Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Świadome sny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Na wstępie chciałbym powiedziec, że temat jest dla tych, którzy wiedzą o co chodzi z tym.

Niedawno na internecie nalazłem bardzo dużo informacji na ten temat i na yt obejrzałem dużo filmów o tych świadomych snach. Myślę, aby spróbować, w końcu jest to frajda, robisz co chcesz i ty masz kontrole, tylko trochę sie boje xDxD

No w związku z tym chciałbym was zapytać, co robiliście w tych snach, jakie macie odczucia, czy np odczuwacie ból jak się wam coś stanie itd. Napiszcie tu o waszych przeżyciach

Opublikowano

Osobiście przeczytałem może z dwa artykuły i wątpię, że w 100% będziesz miał świadomy sen. Oczywiście pewnie jest szansa, że się połapiesz, no to wtedy można poszaleć. Bólu raczej w snach nie odczujesz, a raczej się obudzisz zanim coś się bardziej złego stanie.

Opublikowano

Witam.

Na wstępie chciałbym powiedziec, że temat jest dla tych, którzy wiedzą o co chodzi z tym.

Niedawno na internecie nalazłem bardzo dużo informacji na ten temat i na yt obejrzałem dużo filmów o tych świadomych snach. Myślę, aby spróbować, w końcu jest to frajda, robisz co chcesz i ty masz kontrole, tylko trochę sie boje xDxD

No w związku z tym chciałbym was zapytać, co robiliście w tych snach, jakie macie odczucia, czy np odczuwacie ból jak się wam coś stanie itd. Napiszcie tu o waszych przeżyciach

ja raz pamietam ze cofnałem sie w czasie o 3 lata bo chciałem uratować znajomość z pewną dziewczyną, a skończyłem z inną ( ͡° ͜ʖ ͡°), skąd wiem że był to świadomy sen? pamiętam godzine, autobusem którym jechałem i było wszystko dokładnie poukładane jak 3 lata wcześniej (sen ten był ranodmowy, bez jakichkolwiek ćwiczeń itd.)

„Can you feel it?

Your future, torn away.

There is no escape, only oblivion.”

Opublikowano

Czasem przypadkowo możesz mieć taki sen, możesz o tym nie wiedzieć, krótki moment. Ogólnie to trzeba ćwiczyć kilka miesięcy (tak wyczytałem). ja to bym ruchał hermione co noc

Opublikowano

Jeżeli pamiętasz co było w ostatnim śnie to prawdopodobnie był to świadomy.

nope

ogólnie to miałem sporo razy, nie próbowałem wywoływać - samo przychodziło.

nie masz się czego bać, sen jak sen, tyle że wiesz że śnisz i robisz co chcesz

Opublikowano

Ja bólu nigdy nie odczułem chociaż nigdy nie było przy tym okazji. Na początku raczej nie odczujesz niczego, a sny będą krótkie świat będzie Ci się zawalał, kręcił i się będziesz budził, przynajmniej miałem tak ja. : ) Z czasem zaczynasz to kontrolować, nabierasz zdolności, które pozwalają Ci zatrzymać wirujący się świat i kreować sen według swojego uznania. 

Ja ze swoimi snami miałem często tak, że myślałem, że już się obudziłem, że wstałem i mam tylko zamknięte oczy (W świadomym śnie możesz zbudzić się od razu) a okazywało się, że jednak wciąż śniłem... Uważaj na to, bo szkoda zwłaszcza na początku tracić możliwość świadomego snu. 

Jeżeli pamiętasz co było w ostatnim śnie to prawdopodobnie był to świadomy.

wtf?

Opublikowano

Zapamiętywanie snów nie ma nic wspólnego z ld, ale jest do niego potrzebne. Im więcej snów pamiętasz tym większa szansa na niego, ja pamiętam w granicach 3 snów codziennie, z czego ld mam średnio ci 2 dni, nie odczułem nigdy bólu ale raz miałem wkręte ze się bije i typ mi gardło poderznal i czułem jak krew mi scieka po szyi i robie się coraz słabszy aż upałem na ziemie i się obudziłem #trauma

Wiadomo na początku spełniasz jakieś swoje chore fantazje xDxD a od dłuższego czasu bardzo lubię sobie polatać po wszechświecie jeszcze jak się na oglądałem astrofazy to jeszcze lepiej się to robi :> i uwielbiam przeglądać swoje wspomnienia np. Wchodzę do kina wybieram taśmę i oglądam x dzień z dzieciństwa ;)

graphic.png

Opublikowano

Nie masz powodów dla których nie miałbyś spróbować. Podczas snu czujesz się identycznie jak w prawdziwym życiu, czujesz ręce, nogi, brzuch, to jak siedzisz/stoisz i świadomość jest w głowie. To jest to samo, oprócz tego w śnie mogą dziać się dziwne rzeczy, które będą wówczas według Ciebie na porządku dziennym. Jak masz świadomy sen to takich rzeczy nie ma, bo wtedy masz świadomość.

Dopiero jak się budzisz i przypominasz sobie sny to wydają się być nie takie realne, jak je wiele osób opisuje. Przypomina się widok z góry lub sądzisz, że nic nie czułeś. Trochę w tym siedziałem i powiem, że nie odróżnisz snu od tego co robisz w tym momencie bez testów rzeczywistości.

Tzn:

1. Spojrzeć na zegarek - odwrócić wzrok - spojrzeć na zegarek (Godzina powinna się zmienić lub zamiast godziny powinieneś mieć dziwne znaczki, które nie mają sensu)

2. Spojrzeć na napis - odwrócić wzrok - spojrzeć na napis (Tu to samo, tekst powinien się zmienić. Robiłem z tym eksperyment i po przebudzeniu zapamiętałem wszystkie zmienione się napisy)

3. Spróbować rozpalić w myślach ognisko

4. Spróbować się wznieść

Wiadomo, że tych rzeczy nie będziesz wykonywał od tak bo będziesz myślał, że to rzeczywistość, dlatego podczas swojego dnia możesz wykonywać testy rzeczywistości.

Np. co 10 minut zatykać sobie nos i próbować oddychać. Normalnie nie będziesz mógł oddychać, ale pewnego razu będziesz w 100% pewny, że znowu zatykasz nos żeby wbić sobie do głowy nawyk, żebyś miał świadomy sen, a okaże się że możesz oddychać i tak naprawdę to sens.

U mnie wyglądało to tak, że co 5/10 minut myślałem o tym, żeby się unieść i zatykałem sobie nos. Wszystko to trwało jakieś 5 sekund - krótkie sprawdzenie.

No i tak sobie leżałem na stole od tenisa stołowego opalając się na słońcu przy moim starym miejscu zamieszkania i mówię sobie "no dobra, pora na test". Wiedziałem, że robię to tylko po to, żeby sobie przyswoić nawyk i żeby podczas świadomego snu tak zrobić, a okazało się że kiedy pomyślałem o tym, żeby się unieść po prostu poleciałem. Przeniosłem się do pokoju i tak naprawdę nie wiem jak, ale sam przez siebie zostałem oprowadzony. Dowiedziałem się, że to świadomy sen i "coś" powiedziało mi, żebym spróbował coś zrobić, powiedziało żebym pomyślał sobie co chcę mieć w dłoni, wybrałem butelkę i mi się pojawiła. Wiedziałem, że mogę robić co chcę i od razu zacząłem eksperymentować z tym co czytałem w Internecie. Czytałem napisy i odwracałem wzrok (jak się obudziłem pamiętałem każdy napis zmieniony - ale o tym mówiłem), przeglądałem się w lustrze i głupio pomyślałem "hmm... ciekawe jak wyglądam z zamkniętymi oczami", zamknąłem je i nadal siebie widziałem. Czułem całą swoją postać, jak stoję, jak mam zamknięte powieki, a jednak w nich widziałem swoje odbicie w lustrze z otwartymi czerwonymi oczami. Trochę testowałem cały sen i zacząłem się budzić, tzn. pojawiała mi się mgła przed oczami i czułem, że zaraz będę w łóżku. Przetarłem mocno oczy i minęło, także to dobra metoda, ale niestety jak organizm chce, żebyś się wybudził, to po prostu to się stanie, więc niedługo się skończył sen. ;)

Fajna sprawa i nie masz czego się bać, każdy Ci to powie.

Pytałeś o ból - raz nieumiejętnie próbowałem wzlecieć ale moja świadomość była zbyt niska i tak naprawdę skakałem i kolanami waliłem o beton. Czujesz ból, ale nie taki jak w prawdziwym życiu, tu Cię nic nie skrzywdzi. To jest inny ból, po prostu czujesz że uderzyłeś, ale nic Ci się nie dzieje. To ciężko opisać, sam nie wiem. Z bólu się nie popłaczesz :)

343731479829004887779.png

Opublikowano

Tr na mnie nie działają w ogóle. Jak chce pewniaka ld w moim przypadku to przy zasypianiu musze sobie wkręcić ze chce świadomy sen i będę go mieć zwykła autosugestia i wiem ze usypiam znam uczucie kiedy ciało wchodzi w ten stan spoczynku i wtedy zwyczajnie wchodzę w sen, a tak to losowo co 2 dni ld bez niczego sam przychodzi xD tylko ze uczyłem się pół roku sumiennie z sennikiem prowadzonym a potem to z górki warto było :D

graphic.png

Opublikowano

Ze świadomymi snami idą też paraliże, a to już nie jest takie przyjemne :D

Jeżeli wiesz, że istnieje coś takiego to raczej nie jest to nieprzyjemne tylko dziwne xD

Opublikowano

ja miałem sen jak pukam jakąś laske i że jakaś laska robi mi loda i dosłownie czułem jak ona to mi robi .. mowie wam to było z*******e.. (ale to chyba przez to przesadziłem z filmami erotycznymi )

A wracając do tematu to popróbuj tylko nie przesadzaj :P

Opublikowano

Najlepsza część świadomych snów. Jak dużo się tych filmów naooglądasz, to doznajesz tam więcej :lenny: niż w życiu. Ból był że skakałem z dachu, zacząłem się turlać. Czujesz ale nie boli.

Opublikowano

Ja stosuję taką metodę, że liczę do 30 z zamkniętymi oczami, otwieram oczy i liczę do 3 i to powtarzam do skutku. Stosuję to od pół roku i chuja dało ^^ ale to raczej przez to że zasypiam prawie od razu, a nie leżę X minut/godzin jak niektórzy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...