Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Podkręcanie procesora.

Derpfnatic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od paru dni próbuję podkręcić procesor (Intel Core i5-3230M CPU @ 2.60GHz 2.60GHz) ale nigdzie w biosie nie potrafię znaleźć opcji podkręcania. Widzę prędkość procesora itd ale wszystkie te opcje są zablokowane i nic się nie da zrobić. Mój bios to Phoenix SecureCore Tiano Setup z roku 2014. Trzeba jakąś opcję odznaczyć/zaznaczyć czy coś? Mam laptopa. Z góry dziękuję za pomoc.

Płyta główna: Nie wiem. Szukałem ale nigdzie nie pokazuje ,bo pisze : Model Płyty głównej: Niedostępny

Opublikowano

O ile mi wiadomo nie można podkręcać tych procesorów. Poza tym bierzesz się za podkręcanie nie wiedząc jaką masz płytę główną...

Opublikowano

Laptopa bez modowanego bios nie można prawie nigdy podkręcić. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Nie radzę podkręcać procesora w laptopie jeżeli nawet była by taka możliwość, to zamknięte pudełko, temperatura wzrośnie w uj. Nie opłaca się tego robić w laptopie moim zdaniem. :)

PS: Jego żywotność także się przez to zmniejszy. Musiałbyś zmodować Biosa jeżeli już jesteś taki uparty by zwiększyć taktowanie procesora. ;p

image.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...