Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

dziwne prędkości wentylatorów

diilmaach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siemanko, doinwestowałem, żeby amd nie był takim grzejnikiem, mam chłodzenie SPC Fera 2 na nowych wiatrakach 120mm od aab

ten standardowy od spc wpakowałem na przednią stronę obudowy i mam jeszcze mały 80mm z tyłu, by wydmuchiwał gorące powietrze ze środka....

no i ogólnie sprawa jest taka, że podpięte jest wszystko dobrze, a pokazuje mi się takie coś..

sprawdzałem w biosie i tak samo jest.

płyta to asus m5a97 r2,0 (nie evo)

tam temperaturki skaczą o te pare stopni, na moje oko pewnie jak zniweluje ten problem prędkości, to i przestaną skakać temperatury.

LmpSNp5.jpg

Opublikowano

temperatury są dobre, a co do prędkości to słychać, że chodzą na max czy zmniejszają i zwiększają się ich obroty? Podpiąłeś na molexa?

Opublikowano

temperatury są dobre, a co do prędkości to słychać, że chodzą na max czy zmniejszają i zwiększają się ich obroty? Podpiąłeś na molexa?

właśnie chodzą równo, nie ma żadnych skoków większych temperatur, nie podpinałem na molexa, mam 4 wejścia i wszystkie zapełniłem. Co do molexa to musiałbym zdecydować który wentylator do niego podpiąć...

chodzi mi głównie o to, czy mam się tym martwić, czy zostawić jak jest? Bo komputer na prawde cicho chodzi i nie ma ani szmeru, może przy stresie jak się wkręcają to coś tam słychać, ale jest to nie odczuwalne przy włączonym tv w drugim pokoju, czy otwartym oknie.

Opublikowano

dobra zaczęło falować prędkościami, mam się bać?

dobra, uspokojone, podpiąłem na molexa i śmiga.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...