Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lumberland

warmuz33

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

sem3gw.jpg

Start dnia 8.07.2016 o godzinie 14:00

Przedwczesne ip: lumberland.ench.pl

sd1t7s.jpg

Hmmm, pierwsze słyszę o czymś takim. Pewnie jakieś oklepane gildie czy EasyHC. 

I tutaj się mylisz! Jest on wzorowany na popularnym trybie w grze Roblox z tym, że jest przerzucony do naszej ulubionej sześciennej gry. Jeśli również jesteś już znudzony ciągłym oglądaniem prezentacji o kolejnym serwerze opierającym się na tym samym, trafiłeś idealnie! Cały tryb polega na kopaniu drewna. Wiem, że brzmi to nudnie lecz gdy odwiedzisz serwer, z czasem zrozumiesz sens tego trybu. Na serwerze wyróżniamy 7 rodzajów drzewa:

Zwykłe - bardzo pospolite drzewo występujące niemalże wszędzie.

Sosna - jak na sosnę przystało, jest ona na terenie Zimowym.

Akacja - Drzewo występujące na samym szczycie wulkanu, drugi najdroższy rodzaj drzewa.

Dżunglowe - jak można się domyślić, występuję w dżungli.

Dark Oak - w skrócie "drzewo bagienne"

Brzoza -  rodzaj drzewa występujący u stóp wulkanu.

Blue Wood - bardzo bardzo rzadki rodzaj drzewa, występuję na końcu bardzo trudnego labiryntu co odbija się na jego cenie - niemalże 5x większa od innych drzew!

No dobra. Dowiedziałem się, że jest to oryginalny tryb i o co w nim chodzi ale wciąż jakoś mnie to nie przekonuje.

No dobrze. Skoro poszukujesz serwera godnego uwagi, to na pewno widziałeś już "oryginalne" tryby. Większość z nich jest z góry nastawiona na ukończenie trybu w kilka dni lub jest czysto pay to win. Nie chciałbym się rozpisywać jaki to ten serwer jest świetny, oryginalny i wspaniały bo większość serwerów tak ocenia swój serwer bo to jest ich więc musi być zaj***sty. Wręcz przeciwnie, to gracz powinien ustalić opinię o serwerze. Czy jest godny polecenia, czy wszystko jest dopracowane i multum innych czynników. 

Jesteś coraz bliżej przekonania mnie ale to wciąż nie wystarczająco, może coś więcej?

Skoro nalegasz. Być może wiesz, jak powstają serwery przez osoby mało znające się na konfigurowaniu pluginów. Jeśli nie, to spróbuję ci wytłumaczyć krótko. Osoba pobiera gotową paczkę z internetu, nie zważając na to czy mogą być w środku wirusy keyloggery etc. etc. Lub pobierają od hostingu gotowy serwer (paczkę) nawet z wgraną mapą. W przypadku gotowca cała robota zajmuje maks. godzinę gdy u nas nawet na najmniejszy szczegół by nasz serwer działał jak najlepiej poświęciliśmy minimalnie 3x tyle. Ponadto nasza mapa jest bardzo dobra - oceniam to po jej prostocie i tym, że zgubienie się na niej jest praktycznie niemożliwe. 

Niech ci będzie, ale jak to wygląda z usługami. Jak będzie wyglądał VIP w tym "oryginalnym" trybie?

VIP jak sam oznacza będzie rangą wyjątkową. Nie będziemy nią trzaskać na lewo i prawo bo jednak chcemy zachować to do czego została ona stworzona. Czyli do oznaczenia bardzo ważnej osoby. Jednym z przywilejów tejże rangi będzie możliwość posiadania działki co w momencie startu serwera jest jedynym większym przywilejem tego odznaczenia. Mamy w planach wprowadzić działki dla graczy lecz minusem będzie ich daleka lokalizacja od sektora gry i dość przystępna cena. 

Ok, przekonałeś mnie. Zobaczę serwer, ale może opowiesz coś o was?

suvj1k.jpg

Jesteśmy grupką 13 latków z tendencją do osiągnięcia czegoś dużego w młodym wieku. Jak na swój wiek, jesteśmy dość dojrzali emocjonalnie i psychicznie więc patrzymy na ten serwer realnie z myślami o dużej ilości graczy i rozgłosie. Myślę, że ta prezentacja ukaże nasze umiejętności i podejście do serwera bo nie traktujemy go jako coś zrobionego dla przysłowiowej beki. 

W skład administracji wchodzą:

[Właściciel]WildCreeperPL

[Administrator]Grota123 

[Moderator]Bruyem

fz10u0.png

214s9xx.png

14lkghf.png

2e4c2du.png

wmm3aw.png

2d6s4u0.png

24wa8h5.png

2190xub.png

qs5tp5.png

2cf6wip.png

2ypnqes.png

2rx9uvn.png

23w1pxi.png

358cilc.png

2ludwnc.png

Opublikowano

center center center ! ! ! taka prezentacja wygląda ch**owo, wyśrodkuj ją by się normalnie to czytało

brakuje screenów z serwera

nie rozumiem jaki sens ma dodawanie takich opisików do danego admina, szczerze? ch*j mnie obchodzi, że wasz moderator lubi zwierzęta -.- co to ma do serwera? ! ja lubię siedzieć na dupie i nic nie robić ale czy kogoś to obchodzi? nie i na pewno nie pisał bym tego w opisie siebie jako admina Kappa 

pisząc, że jesteście grupą 13 latków to sorry ale jednak odstraszacie potencjalnych graczy :D 

słabo wyjaśnione o co w tym serwerze chodzi, co kopię drewno i je się sprzedaje / domki buduje czy co? ;_; czy to na wzór jail'a ?

Dobra to teraz może jakieś plusy :D

- jak na 13 latków prezentacja nawet sensownie napisana jednak brakuje mi w niej trochę informacji

- próbujecie z jakimś nowym trybem i to na + , przynajmniej nie robicie kolejnego śmiesznego EasyHC z pa$$$ji :D

AAAAA i najważniejsze robicie prezentację serwera i zachęcacie by na niego wejść ale nie podaliście IP XDD 

Jeśli chcesz abym odpisał w temacie, oznacz mnie @Manna;3

;-)

Opublikowano

Nawet nawet ciekawy pomysł na pewno zawitam i widzę, że nie tylko ja mam fioła na punkcie zwierzaków w realu :)

Zapraszamy :)

center center center ! ! ! taka prezentacja wygląda ch**owo, wyśrodkuj ją by się normalnie to czytało

brakuje screenów z serwera

nie rozumiem jaki sens ma dodawanie takich opisików do danego admina, szczerze? ch*j mnie obchodzi, że wasz moderator lubi zwierzęta -.- co to ma do serwera? ! ja lubię siedzieć na dupie i nic nie robić ale czy kogoś to obchodzi? nie i na pewno nie pisał bym tego w opisie siebie jako admina Kappa 

pisząc, że jesteście grupą 13 latków to sorry ale jednak odstraszacie potencjalnych graczy :D

słabo wyjaśnione o co w tym serwerze chodzi, co kopię drewno i je się sprzedaje / domki buduje czy co? ;_; czy to na wzór jail'a ?

Dobra to teraz może jakieś plusy :D

- jak na 13 latków prezentacja nawet sensownie napisana jednak brakuje mi w niej trochę informacji

- próbujecie z jakimś nowym trybem i to na + , przynajmniej nie robicie kolejnego śmiesznego EasyHC z pa$$$ji :D

AAAAA i najważniejsze robicie prezentację serwera i zachęcacie by na niego wejść ale nie podaliście IP XDD 

Dzięki za konstruktywną krytyke, ip nie podaliśmy dlatego, że start jest dopiero jutro o 14:00 ;)

Opublikowano

@warmuz33 co z tego, że zapowiedź zawsze lepiej podać wcześniej ip przecież wl możesz włączyć a potencjalni gracze dodadzą już sobie serwer do ulubionych c:

no i kolejny + za to, że dodałeś ssy :D

Jeśli chcesz abym odpisał w temacie, oznacz mnie @Manna;3

;-)

Opublikowano

Mam nadzieję że przynajmniej na serwerze opiszecie dokładniej na czym ten serwer polega.

Nie obiecuję, że wejdę, ale nawet ta prezentacja mnie zachęciła, jak znajdę czas i chęci na mc, to wpadnę chociaż na chwilę zobaczyć.

dopisz jeszcze jaka wersja

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...