Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Urządzenie USB jako karta sieciowa.

Gość animekkk

Rekomendowane odpowiedzi

Gość animekkk
Opublikowano

Witam, otóż posiadam urządzenie TP-LINK WN722N, i mam pytanie czy da się zmienić szybkość połączenia, bo kiedyś na laptopie (teraz mam komputer) w tym samym miejscu miałem 150Mb/s prędkości a teraz mam 72,2Mb/s, i się zastanawiam czy w urządzeniu nie ma jakiegoś ograniczonej prędkości w urządzeniu.

PS: Przepraszam jeżeli napisałem w złym dziale.

Opublikowano

Jestes podpiety wifi czy przewodowo?

To jest karta wifi. Pamietaj, ze jak jestes podpiety bezprzewodowo to jakosc lacza bedzie o wiele slabsza niz gdybys byl podpiety na kabel. Jezeli poprzednio podpiety byles na kabel to nic w tym dziwnego i sprobuj zmienic kanal, to powinno troche zwiekszyc twoj internet o kilka mbs

Gość animekkk
Opublikowano

@up

Znaczy, te urządzenie mam podpięte do komputera. I to jest karta sieciowa na usb.

Opublikowano

Bo tak ma pokazywać, działać jak zrobił producent i żadnego problemu nawet nie będzie jak wartość będzie 2-3 x mniejsza. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Gość animekkk
Opublikowano

@up

Ale niektóre strony typu facebook, nie wczytują mi się do końca, np. czasami się załaduje do końca a czasami obrazki w ogóle się nie ładuje.

Opublikowano

A co mieć karta do tego czy szybkość łącza ? Nic, dosłownie NIC do tego nie ma sprzęt a już tym bardzie to co pokazuje w jego prędkości. 

To tylko problem po stronie przeglądarki albo czegoś innego. 

Gość animekkk
Opublikowano

@up

Sprawdziłem pingi na youtube i facebook.

Większy ping mam na facebook'u nie wiem dlaczego.

post-1024169-0-49639300-1468176215_thumb.png

post-1024169-0-37219700-1468176216_thumb.png

Opublikowano

Następny co ping porównuje do transferu, obydwie wartości nic nie mają do tego a już tym bardziej ze sobą cokolwiek wspólnego!  Zresztą to całkowicie odmienne serwery więc mają prawo mieć różna pingi. 

Szukaj sobie problemów w oprogramowaniu albo w syfie co może ściągnąłeś na kompa. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...