Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Początki magiem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, dziś zacząłem grę w WoW. Wybrałem klasę Mag jak w każdej mmorpg. Miałbym prośbę do starych wyjadaczy o udzielenie kilku rad. Mianowicie chodzi mi o to jakie skille wybierać( nie wiem jak to wygląda) Jakie skille ulepszać, jak wygląda system ulepszania broni, kupowanie eq. Jakieś porady do Maga.

Edytowane przez louson
Opublikowano

Grając magiem musisz przyszykować się na zasadę, że zabijasz w dwie sekundy, a giniesz w jedną, ty możesz ginąć nawet w 1/4 sekundy, bo nie masz heirloomów czyli przedmiotów levelujących wraz z tobą dodające dodatkowy exp gained i statystyki typowo pod Ciebie, poczytaj o tym.

Jak grać?

Jako, że jesteś nowym graczem polecam grać we frost, ponieważ dostajesz water elementala, czyli peta, który pomaga Ci walczyć, a moby nie będą się rzucać na Ciebie. Jeżeli jesteś bardziej odważnym graczem wybierz Arcane, używając Arcane Blasta, bodajże od 10 poziomu stackujesz Arcane Charge http://www.wowhead.com/spell=36032/arcane-charge gdzie twoje obrażenia się zwiększają.

Ulepszanie spelli:

Spelli nie trzeba ulepszać od dodatku Cataclysm z tego co pamiętam, także tym się nie musisz przejmować.

Ulepszanie Bronii:

W wowie na szczęście coś takiego nie istnieje, jedyne co możesz zrobić to dodać enchant lub ulepszyć ją na maksymalnym poziomie o pare Item Leveli (Jest to level przedmiotu) za walutę Valor Points, którą zdobywasz za misje.

Ekwipunek:

Grając magiem, głównie skupiasz się na noszeniu CLOTH, a statystyki, które Cie interesują to Intelect i Spirit no i Stamina.

Porady:

Jeżeli grasz na globalnym serwerze to nie ma żadnych porad, idź i exp.

Jeżeli grasz na prywacie, kupuj spelle potrzebne tylko do specjalizacji, którą grasz i spelle instantowe (nie wymagające castowania, czyli ładowania) typu fire blast.

Liczę na plus +

Jeżeli pomogłem Daj + I'll be happy :)

Wystarczy kliknąć :)

giphy.gif

Opublikowano (edytowane)

Gram na Globalu, powiedz mi gdzie mogę rozdawać te statystyki? Są do wyboru jakieś klasy czy to co opisałeś wcześniej? Czy w WoW expi sie postacie czy grę przechodzi sie na misjach?

Edytowane przez louson
Opublikowano

Statystyki znajdują się przy itemach i zwiększają się same co poziom ty nie możesz w nie ingerować.

Klas nie ma, ale są 3 różne specjalizacje dla każdej z klas, (Druid ma 4) odblokowują się one na 10 poziomie. Mag posiada Frost, Arcane, Fire no i ty możesz wybrać, którą chcesz, ale ja Ci doradziłem najlepszą opcję.

W wowie doświadczenie zdobywasz podczas:

- Zbierania Skał, ziół etc (Na to wymagane jest odpowiednia profesja, której musisz nauczyć się u npc np w głównym mieście) Mining i Herbalism.

- Zabijanie potworów

- Robienia misji

- Granie battle petami

Najbardziej opłacalne jest Robienie misjii, później zabijanie potworów, a zbieranie skał itp jest takim dodatkowym elementem, tak samo z battle petami.

giphy.gif

Opublikowano

Rób dungeony, dają dużo Xp i itemy, które akurat Tobie się przydadzą.

Radziłbym również kupić z 20k golda za 15 zł na allegro i zafundować sobie heirloomy na sam początek do 90 poziomu :)

Unikać raczej nie ma czego. Prędzej czy później i tak Ci się ta gra znudzi na tym dodatku.

giphy.gif

Opublikowano

Napisałeś "zafundować sobie heirloomy" Mam prośbę, wyjaśnij co to jest bo nie znam jeszcze języka tej gry.

Opublikowano

Grając magiem musisz przyszykować się na zasadę, że zabijasz w dwie sekundy, a giniesz w jedną, ty możesz ginąć nawet w 1/4 sekundy, bo nie masz heirloomów czyli przedmiotów levelujących wraz z tobą dodające dodatkowy exp gained i statystyki typowo pod Ciebie, poczytaj o tym.

Zafundować, czyli kupić nie chciałem robić powtórzeń.

giphy.gif

Opublikowano (edytowane)

Zafundować, czyli kupić nie chciałem robić powtórzeń.

Dobra przeczytałem ,powiedz mi gdzie to kupić?

Edytowane przez louson
Opublikowano

Powiem ci tak, dla mnie to co wysłałeś to czarna magia :P Jakoś postaram sie to ogarnąć a jak nie dam rady to mogę skontaktować się z tobą na PW?

Opublikowano

Jasne, napisz tutaj lub na pw i pomogę Ci to zrozumieć :)

giphy.gif