Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Crosshair placement

cola!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Pomimo tego że mam grubo ponad tysiąc godzin w cs to mam dziury w mojej csowej wiedzy bo zamiast po Bożemu poznać dokładnie grę to odrazu trenowałem AIM itp. Czemu raz celuje się już w dane miejsce jakby przez ścianę a czemu raz ma się celownik przy ścianie? Czy to zależy od sytuacji ze enemy może tam być i zazwyczaj tam jest np. auto na bananie i celuje się przez ścianę juz czy poprostu zwykle sprawdzanie miejscowek jak np. Cement na bananie i trzyma się celownik przy krawędzi bo może nagle wybiec i nie opłaca się celować w dany przedmiot czyli cement

Opublikowano

To zależy od sytuacji i wyczucia ziomek xD 

Mam około 5k godzin i prawie nigdy nie wychylam tak jak napisałeś wcelowany już przez ściane bo to raczej kwestia aima i refleksu

Opublikowano

Mam około 5k godzin i prawie nigdy nie wychylam tak jak napisałeś wcelowany już przez ściane bo to raczej kwestia aima i refleksu

No, ale jak masz celownik bliżej miejsca gdzie najprawdopodobniej ktoś jest to większa szansa, że ty wygrasz ten pojedynek..

Za dużo się skupiacie na pierdołach z tego co widzę. Po prostu nie maluj nim jakoś po ziemi i bez sensu po ścianach tylko trzymaj tam gdzie faktycznie patrzysz i tyle.

Opublikowano

No, ale jak masz celownik bliżej miejsca gdzie najprawdopodobniej ktoś jest to większa szansa, że ty wygrasz ten pojedynek..

Za dużo się skupiacie na pierdołach z tego co widzę. Po prostu nie maluj nim jakoś po ziemi i bez sensu po ścianach tylko trzymaj tam gdzie faktycznie patrzysz i tyle.

Nie wiem czy pierdoły czy nie ale jak oglądam prosów to oni raz już są wcelowani przez ścianę (Flusha Kappa ale nie no serio pytam) raz przy krawędzi ściany mają i to mnie zastanawia czemu raz tak raz tak.
Opublikowano

Nie wiem czy pierdoły czy nie ale jak oglądam prosów to oni raz już są wcelowani przez ścianę (Flusha Kappa ale nie no serio pytam) raz przy krawędzi ściany mają i to mnie zastanawia czemu raz tak raz tak.

Może wrzuć z 2-3 filmy gdzie znajdziesz jak oni wychylają, podaj w której sekundzie co i jak, postaram Ci się wytłumaczyć dlaczego tak wychylał xD

Opublikowano

Zalezy, czy wiesz, ze on tam siedzi czy nie, bo jesli wiesz, to mozna sie wcelowac, jak nie wiesz, to typek moze byc za sciana od razu i co wtedy? Moze kampic przy scianie od bs tej, albo pod daszkiem i wychylajac grajac 4:3 moze nawet go nie zauwazysz, a on ma izi fraga. (dalej mowie na przykadzie inferno i drodze do bsa b jakby cos). Nie ma reguly troszke, albo wlasnie ja podalem :D 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Tak jak wyżej. Jeśli wiesz, gdzie jest (lub myślisz ze jest) wychylasz od razu wcelowany, np fast pik na dd2 longu po tt. No a jeśli nie wiesz to jedziesz po krawędzi, np wolne zajmowanie gali po stronie tt ;) Wszystko kwestia wyczucia, w czasie gry się o tym nie myśli

i5 4460 - Gigabyte GTX 970 4GB - SSD Transcend 370 128GB - GoodRam 2x4GB 1600MHz CL9 - ASRock H81M-VG4 R2.0 - Chieftec 450W - Zalman T3

Zowie EC1-A - Zowie G-SR - Razer BlackWidow 2014 Tournament Edition - HyperX Cloud 1 - Audiotrak Prodigy Cube - LG 24GM77 144Hz

Opublikowano

Tak jak wyżej. Jeśli wiesz, gdzie jest (lub myślisz ze jest) wychylasz od razu wcelowany, np fast pik na dd2 longu po tt. No a jeśli nie wiesz to jedziesz po krawędzi, np wolne zajmowanie gali po stronie tt ;) Wszystko kwestia wyczucia, w czasie gry się o tym nie myśli

Ok dzięki o to mi chodziło :). I jeszcze jedno pytanie w sumie czemu tak robią bo jakby tak pomyśleć to trzymanie przy krawędzi jest lepsze bo możesz na bieżąco poprawiać celownik i szybciej go przesunąć niż takie odrazu wcelowany w miejsce przez ścianę a tu bach koleś jest kawałek dalej
Opublikowano

Wcelowany wychodzisz często z prefirem, jak jedziesz po krawędzi trochę lipa wszystko prefireowac, nie? xD

i5 4460 - Gigabyte GTX 970 4GB - SSD Transcend 370 128GB - GoodRam 2x4GB 1600MHz CL9 - ASRock H81M-VG4 R2.0 - Chieftec 450W - Zalman T3

Zowie EC1-A - Zowie G-SR - Razer BlackWidow 2014 Tournament Edition - HyperX Cloud 1 - Audiotrak Prodigy Cube - LG 24GM77 144Hz

Opublikowano

Wcelowany wychodzisz często z prefirem, jak jedziesz po krawędzi trochę lipa wszystko prefireowac, nie? xD

Nie rozumiem sformułowania wszystko prefireować. Zamiast wychodzić odrazu wcelowanym przez ścianę na pick z tt na long np z ak lepiej byłoby trzymać przy krawędzi bo jak wychodzisz wcelowany a tu niespodzianka jakimś cudem typ jest koło niebieskiego albo poprostu centymetr w lewo bardziej stoi typ i wtedy lipa bo musisz ciagnac w lewo celownk a tak to tylko dobry refleks i pestka. Ale to tylko mohe gdybanie i mogę się mylić

Opublikowano

Ale ja mówię o fast piku, masz dobry resp to lecisz na longa i jesteś gotowy na prefire. Głupotą byłoby podejście pod longa minutę po rozpoczęciu i bez sprawdzania niczego wychylac xD

Opublikowano

Ale ja mówię o fast piku, masz dobry resp to lecisz na longa i jesteś gotowy na prefire. Głupotą byłoby podejście pod longa minutę po rozpoczęciu i bez sprawdzania niczego wychylac xD

Ja nie mówię żeby niczego nie sprawdzać. Czasem trzeba iść longiem chcąc nie chcąc kiedy zostanie 3 żywych. Jeżeli o fast pick chodzi to tak zgadzam się bo koleś musiałby robić już z ct super bhopa żeby być przed tobą. Mówię tu o zwykłej sytuacji tak jak przedtem pisałem o 3 żywych i lepiej wyszłoby trzymanie celownika na krawędzi chyba

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...