Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zakup zasilacza do zestawu.

wiesiekex

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wczoraj kupiłem sobie cześci do kompa między innymi:

-Grafika; radeon hd 6950 2gb
-Płyta Główna; p5q se
-Procek; Intel® Core™2 Quad Processor Q6600
-Ram; 6gb 800mhz 2x2 patriot + 2x1 crucial
-Chłodzenie; Scythe mugen
Brakuje mi jedynie zasilacza gość mówił, że potrzebuję przynajmniej 500W, jak myślicie? Może coś polecicie?
Ogólnie to dałem za to 300zł, chyba się opłacało :P

1356721310-U739101.png

Opublikowano

tylko jest różnica, bo wersja 500W ma grupową regulację napięć, gdzie 600W ma niezależną, lepiej jest trzymane napięcie jakby. wtedy regulacja wynosi na +12V około 2%, czyli całkiem dobrze jak na taki zasilacz. 

polecam vero l1 600W w tej cenie, ale też jest spoko zasilacz ostatnio ogarnąłem 

https://www.morele.net/zasilacz-seasonic-eco-430-430w-eco-430-760889/

grupowa regulacja napięć, ale ma o wiele lepsze kondensatory, bo tutaj są japońskie od nippona bodajże. to by był najlepszy wybór, bo przecież nie podkręcasz, czyli nie będzie liczyło się to aż tak, jak są trzymane napięcia, chociaż w seasonicu też to będzie bardzo dobre, tylko wytrzymałość. do tego jest tańszy. ma 400W na +12V, czyli też dobrze, ale jest jeden haczyk. posiada tylko zasilanie jedno dla karty graficznej (1x6+2pin). sprawdź, czy twoja karta jest zasilania takim złączem 6 lub 8 pinowym, bo jeżeli więcej, to nie ma co się pchać w sizonika, tylko trzebaby iść właśnie w vero. 

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...