Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

zablokowanie dostepu do rutera mobilnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

da się tak zrobić? bo teraz np. moge sie zalogowac na ruter przez telefon, czy da sie na ruterze ustawić, żeby wejsc na niego mozna było tylko majac bezpośrednie połączenie kablowe a nie przez wifi?

Opublikowano

Zmień port albo załóż hasło na logowanie. 

Wszystko pisze w instrukcji obsługi. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

po to pisze na forum, zebym nie musiał szukać w instrukcji obsługi pomijając już to, że niekoniecznie jest tam w ogóle zawarta odpowiedź na moje pytanie

i ja sie nie pytam jak uniknąć zalogowania się przez kogoś na mój ruter tylko czy da się wyłączyć dostęp do rutera z urządzenia mobilnego, żeby takim osobom się w ogóle nie ładowała stronka od rutera po wklepaniu 192.168.1.1 

Opublikowano

To czekaj, ja mam za ciebie szukać twojej  instrukcji obsług, poszukać jak ustawić i jeszcze dodatkowo napisać na forum bo tobie sie tego nie chce zrobić bo zajmie to aż 1 minutę z twojego cennego życia by przeczytać i ustawić ? 

Dostałeś dokładnie to co chciałeś, zresztą z dupy to ja sobie nie wynajdę co masz za router.

Wszystkie routery maja takie same ustawienia, a jak ustawiać i gdzie sie znajduje opcja włączenia/wyłączenia dostępu pisze w INSTRUKCJI OBSŁUGI 

Opublikowano

dobra ku rwa, widzę człowieku że albo masz 12 lat albo jakieś kompleksy, napisałeś wlaśnie 4 post z rzedu pod jednym z moich tematów który jest totalnie bezużyteczny, ani razu nie udzieliłeś bezpośrednio odpowiedzi na pytanie jakie zadałem tylko gadasz mi o czymś całkiem innym co już wiem i jeszcze się prujesz. Jak nie wiesz to się po prostu nie wypowiadaj, ja pie rdole nie ma tu kogoś innego w tym dziale oprócz ciebie? jak ktoś jest i wie to niech napisze a panu już podziękujemy.

a dla twojej informacji od razu po napisaniu swojego posta przejrzałem na szybko instrukcje obsługi i tak jak się spodziewałem nie ma tam nic na temat tego, czego szukam, tak że dziękuje bardzo za użyteczną informację, po raz kolejny popisałeś się wielką wiedzą na temat IT, jak ty pracujesz w serwisie komputerowym to iksde ( hobby ). Aha i nie pisze tylko jest napisane. 

Opublikowano

Jak widać to tobie brakuj kultury nie wspominając o logicznym samodzielnym myśleniu.

Nie każdy router może mieć takie ustawienia ale każdy praktycznie ma możliwość zmiany portu albo hasła/loginu, w każdym routerze inaczej sie to nazywa, inaczej się to załącza/wyłącza. 

Skoro stwierdzasz że nie ma możliwości to po cholerę się plujesz. Dostałeś odpowiedź, w swoim  routerze nie masz i nie będziesz miał tej  opcji albo tylko nie potrafisz przeczytać i zrozumieć instrukcji obsługi. 

Jak do dziecka ciągle pisać, skąd  qrwa mamy wiedzieć co za router posiadasz ?  

Spodziewałeś się odpowiedzi ale najprostszej rzeczy nawet od początku nie potrafiłeś napisać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...