Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

jakie wymagania serwer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jakie są wymagania sprzętowe do uruchomienia serwera na Spigot w wersji minecraft 1.9.4 gdzie zainstalowane były by 13 pluginy oraz na około 6 slotów ? Czy 1GB RAM wystarczy by nie było żadnych lagów przy 6 osobach online?

pluginy:

-auth me

-lwc

-worldguard

-worldedit

-iconomy

-chestshop

-commandbook

permissions bukkit

-logblock

-giant trees

-name tags

-join message

Pozdrawiam

Opublikowano

Dajmy, że chcesz dać na osobę 120 mb ramu czyli 720 mb to jeszcze zostaje ci 280 mb na pluginy itd.. no więc zmieścisz się w limicie :")

HTBCzoQ.png

Chcesz żebym zobaczył co nabazgrałeś?

dodaj @rzy4y do posta to zobacze :)

if player has name "rzy4y"

Execute command: /Give a like

Opublikowano

Nie ma co się zasłaniać tymi sztucznymi zasadami 120mb na slot to będzie dobrze, ponieważ dużo zależy też od procesora. Jeżeli maszyna wyposażona jest w coś czego nawet w szkołach, ponieważ jest tak stare i miliony ramu Ci nie pomogą. Wydaje mi się, że przy 6 osobach mogą wystąpić spadki tpsów podczas ładowania nowej części mapy.

Opublikowano

Według mnie na spokojnie serwer powinien tobie ruszyć ale czy napewno znajdziesz wszystkie pluginy na tą wersje. Sam robie na 1.8.8 i jest cieżko cokolwiek znaleźć ale życzę powodzenia :D.

Opublikowano

Większość z nich wgrałem na próbny serwer i po wpisaniu /plugins działały. Procesor jest jako "1 x 3.5 GHz" (hosting na enderchest)

Opublikowano

Powinno być ok, tylko jak będą lagi to sprawdź bieżące wykorzystywanie.

Jestem głodny, daj Like'a. :D

"Ch*j z prawem jazdy i ch*j z tym samochodem"

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Wyliczenia na podstawie ilości pluginów i graczy jakoś nie bardzo mają odzwierciedlenie w rzeczywistości. Sam serwer z pluginami zużywa nieraz prawie cały RAM tzn 1000MB a dodatkowo ilość pluginów ograniczyłem( host to enderchest, max RAM to 1GB). Silnik to Paperspigot 1.9.4

Nie wiem czy takie obliczenia nie mają poprostu sensu czy też sztucznie jest wykorzystywane więcej RAMu.

Co było by zrozumiałe. Od 1 do 1.5GB RAMu cena serwerów rośnie powoli i proporcjonalnie. Lekko powyżej zaczyna szybko windować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...