścia od płyty głównej, a na czerwono od karty graficznej. Oczywiście panel od Twojej karty graficznej będzie wyglądał inaczej bo ma inaczej rozstawione wejścia niż na tym zdjęciu, no ale z tym powinieneś sobie już poradzić :D

Po drugie ustaw sobie opcje uruchamiania cs'a (wchodzisz w biblioteke gier steama>PPM na cs'a>właściwości>ustaw opcje uruchamiania)

Nie będę Ci tutaj pisał jakie to opcje, bo na necie bez problemu znajdziesz na ten temat poradnik. Dla przykładu u mnie wygląda to tak: 

http://i.imgur.com/BkMxpAl.jpg

Po trzecie wejdź sobie na jakąś mapkę z botami i po kolei przestawiaj sobie ustawienia graficzne według twoich potrzeb.

Jeśli nadal będzie problem z fpsami to na prawdę format się przyda, bo to gwarantuje poprawę, a przy okazji komp będzie szybciej chodził xD 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...