Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przekazywanie informacji ze strony do programu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciał bym zrobić pewien program. Chodzi mi o to że np załóżny mamy stronę banku i chciał bym jakoś wydobyć informację o stanie konta i przesyłać ją do programu.

210119.gif

Opublikowano

Niektóre strony/serwisy udostępniają tzw. API, poprzez który możesz uzyskać dostęp do niektórych funkcji strony/serwisu z innego miejsca (np. innej  strony).

Opublikowano

Ale chcesz sie włamać na konto? czy z konta do którego masz dostęp? 

linki w górę

Opublikowano

Już kiedy np się zaloguję i tylko ze strony np w WebBrowser pobierać dane pokazywane na stronie

210119.gif

Opublikowano

a to łatwe, pobierz sobie kod strony i wyodrębnij potrzebne informacje 

linki w górę

Opublikowano

A podał byś przykładowy kod z VB.net jak te dane pokazać w jakimś textbox czy coś

210119.gif

Opublikowano

Kod strony możesz pobrać np tak;

Dim webClient As New System.Net.WebClient
Dim result As String = webClient.DownloadString("strona z danymi")

Potem tylko szukasz informacji ktore cię interesują wyodrębniasz je np. regexem (chociaż pewnie jest jakiś prostszy i szybszy sposóB) i wrzucasz je sobie np do textboxa

linki w górę

Opublikowano

ale problem w tym że ja chciał bym pobierać z web browser te dane bo niektóre dane , których potrzebuję wymagają ingerencji użytkownika a inne cały czas się zmieniają i dlatego muszą być pobierane z webbrowsera na bierząco

210119.gif

Opublikowano

no ale jak na stronie jest timer to co, mam co milisekundę pobierać cały dokument i wyciągać ?

210119.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...