Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Głupi nawyk z machaniem celownikiem

NieZnaszMnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie, gram w globala już jakiś czas, ale od ostatniego czasu złapałem takie coś ze przy strzelaniu do kogoś często nie potrzebnie rzucam tym celownikiem na lewo i prawo. Bierze się to z tego, że ludzie do których strzelam mają taki nie ogarnięty movement, że oni sami chyba nie wiedzą co chcą zrobić. Na meczu jak patrze na moich znajomych to ludzie nie biegaja i nie strzelają do nich w biegu jak do mnie, łatwo takich zabić. Mi przez to coś się wkręciło, że często przegrywam łatwe 1v1, bo spreja pociągne nie potrzebnie a typ stanie w miejscu nagle albo jestem w celowany od razu przy ścianie typ wychyla na pixel, a ja robię flicka 1 m od ściany.. Jakieś pomysły jak mogę się tego oduczyć ? Pewnie zaraz będzie pytanie o sensa, więc od razu napiszę że gram na małym (2.0/400 dpi).

Opublikowano

Nie rób tak.

graphic.png

Setup: GPU: EVGA GeForce GTX 970 SSC ACX 2.0+ 4GB GDDR5 256 bitCPU: Intel® Core™ i5-3330 3.00 GHz, Cooler: Intel BOX, PSU: Corsair CS550M 550W, RAM: HyperX Savage 2x8GB (16GB) 1600MHz --> 1333Mhz DDR3 CL9, MOBO: MSI H61M-P20 (G3), SSD: Crucial BX100 256GB, System: Windows 10 64bit

Gear: Monitor: Asus VG248QE 144hz 24', Mouse: Zowie FK2, Keyboard: CM Storm Quickfire TK Cherry MX Red, Mousepad: Razer Goliathus Speed Large, Headset: Steelseries Siberia v2 Red, Mouse Bungee: Zowie Camade Yellow

Opublikowano

Ćwicz, ćwicz, ćwicz. Ja z sens 6.0 i  1200dpi daje radę.

xD ta

Jedyna rada- przestań tak robić.. no bo co innego? Włącz myślenie podczas grania i łap się by nie popełniać błędów.

Opublikowano

Niby prosto powiedzieć nie rób tak i tyle, ale już jakoś mi się tak wkręciło w głowę, że typ nie wychyli mi normalnie tylko bedzie szedł zaraz się cofnie, podskoczy i jeszcze salto zrobi i będę musiał tym celownikiem machać żeby go zabić. Już teraz jakoś próboję nad tym panować, ale i tak nie zawsze daję radę i nie robię prostego fraga np. Może w końcu mi to przejdzie, myślałem że czegoś się dowiem, ale jak nie to temat do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...