Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Skyrim - jak uzyskać taką grafikę?

Gnieworz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no więc oglądam sobie te screeny na nexusie np ten https://staticdelivery.nexusmods.com/mods/110/images/33391-1-1363402186.jpg i zastanawiam się jakim modem mogę osiągnąć taki efekt

fajnie byłoby gdybyście ogarnęli mi jakąś listę modów bo jak sam sprawdzałem to udawało mi się zmienić albo tylko tekstury facetów albo kobiet albo otoczenia albo tylko dzieci

chciałbym żeby wszystko było w podobnym jak na zdjęciu klimacie

Opublikowano

Tekstury w tle - nie wiem bo rozmazane ze względu na ENB

ENB - niezbyt jasne, wykluczam od razu typu Sharpshooter. Podobny efekt uzyskasz za pomocą Seasons of Skyrim.

Postać:

• maska to Face Masks of Skyrim
  • włosy to KS Hairdos
  • tekstury prawdopodobnie od Hello Santa (SG Female Textures Renewal). Pomimo fenomenalnej jakości polecam znaleźć coś co jest aktualizowane.
  • nie jestem w stanie rozpoznać piegów, ale można pobrać chociażby SR Freckles.
  • oczy można brać pierwsze lepsze (nie licząc lore unfriendly), np. The Eyes of Beauty.
  • wygląd postaci uzyskany pewnie za pomocą RaceMenu.
  • zbroja to prawdopodobnie połączenie UNP What To Wear, Immersive Armors. Nie pamiętam nazwy zbroi tam użytej.

Polecam się na przyszłość, mogłem zrobić błędy bo pisane z pamięci.

A tak w zasadzie taki "klimat" uzyskasz za pomocą podanego przeze mnie ENB i jakichś dobrych tekstur, jak Skyrim 2K albo Vivid Landscapes.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...