Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Oddam za darmo VPS na maszynę testową

SlimaKCode

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Posiadam trochę prywatnych serwerów, a ostatnimi czasy przeniosłem się na lepszy sprzęt i całkowicie zmieniłem infrastrukturę. W efekcie czego został mi wolny serwerek opłacony jeszcze na ponad miesiąc, z którym to zupełnie nie mam co zrobić.

Jako że nie znoszę marnotrawstwa wpadłem na pomysł pewnego ekperymentu, mianowicie oddania go komuś w dobre ręce. Być może ktoś byłby zainteresowany wykorzystaniem go pod swój serwer testowy minecraft czy temaspeak czy stronę WWW czy co tam ciekawego wymyśli. Oczywiście osoba, która będzie chciało go wykorzystać bierze pełną odpowiedzialność za to co na nim będzie.

O serwerze w skrócie:

- Parametry: 2 rdzenie, 8GB RAM, SSD

- Ochrona przeciw DDoS

- Data wygaśnięcia: 19 sierpień 2016
- System do wyboru: Ubuntu/Debian/Centos/Suse

- Pełny dostęp root przez SSH

Jeżeli zgłosi się ktoś z naprawdę ciekawym projektem mogę dodatkowo zaoferować:

- Możliwość synchronicznych backupów całej maszyny i pełnego eksportu do pliku przed wygaśnięciem
- Podpięcie domeny pod własny autoryzowany serwer mailowy z dostępem do webmaila
- Ewentualną bazę danych na moim serwerze MySQL z panelem phpMyAdmin

- Dodatkowe filtrowanie przez zewnętrzny firewall dla podwyższenia zabezpieczeń jeśli będzie konieczne

Szczerze bardzo ciekawi mnie jak czytelnicy mpcforum podejdą do takiej konkretnej, a jednocześnie zupełnie darmowej oferty, czekam na propozycje na PW ;)

• 5 tygodni później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...