Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Steam] Jak zmienić "Przybliżoną prędkość Twojego łącza"

aia21

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Kiedyś (przy instalacji Steama) Zapytano mnie jaką mam przybliżoną prędkość łącza (służy to do obliczania ile mniej więcej zajmie pobieranie).

Teraz moja prędkość internetu się zmieniła ale nie wiem jak zmienić przybliżoną prędkość w Steamie.

Zapytałem o to Google ale jedyny wynik który znalazłem między wynikami "Steam powoli pobiera"  niestety okazał się przestarzały.

Przybywam więc tu i pytam: Gdzie zmienić "Przybliżoną prędkość Twojego łącza" w Steam ?

Opublikowano

Mówisz o tym co Ciebie pytali jaką masz prędkość pobierania na steam? To nie ma wpływu na to, ale jeżeli chcesz to: Steam->Ustawienia -> Pobieranie

Opublikowano

Tak jak kolega wyżej, nie ma to znaczenia, bo steam automatycznie wykrywa zmianę prędkości pobierania.

Opublikowano

Mówisz o tym co Ciebie pytali jaką masz prędkość pobierania na steam? To nie ma wpływu na to, ale jeżeli chcesz to: Steam->Ustawienia -> Pobieranie

Właśnie o tą opcję mi chodzi (dzięki niej przed pobieraniem pokazuje się przybliżony czas pobierania).

Niestety jestem ślepy czy coś bo nie widzę co nacisnąć aby to zmienić (jak to u mnie wygląda w załączniku)

post-491293-0-42584500-1468000916_thumb.png

Opublikowano

Nie rozumiem, chodzi ci o to gdy pobierasz to pokazuje ci się przybliżony czas pobierania? Masz to w zakładce pobieranie w "Moja Biblioteka"

Rozumiem że chodzi ci o to "Time Remaining"

post-1482864-0-04189100-1468002062_thumb.png

Opublikowano

Chodzi o opcję którą się wybiera podczas instalowania Steam

(takie coś)

Modem 56k
DSL > 256k
DSL > 768k
DSL/Kabel > 2M
Kabel/Światłowód > 10M

Zmienia to Szacowny czas pobierania (na czerwono) a chodzi o zmianę wartości "w xxxx KB/s"

post-491293-0-47421200-1468002572.png

Opublikowano

Niby to zajmie kilka sekund ale mi się nie chce ;) (jesli się nie mylę to Steam wykrywa gry zainstalowane wcześniej jeśli wskaże się ich miejsce)

Opublikowano

Świetnie. Reinstalowałem Steama i nie dość że nie pomogło to memu problemowi to jeszcze odinstalowało Steamowe gry z dysku C.

Te które zostały na dysku G mają jakiś błąd z wyświetlaniem ikonek na pulpicie.

Opis screena:

Na zielono - ikonka która nie działa (nawet po sprawdzaniu plików i reinstalacji)

Na czerwono - Ikonka działająca (gra była na dysku C i została ponownie zainstalowana po instalacji Steama)

P.S. na screenie nie widać czerwonej ikonki z pulpitu ale ona tam jest.

post-491293-0-59979900-1468062362_thumb.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...