Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Połączenie Wi-Fi Pomoc

Sensaty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie miałem sobie 10mb/s z vectry na jednym kompie z kabla wszystko miodzio na drugim kompie w innym pokoju z wifi ogółem też spoko tylko ping skakał czasami powyżej 100.. ale nie było tragedii, pare dni temu wymieniłem internet na 30mb/s z vectry i tutaj zaczął się problem bo przez kabel idzie full łączem a w pokoju gdzie jest przez wifi Mam UWAGA ! 0,5-10mb/s MAX w tym zakresie. Sprawdzałem wszystkie kanały wifi. W Grach ping skacze często do 1200. Dodam że mam 2-3/5 kresek. natomiast dla porównania przyniosłem swojego PC do pokoju gdzie jest komp z netem z kabla( router tam jest) i tam przez wifi miałem 22mb/s download i 5/5 kresek. 

Sprzęty

modem: cisco epc3928

router: TP-LInk WIFI wr340g 54mbps standard (b,g)

karta zew wifi przy moim kompie : TP-Link TL-WN823N 300Mbps

Prosze o pomoc co zrobić/ewentualnie wymienić przy jak najmniejszych kosztach zeby osiągnać chociaż te 20mb/s downloadu i ograniczyć lagi do minimum 

Pozdrawiam

Wojownik Mental 48 ON/OFF

Ninja Archer 59 ON/OFF

9192.png

Opublikowano

Najlepiej było by zadzwonić do działu obsługi klienta i zapytać co się dzieje ;)

Tzn pisałem do nich na FB i powiedzieli że to jest wina routera bo w standardzie G działa dużo urządzeń i są wielkie zakłócenia i na to chyba wychodzi, bo Jak byłem z moim PC blisko routera to przez wifi mialem 20-22 mb/s

Ninja Archer 59 ON/OFF

9192.png

Opublikowano

To sobie zmień kanał na najmniej obciążony albo router z pasmem N

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

To sobie zmień kanał na najmniej obciążony albo router z pasmem N

Możesz jakiś polecić w standardzie N w cenie do 100zł będzie jakiś dobry??

Ninja Archer 59 ON/OFF

9192.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...