Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wielkie zlecenie! Skrypty na serwer RPG!

KoRkIxSkRyPtY

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Prosiłbym o napisanie kilku skryptów(tworze serwer rpg). Wiem ze to trudne, ale poradzicie sobie(jesli bedzie trzeba to byc może zapłace w psc/sms)

Pierwszy:

Chodzi o to by tworzyć własne moby, bossy komendą /potwor dodaj <nazwa> o liczbie hp ustalonej przez admina, co jaki czas po zabiciu ma się zrespić(w minutach), ilosc xp wylatujacego z potwora (łączy sie ze skryptem 3 i 4 , by po zabiciu bossa gracz ktory go zabil zostal teleportowany na spawn, bym mógł dodawać drop z tego bossa komendą ,,/potwór ,<nazwa potwora> nagroda <drop to co trzyma admin w ręku> <szansa na wypadniecie tego przedmiotu z potwora (w %)>,,. Dobrze by była takze opcja zrespienia bossa przez admina komenda ,,/potwor zresp <nazwa potwora>''.

Drugi:

Dodawanie przez admina specjalnych skrzynek, tzw szkatułek komendą /skrzynia stworz <nazwa>, z których bedzie można otrzymać losowy itemek dodany przez admina komenda /skrzynia dodaj <nagroda to co admin trzyma w ręku>, chciałbym aby mozna bylo dodac kilka itemków do takiej skrzyni.

Trzeci:

Wiąże się to z skryptem pierwszym. Chciałbym abyście napisali skrypt na poziomy (lvl), widoczne przed nickiem, otrzymuje się poprzed nabicie pewnej ilości xp wylatującego z potworów (np. jak masz 1 poziom to do nastepnego masz 100 xp, na 3 lvl potrzebujesz 150xp, na 4 - 250xp, 5 - 400 xp, itd) niżej napisze wam wymagania do odpowiednich poziomów, bo to długie.

Poziom 1: 0xp (ma byc to startowy poziom)

Poziom 2: 100xp

Poziom3: 150 xp

Poziom4: 250xp

Poziom5:400xp

Poziom6:600xp

Poziom7:900xp

Poziom8:1100xp

Poziom9:1400xp

Poziom10:1900xp

Poziom11:2400xp

Poziom12:3000xp

Poziom13:4000xp

Poziom14:4600xp

Poziom15:5500xp

Poziom16:6500xp

Poziom17:7000xp

Poziom18:8000xp

Poziom19:9000xp

Poziom20: 10000xp

Poziom21:13000xp

Poziom22:17000xp

Poziom23:20000xp

Poziom24:25000xp

Poziom25:30000xp

Wiecej poziomow nie trzeba.

Czwarty:

Ten z kolei wiąże sie z skryptem trzecim. Chciałbym, by gracz, który ma poziom od 1 do 5 mógł wchodzić tylko na światy: world, exp1, pajaki, event

Gracz z lvl od 6 do 10 na swiaty: world, exp1, exp2, pajaki, event, parkour

Gracz z lvl od 11 do 15 na swiaty: world, exp1. exp2. exp3. pajaki, event, parkour, dt

Gracz z lvl od 16 do 20 na swiaty: world, exp1, exp2, exp3, exp4, pajaki, event, parkour, dt

Gracze z lvl od 21 do 25na wiaty: world,exp1, exp2, exp3, exp4, exp5, pajaki, event, parkour, dt, komnata

Piąty (edit juz nie trzeba na nazywanie)

Sory ze troche ciezko mnie zrozumiec, ale pisalem to w nocy i bylem zmeczony. Z gory dziekuje( xD to chyba najtrudniejszy projekt na mpc).

Aha najwyzej jesli istnieja jakies pluginy do tego to tez mozecie podac.

Opublikowano

Ja się mogę tego podjąć ;)
Napisałem na PW (Prywatnych Wiadomościach)

» Zostanę technikiem serwera minecraft / stworzę twój serwer (Klik) «

» Wykonam pliki serwerowe do minecraft  «

» Pomagam w różnych sprawach «

<>~~~~~~~~~~~~<> Kontakt <>~~~~~~~~~~~~<>
» Wyślij do mnie Prywatną Wiadomość (PW) «

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngKoRkIxSkRyPtY

Z wszystkich których znam nikt za darmo Ci nie napiszę:

Zacytuje jedną odpowiedź od mojego kolegi skryptera który też piszę pluginy: "Za duży projekt, ja mu tego za darmo nie napiszę."

Prosiłbym o napisanie kilku skryptów(tworze serwer rpg). Wiem ze to trudne, ale poradzicie sobie(jesli bedzie trzeba to byc może zapłace w psc/sms)

przeciez napisal ze jesli trzeba to zaplaci -.-

Opublikowano

Tylko, że jak wgrasz plugin to nie zintegrujesz go już ze Skriptem. Wraz z zaawansowaniem technicznym serwera, nabiera to coraz większego znaczenia i radziłbym już na wstępie zadecydować, czy opierasz serwer na skryptach (większe lagi), czy na pluginach (mniejsza integralność lub jej brak między pluginami różnych autorów, brak możliwości edycji, nierzadko długi czas żmudnego przebierania w poszukiwaniu pożądanego pluginu, konieczność aktualizowania ich przy przechodzeniu na wyższe wersje itd.).
Jeżeli nie znasz się na pisaniu pluginów, a chcesz zrobić naprawdę dobry, unikatowy serwer, skrypty to IMO lepszy wybór.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...