Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Reaper

Miyoshi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. 

Mam pytania odnośnie Reapera.

1. Jak wiadomo, z samouczka wychodzimy na 58 poziomie. Czy w takim wypadku linia fabularna jest taka sama, jak przy "zwykłych postaciach"? Mam na myśli robienie misji z kimś innym, niż Reaper, kto jest na tym samym poziomie. 
  2. Gdzie najlepiej zdobywać ekwipunek już z myślą o pvp? Czy w Terze mamy podział na EQ pvp i pve?
  3. Rozumiem, że Reaper ma swoje oddzielne EQ, specjalnie dla niego przeznaczone?
  4. Najlepszy glyph build? 

Może pytania wydadzą się troszkę dziwne weteranom Tery, ale sama niespecjalnie długo gram, a z Raperem praktycznie styczności nie miałam (a nie ukrywam, że ta postać spodobała mi się chyba najbardziej). Nie wiem, czy ma to znaczenie, ale gram na wersji NA.

Z góry dzięki za odpowiedzi. ;)

Opublikowano

1. Tak, po ukończeniu tutorialu masz 58 lvl i masz normalną fabułę.

2. Tak, jest eq PVP/PVE. Najlepszy jest Conflate z craftu.

3. Jedyne przeznaczone dla niego eq to broń, tak to masz dokładnie to samo co inni.

4. Poszukaj w necie.

Opublikowano

O właśnie, zapomniałam zapytać. O co konkretnie chodzi z craftingiem? Wyucza się normalnie umiejętności i później tworzy/przerabia EQ?

Opublikowano

Zależy o jaki rodzaj craftingu chodzi, na ten moment można wyróżnić:

weaponcrafting - sama nazwa wskazuje.

armorcrafting - to samo co u góry.

etching - produkowanie zwojów dodajacych statystyki do itemów.

alchemia - ogólnie mikstury.

Materiały do weapon i armor craftingu można zdobyć kopiąc rudy i zdobywając je z instancji.

Materiały do etchingu lecą z kryształów, roślin i rud, a chodzi o scaraby.

Alchemia to rośliny, dużo tutaj nie muszę się rozpisywać.

Ogólnie na ten moment chyba najbardziej opłaca się etching, bo jak uda Ci się zrobić etching tieru 3 z crit factorem, to jest się 150k do przodu.

Co do weapon craftingu, to raczej się nie opłaca chyba, że koniecznie chce się robić broń z setu slaughatera tylko po co ja starfalla można wytworzyć z 0 poziomem craftingu.

Co do armor craftingu to najbardziej opłaca się robić broszki tylko jest bardzo czasochłonne i ciężko zdobyć receptę.

Alchemia, chyba najprostsza. Najłatwiej zarobić na potach na manę.

Ogólnie cały set starfall chodzi mi o bron i armor można wytworzyć bez żadnych umiejętności craftingu, wystarczy mieć materiały.

Opublikowano

Zależy o jaki rodzaj craftingu chodzi, na ten moment można wyróżnić:

weaponcrafting - sama nazwa wskazuje.

armorcrafting - to samo co u góry.

etching - produkowanie zwojów dodajacych statystyki do itemów.

alchemia - ogólnie mikstury.

Materiały do weapon i armor craftingu można zdobyć kopiąc rudy i zdobywając je z instancji.

Materiały do etchingu lecą z kryształów, roślin i rud, a chodzi o scaraby.

Alchemia to rośliny, dużo tutaj nie muszę się rozpisywać.

Ogólnie na ten moment chyba najbardziej opłaca się etching, bo jak uda Ci się zrobić etching tieru 3 z crit factorem, to jest się 150k do przodu.

Co do weapon craftingu, to raczej się nie opłaca chyba, że koniecznie chce się robić broń z setu slaughatera tylko po co ja starfalla można wytworzyć z 0 poziomem craftingu.

Co do armor craftingu to najbardziej opłaca się robić broszki tylko jest bardzo czasochłonne i ciężko zdobyć receptę.

Alchemia, chyba najprostsza. Najłatwiej zarobić na potach na manę.

Ogólnie cały set starfall chodzi mi o bron i armor można wytworzyć bez żadnych umiejętności craftingu, wystarczy mieć materiały.

Super, dużo mi wyjaśniłeś, dzięki. ;-) Jeszcze ostatnie pytanie - czym różni się ten set Conflate, o którym mówił kolega wyżej?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...