Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Budowanie siedzib gildii na nowej mapie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, nigdy wcześniej nie uzywałem opcji budowania siedzib gildii więc mam nadzieje, że ktoś będzie mi w stanie pomóc.

Dodałem sobie nową mapkę od pl'a pod siedziby gildii (m4) i ustawiłem testową siedzibę w player.land.

Ziemie da się kupić, ale budowanie jest zbugowane (po naciśnięciu + nic się nie dzieje a sysery puste), jednak po wyłączeniu i włączeniu clienta do czasu zmiany mapy budowanie działa.

Może powinienem dodać nowe kordy do budowania siedzib gdzieś do Clienta? Tylko gdzie? 

Pozdrawiam

9878314696279361524524.png

Opublikowano

Być może jest ustawiona tam strefa, że nie da się respić budynków.

Nie ma bo to jest ta nowa mapka od PL'a pod gildie. Nie wiem jak by było na oryginalnych kordach do budowania ale ich nie posiadam.

Opublikowano

Nie ma bo to jest ta nowa mapka od PL'a pod gildie. Nie wiem jak by było na oryginalnych kordach do budowania ale ich nie posiadam.

Hmm zacznijmy od tego czy działa Ci budowanie w m1. Sprawdzałeś?

Opublikowano

Hmm zacznijmy od tego czy działa Ci budowanie w m1. Sprawdzałeś?

Tak w M1 działa bezproblemowo i pisałem o tym w temacie. Nie działa tylko na nowe mapce. (po wyłączeniu i włączeniu clienta do momentu TP z tej mapy działa więc myślę, że gdzieś brakuje czegoś w cliencie)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...