Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ilość FPS'ów w MC

Nfdt

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem. Posiadam małą ilość fps'ów w minecraft przy takiej konfiguracji:

Procesor: intel core i5-4210h 2.90GHz @.90GHz

Karta graficzna: nvidia GEFORCE GTX 860M

RAM: 8GB

Ilość fps'ów podczas grania nie przekracza 40! Wydajemi się że jeżeli wiedźmin 3, dying light i wiele innych gier mają powyżej 100 klatek na sekunde ( wiedźmin ok 60) to minecraft powinien mieć z 200.

Opublikowano

Pogrzeb w ustawieniach NVidii. Kiedyś tak zrobiłem i działało o ok. 10 FPS szybciej.

Opublikowano

I więcej raczej nie będziesz miał. Ja na geforce 920m mam 55-60. 

@MineNexos Jak może nie mieć tych 100 fpsów jak ta karta radzi sobie ze spokojem z minecraft czy gta 5... Ty się lepiej już nie udzielaj.

@1361622928-U485574.pngNfdt Nadal masz ten problem? 

thats.png

Opublikowano

@MineNexos Jak może nie mieć tych 100 fpsów jak ta karta radzi sobie ze spokojem z minecraft czy gta 5... Ty się lepiej już nie udzielaj.

No to jak taki genialny jesteś to powiedz jak zwiększyć te fps.

Opublikowano

No to jak taki genialny jesteś to powiedz jak zwiększyć te fps.

No jak tak genialny jesteś to zobacz sobie na youtube jak ta karta wyciąga, także to nie jest normalne w jego wykonaniu.

@1361622928-U485574.pngNfdt Sprawdź czy masz włączoną kartę gtx 860m bo może używasz integry.

thats.png

Opublikowano

1. Update sterowników

2. Update javy

3. Optifine

4. Przydzielenie więcej ramu

5. Zmiana karty graficznej "przypisanej" do minecrafta

6. Wyłączyć Vsync

7. W opcjach ustawić nielimitowane fpsy

Spróbuj :) Pozdrawiam :)

Opublikowano

Po Prostu Przydziel więcej Ramu + Zainstaluj OptiFine i zmniejsz jakość grafiki itp i powinno ci skoczyć o te dodatkowe 40-60 klatek

Opublikowano

Pogrzebać w sterownikach. Dodać ram. Zainstalować OptiFine. Zakutalizować all sterowniki i Javę, Włączyć nielimitowane fps, zmniejsz render distance.
Nie patrz na to, że Wiedźmin 3 chodzi ci w tylu i tylu, a GTA 5 w tylu i tylu. Minecraft potrafi nawet na komputerach za 4k mieć spadki ;)
Ew. użyj argumentów java podczas uruchamiania gry.

Wyłącz kartę graficzną zintegrowaną od Intela w BIOS. 

Opublikowano

Pogrzebać w sterownikach. Dodać ram. Zainstalować OptiFine. Zakutalizować all sterowniki i Javę, Włączyć nielimitowane fps, zmniejsz render distance.

Nie patrz na to, że Wiedźmin 3 chodzi ci w tylu i tylu, a GTA 5 w tylu i tylu. Minecraft potrafi nawet na komputerach za 4k mieć spadki ;)

Ew. użyj argumentów java podczas uruchamiania gry.

Wyłącz kartę graficzną zintegrowaną od Intela w BIOS. 

Kolejny raz powtarzane słowa ale to już nie ważne. Chodzi mi o to, że na youtube jest pełno filmów jak to ten zestaw sobie radzi wyśmienicie z minecraftem - stąd ta moja opinia. 

Wiadomo, że każdy komputer nie jest równy swojemu rówieśnikowi. Cóż, wypisałem co mógłby zrobić On to zalajkował więc rozumiem, że wszystko już działa a Ja pomogłem.

thats.png

Opublikowano

Prawdopodobnie masz laptopa i nie wiem czy może być zintegrowana karta graficzna odpal minecrafta i sprawdź w prawym górnym rogu jaka karta grafiki. A jeśli będzie ta zintegrowana to zmień na tą lepszą. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Sprawdź w ustawieniach ile masz ustawione max. liczbę fpsów np. 40, nie graj na pełnym ekranie. Wyjdź z pełnego ekranu a potem porozszerzaj ten mały ekran i już.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...