Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pro Snajperzy i ich DPI

Szywacz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak to jest, że każdy pro player gra na low sensie, (edpi ~~~1000), a jak oglądam snajperów (snax, guardian, chrisj, kennys) to kiedy scopują, celownik porusza im się co kilka pixeli? Zauważyłem to już dawno i do teraz nie dostałem żadnej sensownej odpowiedzi na to pytanie :s

Opublikowano

Guardian gra na 400 DPI i ma 1,3 sensitivity w grze, więc to nawet nie jest blisko 1000 dpi.

CS GO PLAYING

Global Elite

Lenovo Y50-70 Geforce GTX 860m Intel i7 4700HQ SSD 240GB + Monitor zęwnetrzny 60hz FHD

Tesoro Aegis X4

Steelseries Kinzu v3

Creative Aurvana Live!

Steam :

http://steamcommunity.com/profiles/76561198056403525

Czasem potrzeba ludzi do mixa/faceita. Zapraszajcie.

Opublikowano

Guardian gra na 400 DPI i ma 1,3 sensitivity w grze, więc to nawet nie jest blisko 1000 dpi.

Mówię o eDPI ...

Po za tym co to ma do tematu? Dalej nikt mi nie odpowiedział dlaczego im tak celownik skacze...

Opublikowano

trenują, to jest odpowiedź.

Odpowiedz na co? Nie wierze w ludzi na tym forum, czytajcie ze zrozumieniem prosze was :)

Opublikowano

trenują, to jest odpowiedź.

Odpowiedz na co? Nie wierze w ludzi na tym forum, czytajcie ze zrozumieniem prosze was :)

Czytanie ze zrozumieniem.. Dzięki treningowi potrafią wykonywać ruchy na swoim DPI które przesuną celownik o kilka pikseli.

NU94p9A.gif

Wracam..

Opublikowano

Kwestia pogrania sporej ilości czasu na takim sensie + większość z nich ma zmienioną czułość na zoomie (w szczególności low sensy np. guardian), więc może jeszcze szybciej im to działać. Prawda jest taka, że ktoś kto będzie grał rok na 1.5/400 przykładowo będzie dla niego idealnie i będzie mógł się obkręcać, a ktoś kto zmieni przypkładowo z edpi 2000 na coś takiego to będzie miał raka.

Opublikowano

Polecam obejrzeć. Pomaga. Sniperzy grają na 400 DPI jak prawie każdy. Kenny gra 400 dpi i 2.2 sens. Ja gram to samo tyle, że inaczej przedstawione. 1600 dpi i ok. 0.50 sens.

https://www.youtube.com/watch?v=xgoZzVOZir0

graphic.png

Setup: GPU: EVGA GeForce GTX 970 SSC ACX 2.0+ 4GB GDDR5 256 bitCPU: Intel® Core™ i5-3330 3.00 GHz, Cooler: Intel BOX, PSU: Corsair CS550M 550W, RAM: HyperX Savage 2x8GB (16GB) 1600MHz --> 1333Mhz DDR3 CL9, MOBO: MSI H61M-P20 (G3), SSD: Crucial BX100 256GB, System: Windows 10 64bit

Gear: Monitor: Asus VG248QE 144hz 24', Mouse: Zowie FK2, Keyboard: CM Storm Quickfire TK Cherry MX Red, Mousepad: Razer Goliathus Speed Large, Headset: Steelseries Siberia v2 Red, Mouse Bungee: Zowie Camade Yellow

Opublikowano

Polecam obejrzeć. Pomaga. Sniperzy grają na 400 DPI jak prawie każdy. Kenny gra 400 dpi i 2.2 sens. Ja gram to samo tyle, że inaczej przedstawione. 1600 dpi i ok. 0.50 sens.

https://www.youtube.com/watch?v=xgoZzVOZir0

Dziekuje, ze jest na tym forum istota ktora potrafi zrozumiec o co mi chodzi, jednak sam gram na 400 dpi / 2.0 sens i jestem 2nd sniperem w teamie mimo wszystko mi tak celownik nie skacze jak graczom na topowej scenie, i dlatego zadalem to pytanie, jest to mozliwe by bylo spowodowane moim monitorem z 60hz?

Opublikowano

w jaki sposób skacze? Jak przez piksele to spróbuj tego filmiku. 60hz, a 144 to też jest różnica, bo na 60hz bedzie mniej skakac, bo jest mniej pikseli do wyswietlenia, ale skakać to bedzie szerzej tak jakby. Bardziej widoczne to bedzie.

graphic.png

Setup: GPU: EVGA GeForce GTX 970 SSC ACX 2.0+ 4GB GDDR5 256 bitCPU: Intel® Core™ i5-3330 3.00 GHz, Cooler: Intel BOX, PSU: Corsair CS550M 550W, RAM: HyperX Savage 2x8GB (16GB) 1600MHz --> 1333Mhz DDR3 CL9, MOBO: MSI H61M-P20 (G3), SSD: Crucial BX100 256GB, System: Windows 10 64bit

Gear: Monitor: Asus VG248QE 144hz 24', Mouse: Zowie FK2, Keyboard: CM Storm Quickfire TK Cherry MX Red, Mousepad: Razer Goliathus Speed Large, Headset: Steelseries Siberia v2 Red, Mouse Bungee: Zowie Camade Yellow

Opublikowano

Ox, od was sie nic nie dowiem bo najwyrazniej srednia rang na tym forum to dmg, elo

Narysuj sobie piksele na monitorze i po nich skacz enjoy !

Opublikowano

w jaki sposób skacze? Jak przez piksele to spróbuj tego filmiku. 60hz, a 144 to też jest różnica, bo na 60hz bedzie mniej skakac, bo jest mniej pikseli do wyswietlenia, ale skakać to bedzie szerzej tak jakby. Bardziej widoczne to bedzie.

co k***a? xD!

Co do tematu to grajac na 400dpi i np rozdzialce fhd przy ruchu myszka jest omijane pare pikseli czy jak to tam dziala, w grze tego nie odczujesz, tylko jak oglada sie kogos to widac ze tak skacze ;d

Opublikowano

Miej też na uwadze, że to, co oglądasz jest z gotv, które nieco zakłamuje rzeczywistość. Nie mniej jednak mając sensa ~2 przy 400dpi da się bez problemu poruszać myszką o 1 pixel

poza tym co to znaczy, że celownik Ci skacze?

a tych bobów mówiących o rozdziałce nie słuchaj

i5 4460 - Gigabyte GTX 970 4GB - SSD Transcend 370 128GB - GoodRam 2x4GB 1600MHz CL9 - ASRock H81M-VG4 R2.0 - Chieftec 450W - Zalman T3

Zowie EC1-A - Zowie G-SR - Razer BlackWidow 2014 Tournament Edition - HyperX Cloud 1 - Audiotrak Prodigy Cube - LG 24GM77 144Hz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...