Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wysokie temperatury na procesorze w Laptopie

trolface12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć . nie wiem czy wybrałem odpowiedni dział do tego przeznaczony (proszę o przeniesienie w razie W) . A więc zaczęło się od tego, że kilka dni temu aktualizowałem sterowniki do k.graficznej . Niestety wystąpił błąd i musiałem reinstalować system . Po reinstalce wiatrak zaczął głośniej chodzić . Ściągnąłem program Core Temp i zauważyłem wysokie temperatury ok  60-79 stopni w odpalonej przeglądarce i Metin2 . w spoczynku jest ok 50 stopni   . Mam pytanie czy błąd tkwi w tym że system był reinstalowany czy powodem jest wiatrak. Niestety przez to że jedyny dostęp do chłodzenia jest przez klawiaturę , nie mogę go wyczyścić . Nie wiem czy jest potrzebne oddanie  laptopa do serwisu czy wy znajdziecie odpowiedź na to pytanie . 

Przy okazji specyfikacja;

Intel pentium b960 

4GB ram 

Win 8.1 64 bit

Geforce 710m

Odrazu mówię że przed samą reinstalacją był problem z wydajnością , w tym spadki fps w LOL z 60+ do nawet 9-15

Opublikowano

Sam sobie udzieliłeś odpowiedzi, innej możliwości jak serwis albo rozkręcenie samemu nie ma. Kup najwyżej podkładkę chłodzącą

System nic nie ma d wysokich temperatur poza właściwym i wydajnym działaniem czego efektem jest grzanie się nie wyczyszczonego układu chłodzenia i pewnie wyschniętych past na radiatorach 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...