Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co powinien mieć serwer Hardcore Minecraft?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam na imie Michal, wjechałem z polski gdy miałem 5 lat, I do teraz mieszkam w anglii,

tworze I tworzyłem dużo angielskich serwerów, factions itd...

Cos mnie wzielo na zrobienie polskiego serwera, a wiec wykupiłem domenę xyz oraz zakupiłem reklamę, teraz jedynie zostało mi zrobić serwer, tylko ze z tego co wiem to polskie serwery

hardcore mocno nie różnią od angielskich serwerów hardcore, a wiec potrzebuje trochę pomocy, 

co wy myślicie serwer Hardcore powinien mięć? będę chciał zrobić serwer na 1.10, ale jeszcze nad tym myślę.

Maszyna tez just jest. ;)

Potrzebuje tez trochę pomocy z serwerem, wiec jak masz pomysł I wiesz jak go zrobić to eis skontaktuj zemną!. :)

YsqYCCK.png

Opublikowano

• CobbleX - do stworzenia w craftingu przy użyciu 9x 64 cobblestone, po rozwaleniu wypada jakiś itemek,

AntyCheat - zawsze jakiś się przyda,

Gildie - nie factions,

Świniarka - gdzieś na spawnie,

etc.

Opublikowano

gildie 

antyhax

cos do jedzonka 

cobblex

luckyblock

powrót na spawn w sensie różdzka :P

Opublikowano

gildie 

antyhax

cos do jedzonka 

cobblex

luckyblock

Aha okej, Dziękuję, a co powinno się dostawać na start? Większość czasu w anglii dostawało się drewniane/stone eq.

YsqYCCK.png

Opublikowano

Aha okej, Dziękuję, a co powinno się dostawać na start? Większość czasu w anglii dostawało się drewniane/stone eq.

W Polsce zazwyczaj też dostajesz drewniane / kamienne narzędzia, ale co do tego serwa jeżeli ma to być hardcore to moim zdaniem powinny być bany za śmierc..., w innym wypadku to jest po prostu survival a nie hardcore :/, takie moje zdanie.

Opublikowano

gildie 

antyhax

cos do jedzonka 

cobblex

luckyblock

Moim zdaniem nic się nie powinno dostawać. Jest to hardcore, więc powinno być trudno.

Opublikowano

Co do tego co powinno być to:

-cobblex

-świniarnia na spawnie

-różdzki na spawna

-brak komend /spawn i /tpa

-skrypt antycheat, aby było mniej osób używających wspomagacze

Na start powinno się dostać:

-drewniany/kamienny mieczyk

-64 upieczonego mięsa jakiegoś

-enderchest

Chyba tyle, powodzenia w tworzeniu serwera! :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...