Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Statystyki bota

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemano, wie ktoś może jak zrobić by bot tworzył w wcześniej stworzonym pliku .txt statystyki, które wcześniej nalicza, mniej więcej tak:

$abc += 1

Na początku funkcji start() tworzy w nowej linijce tekst z teraźniejszą datą, a w funkcji stop() dopisuje resztę.

Dobrze by było, jakby to nie była nowa funkcja, tylko przy funkcji exit dopisywałby resztę do tej samej linijki co wpisało w start() do tego pliku '.txt'.

Interesuje mnie coś takiego:

R7ZDbhE.png

Największy problem mam z tym, że nie umiem zapisać tej daty do pliku .txt, coś mi tam wychodziło z wartością, ale dla mnie kluczowa jest data początkowa i data startowa, końcowa tworzyła mi się przy tych logach, ale widziałem gdzieś właśnie takie coś jak w ramce.

Nie może to być _FileWriteLog, bo nie mam tu daty początkowej w tej samej linii, da radę to ogarnąć co wyżej napisałem?

Najlepiej .txt, ale jak w .log da się zrobić tak jak na screenie w ramce, no to proszę ;)

Opublikowano

Myślę, że coś takiego będzie w sam raz.

Skrypt nie tworzy za każdym razem nowego pliku statystyk, ale dopisuje je na końcu (chyba o to ci chodziło).

OnAutoItExitRegister("stop")

Global $sFileLog = 'FileLog.txt'          ;nazwa pliku ze statystykami
Global $sMoj_tekst = 'Naliczono: '
Global $sLog = ''

start()
;
;
;
$abc = 123
;
;
;
MsgBox(64, 'TEST', 'Zakończenie skryptu')
Exit

;-----------------------------------------------------------------------------------------------------
;definicje funkcji
Func start()
   $sLog = @MDAY & '.' & @ & '.' & @ & ' ' & @HOUR & ':' & @ & ' > '
EndFunc

Func stop()
   $sLog &= @MDAY & '.' & @ & '.' & @ & ' ' & @HOUR & ':' & @ & ' >> ' & $sMoj_tekst & $abc & @CRLF
   FileWrite($sFileLog, $sLog)
EndFunc

Przy okazji polecam mój podręcznik na Wikibooks: https://pl.wikibooks.org/wiki/AutoIt

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...