Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Licencja na serwerze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Raczej nie. Ale napisz ticket do supportu to odpiszą Ci do 24h :)

Opublikowano

Można przeskanować porty. Jeżeli port 2008 jest otwarty to istnieje duże prawdopodobieństwo, że serwer ma crack licencje.

Opublikowano

Można przeskanować porty. Jeżeli port 2008 jest otwarty to istnieje duże prawdopodobieństwo, że serwer ma crack licencje.

Bzdura mogę mieć otwarty port jeśli tylko mi to się podoba. Na takiej zasadzie działają te pseudo crack czekery w necie. Tylko teamspeak może stwierdzić, który serwer posiada cracka. 

No chyba, że jakiś serwer ma 9999999999999 slotów i stoi na jakimś dziwnym hoście :v

Opublikowano

Zwykle można inteligentnie zgadywać -  np. jak jest dziwna ilość slotów.

Owszem, zgadywać można, ale zawsze lepiej w miare wątpliwości napisać do TeamSpeak'a.

Desktop - Procesor: Intel i7-7700k 4.20Ghz  | Karta Graficzna: EVGA Geforce GTX 1070 | RAM: 16GB 

Laptop - Procesor: Intel i5-8250U 2.5Ghz | Karta Graficzna: Radeon 530 | RAM: 8GB

Opublikowano

@pvpandpk Czyli, że jak zablokuje wszystkie porty prócz 80, 22, 21, 20, 9987, 3033 to znaczy, że mam crack licke? :')  ojojoj

Napisałem na odwrót niż Ty napisałeś.

Opublikowano

Najlepiej zapytać właściciela TeamSpeak'a czy leci na cracku.  :v

A tak serio to tylko i wyłącznie support TeamSpeak'a.

Opublikowano

Napisałem 3 dni temu do supportu teamspeaka nadal nie odpisali ._.

Do gry nie wszedłem na moment, i nie, nie wszedłem dla monet

Wiem to, gdy tęsknie za domem, i kiedy pędzę na koniec Do gry nie wszedłem na moment, i nie, nie wszedłem dla monet

Wiem to, gdy tęsknie za domem, i kiedy pędzę na koniec 

Opublikowano

Bzdura mogę mieć otwarty port jeśli tylko mi to się podoba. Na takiej zasadzie działają te pseudo crack czekery w necie. Tylko teamspeak może stwierdzić, który serwer posiada cracka. 

No chyba, że jakiś serwer ma 9999999999999 slotów i stoi na jakimś dziwnym hoście :v

Bzdurą jest twój post.

Witam, czy idzie w jakiś sposób stwierdzić na 1 rzut oka czy serwer posiada licencje scrackowaną? :)

Skanuj port 2008, jeśli ma otwarty pisz do ticketu o crack. Dlaczego? Licencja z r4p3 od razu otwiera ten port tak samo jest u Annona :)

Opublikowano

Bzdurą jest twój post.

Witam, czy idzie w jakiś sposób stwierdzić na 1 rzut oka czy serwer posiada licencje scrackowaną? :)

Skanuj port 2008, jeśli ma otwarty pisz do ticketu o crack. Dlaczego? Licencja z r4p3 od razu otwiera ten port tak samo jest u Annona :)

A jak ktoś zablokuje porty a odblokuje tylko podstawowe to co? To znaczy, że ma crack licke? Proszę Cię...

thats.png

Opublikowano

@Vecas napisałem jeśli będzie miał odblokowany 2008 to może pisać. Wcale nie wspomniałem o czymś co napisałeś, czytaj ze zrozumieniem.

Opublikowano

@Borygard

@Vecas napisałem jeśli będzie miał odblokowany 2008 to może pisać. Wcale nie wspomniałem o czymś co napisałeś, czytaj ze zrozumieniem.

Potrafię czytać ze zrozumieniem a tutaj daję cytat "Skanuj port 2008, jeśli ma otwarty pisz do ticketu o crack. Dlaczego? Licencja z r4p3 od razu otwiera ten port tak samo jest u Annona  :)"

thats.png

Opublikowano

Stworze sobie serwer na porcie 2008, powiecie mi wtedy że mam crack licencje?

Bzdury takie opowiadają tutaj niektórzy, a co dopiero osoba, która reprezentuje grupę techniczną.

Jeżeli widzisz na serwerze 10 osób na 512 slotów, bądź 50 na 1024, to jest 90% prawdopodobieństwo, że serwer posiada crack licencje.

W innym przypadku, takie stwierdzenia może wyciągać tylko support teamspeak. To co Ci powie jakiś przybłędą, to tylko jego przypuszczenia.

Opublikowano

Piszesz o porcie teamapeak :) ten port odpowiada za wysyłanie danych do emulatora /konta emulatora. Pędź do sillroad tam twoje miejsce kidmodzie.

Opublikowano

Strony sprzedające crack licencje zapewniają a nawet gwarantują, że twoj ts nie zostanie wrzucony na black liste, mogą to zrobić ponieważ teamspeakusa sprawdza serwery botami, jeżeli bot nie może się połączyć to muszą to zrobić ręcznie, a robią to dopiero wtedy gdy przyjdzie 50 + zgłoszeń serwera dotyczących podejrzenia o cracowana licencje. Więć nie licz, że napiszesz jeden ticket oni sprawdzą i wrzucą serwer na blackliste, aktualnie sprawdzenie czy serwer jest crackowany jest niemal nie możliwe, być może jest jakiś sposób, ale jeżeli gość nie robi serwera z 5 mln slotów to ciężko się zorientowac.

Opublikowano

Strony sprzedające crack licencje zapewniają a nawet gwarantują, że twoj ts nie zostanie wrzucony na black liste, mogą to zrobić ponieważ teamspeakusa sprawdza serwery botami, jeżeli bot nie może się połączyć to muszą to zrobić ręcznie, a robią to dopiero wtedy gdy przyjdzie 50 + zgłoszeń serwera dotyczących podejrzenia o cracowana licencje. Więć nie licz, że napiszesz jeden ticket oni sprawdzą i wrzucą serwer na blackliste, aktualnie sprawdzenie czy serwer jest crackowany jest niemal nie możliwe, być może jest jakiś sposób, ale jeżeli gość nie robi serwera z 5 mln slotów to ciężko się zorientowac.

Ojjj nie sprawdzają od +50 zgłoszeń, sam sprawdzałem. Pfff... Może i boty nie sprawdzają kiedy zablokujesz wszystkie porty, adresy ale wystarczy kilka reportów i sprawdzają.

Piszesz o porcie teamapeak :) ten port odpowiada za wysyłanie danych do emulatora /konta emulatora. Pędź do sillroad tam twoje miejsce kidmodzie.

I bardzo dobrze pisze "techniku". Odblokować czy zablokować każdy może port 2008. Czyli rozumiem, że jak postawie jakąkolwiek aplikacje na porcie 2008 to znaczy, że mam crack'a? Zastanów się co piszesz techniku od spraw teamspeak'a :D:)

thats.png

Opublikowano

Ejj to jak ja mam zamknięty port 2008 w firewall pod TS3 gdzie mam otwarte tylko niektóre porty, to teraz moja legalnie zdobyta licencja jest już nielegalna? :)

Podkreślam że mimo tego iż port nie nasłuchuje, ani razu nie dostałem wiadomości że jest problem czy to w logach czy od TS'a - więc wniosek taki, że również sprawdzają na inne sposoby.

Good job guys, nie ma to jak wiara w techników 21 wieku :)

Desktop - Procesor: Intel i7-7700k 4.20Ghz  | Karta Graficzna: EVGA Geforce GTX 1070 | RAM: 16GB 

Laptop - Procesor: Intel i5-8250U 2.5Ghz | Karta Graficzna: Radeon 530 | RAM: 8GB

Opublikowano

Ejj to jak ja mam zamknięty port 2008 w firewall pod TS3 gdzie mam otwarte tylko niektóre porty, to teraz moja legalnie zdobyta licencja jest już nielegalna? :)

Podkreślam że mimo tego iż port nie nasłuchuje, ani razu nie dostałem wiadomości że jest problem czy to w logach czy od TS'a - więc wniosek taki, że również sprawdzają na inne sposoby.

Good job guys, nie ma to jak wiara w techników 21 wieku :)

Ja już pisałem o tym wcześniej, że wypowiadają się osoby, które nie mają pojęcia a kierują się "dowodami" takimi jak ten. No cóż, trzeba liczyć na siebie.

thats.png

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...