Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gadżety z gier

LDGM

W celach zarobkowych  

3 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaką grę ?

• Minecraft
      2
    • Counter-Strike:Global Offensive
      1
    • League of Legends
      0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was drodzy użytkownicy tego forum, wychodzę do was z pewnym pytaniem, które jest dla mnie dość istotne, nie chcę też odpowiedzi typowo fanowskich, ponieważ chciał bym byście spojrzeli na to w pewien sposób obiektywnie a nie po tym co najbardziej lubicie.

Mam dylemat po miedzy najbardziej popularnymi grami jakimi są według mnie i twitcha.

League of Legends

Counter-Strike:Gobal Offensive

Minecraft

Nie chcę zdradzać szczegółów ale mam pomysł i środki na stworzenie czegoś innowacyjnego i innego niż coś co dotychczas jest.

min. jest w tym coś co już istnieje, natomiast.

Figurki 3d

Maskotki

itp...

Wszelakie gadżety do tych że gier, jednak zdaje sobie sprawę że nie jestem w stanie zaczynać z wszystkimi na raz i chcę wybrać jedną z nich, oczywiście nie ukrywam że ma to być w celach zarobkowych z założonym DG w pełni legalnie oraz potrzebnymi licencjami.

Rozważam najbardziej pomiędzy cs i mc jednak bardziej przemawia za mną mc, dlaczego ?

Sześciany, tani koszt produkcji gadżetów, dość spora popularność, multiplatformowość, kreatywność i nieskończone możliwości i pomysły dla kogoś kto potrafi zrobić coś czego jeszcze nie było...

A jakie jest wasze zdanie, gdybyście mieli pieniądze, środki by zainwestować i pracować zarabiać jaką grę wybralibyście by od niej zacząć a później w miarę możliwości się rozwijać o kolejne.

Za wszelkie treściwe i uzasadnione odpowiedzi serdecznie dziękuję.

Opublikowano

MineCraft będzie w miare łatwy, bo są to tylko sześciany i gra w to sporo dzieci a to one są bardziej zainteresowane tym tematem, więc będzie sporo kupców, ale w League of Legends też jest ich sporo i teraz jest chyba popularniejszy a o figurki jest ciężko i to jeszcze w dobrej cenie przeliczając na PLN.

Opublikowano

Innowacyjność, bla bla... nikt inny tego jeszcze nie stworzył, bla bla...

Jak ty się chcesz za biznes brać skoro nie jesteś w stanie napisać swojej wypowiedzi na tyle czytelnie byśmy ją zrozumieli?

Ale niech Ci będzie, mogę coś tam skrobnąć. 

- Minecraft - odpada po całości. W naszym kraju 90% użytkowników nie ma nawet konta premium, więc skoro nie mają pieniędzy by kupić grę to co dopiero jakiejś gadżety z nią związane.

- LoL - tutaj już lepiej, bo jest masa ludzi, którzy wypadają na prawdę masę kasiory na same skórki (czy jak to się tam nazywa - nie grałem w to zbytnio więc nie wiem, aczkolwiek znam osobę, która 3k na to wydała) to i pewnie na jakieś figurki kasę wydadzą.

- CS - tutaj tak samo jak z LoL'em: skoro kasę na skiny wydają, które gówno wnoszą to i mogą jakąś figurkę kupić.

Teraz co się tyczy samego biznesu: nie wiem czy zrobiłem odpowiednie badanie rynku, ale z tego co się orientuje to: figurek, maskotek, jakiś modeli 3D, plakatów i innych gówien związanych z 3 powyższymi grami na polskim rynku jest od cholery więc raczej ciężko Ci będzie się przebić ze względu na konkurencję, która  w większości jest już na rynku od samych początków istnienia tych gier. 

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Nie chodzi mi o zabawę, innowacyjność a pod tym słowem ukryte wyrażenie projektu, chęci realizacji wszystkiego cudownego, tzw. obiecanek ccacanek jakie tu bywają na forum.

Mówię o pieniądzach i inwestycji i nie mam tu na myśli parę zł czy parę tyś zł... mam na myśli dużo większą inwestycje, która wiąże się z większymi zobowiązaniami, zdaję sobię oczywiście sprawę z ryzyka i wszystkich pochodnych.

Jednak chcę się dowiedzieć od Was, gdybyście mieli te $$ w co byście zainwestowali, co chętnie, tanio i dobrze wykonane produkty były by kupywane.

Lol kojaży mi się z częstym zakupem Riot points

cs skiny

mc serwer i inne gadzety, które mogą wiązać jak powyżej.

Ale co ma większy potencjał

Minecraft jest prostszy, jest zainteresowanie, koszta produkcji niewielkie z racji braku dużej ilości szczegółów i przejść pomiędzy kolorami, jednak nie chcę wchodzićw szczegóły.

Opublikowano

Konto założyłeś dzisiaj o 11:26, jest to Twoja druga wiadomość na tym forum, chcesz być poważnie traktowany, bo masz na myśli WIELKI biznes, gdzie władujesz dużo pieniędzy, ale pieprzysz tutaj coś o jakiś "obiecankach", które są na tym forum. Idąc dalej - cała wiadomość powyżej jest tak cholernie nielogiczna, nieskładna i masakrycznie napisana, że czytając ją raz za zarazem zamiast lepiej ją pojmować to tym bardziej się w niej gubię. Ja jako przykładowy przedsiębiorca nie jestem w stanie sobie wyobrazić współpracy z człowiekiem, który nie jest mi w stanie prosto i rzeczowo przekazać czego ode mnie oczekuje (już pomijam fakt, iż robisz kurwę z interpunkcji).

Tak więc może zamiast ładować pieniądze w biznes przeznacz pewną część na jakiś kurs pisania w jasny i przejrzysty sposób, a dopiero później bierz się za WIELKI biznes?

Opublikowano

Wystarczy że w zdaniu, drogi kolego użyłeś takiego sformułowania cytuje " (już pomijam fakt, iż robisz kurwę z interpunkcji)."

Jeśli upominasz kogoś o tym jak pisze, sam pisz i zachowuj się jak to na inteligentnego człowieka przystało, bo tym pokazałeś swój poziom, więc dziękuję za dalszą konwersacje z tobą.

Pozdrawiam.

Czekam na dalsze opinie.

Opublikowano

Jeżeli taka forma pisania cię (jakoś straciłem szacunek i nie będę pisał z wielkiej litery) mierzi, to wybacz, ale internet nie jest dla ciebie. Swoją drogą, raczej nikt więcej nic nie powie, bo ma to najzwyczajniej w głębokim poważaniu... 

Opublikowano

Powiem tak. Nie opłaca Ci się takiego interesu robić z grą Minecraft, ponieważ tych gadżetów do tej gry jest mnóstwo i nikt na nie już nie leci, gra już nie jest taka "hype" jak kiedyś. Counter-Strike: Global Offensive jest dobrą opcją, ponieważ tak jak już ktoś tutaj up napisał, skoro gracze wydają mnóstwo kasy na marne i niepotrzebne skiny, to dlaczego by nie przyjęli takich maskotek? Zawsze fajnie by jakoś to wyglądało, na półce położyć czy coś, chociaż nie wiem, jakie maskotki mógłbyś robić, może jakieś malutkie bronie z fajnymi skinami? Nie wiem, jednak wiem, że najlepszą opcją wg. mnie jest Leauge Of Legends. Dlaczego? Dlatego, iż teraz ta gra jest bardzo popularna i w ogóle nie widziałem jeszcze maskotek związanych z tą grą. Super by była produkcja takich maskotek np. postaci z lola, świetny pomysł. 

#LenovoLegion Team

Opublikowano

Aplay, dziękuję za twoją odpowiedź.

Zastanawiam się nad niszą jaką jest World of Warships, w sklepie stateczki nie są tanie a jednak chętnie kupowane, co do koszulek samoróbek mam wiele przykładów że się sprzedają, więc powiedzmy realne okręty (modele) które posiadamy w wirtualnym świecie były by też dobrym pomysłem na upamiętnienie poświęconego czasu w grze.

Średnio okręty w sklepie nie schodzą poniżej 100 zł ... widzę też takie za 500zł

Opublikowano

Minecraft chyba nie jest dobrym pomysłem, jak to zresztą ktoś wyżej już wspomniał, jest już po prostu masa rożnych istniejących... chyba firm, które się tym zajmują; jak oglądam zdjęcia jednej znajomej (początkującej cosplayerki) z różnych konwentów to... zawsze jest jakieś stoisko z gadżetami związanymi z Minecraftem, świetna gra ale chyba hype już trochę opadł.
LoL i CS:GO, nie gram, nie lubię, nie interesuję się zarobiony jestem :D - że popularne jest to wiem, jak kogoś stać na jakieś tam skórki do broni to na figurkę pewnie też się uzbiera ale... no nie wiem.
World of Warships... modele... gotowe okręty to by komu to potrzebne było? A modele do składania... modelarstwo... to już trochę większy bajer. Byle gracz by się za to nie zabierał tzn. oj no wiadomo może paru ludzi by się do tego zachęciło ale... jak jeszcze młodszy byłem zachciałem mieć parę modeli, dostałem na urodziny, dwa samoloty, helikopter i czołg (taki byczy, ogromny, z silnikiem elektrycznym) wziąłem się za samolot... setki części, a w zestawie ani szczypiec, kleju mało, farbki też osobno... nie dość, że jakbym chciał to serio do końca składać to bym kupę kasy wydał to... to po prostu trzeba lubić, to nie dla każdego.
A wracając do biznesu, modeli rożnych też nie brakuje, na szybko znalazłem pancernik Yamato, 33 części, 20-30 zł, więc czy jest sens się za to zabierać? Tak czy siak to Twoja decyzja i Twoje miliony, a ja z biznesem mam takie doświadczenie, że wyprzedaje rodzinne starocie na OLX. :D

MPCForum... jak dawno mnie tu nie było.

Opublikowano

Polityka lola odpada w zupełności, nie pozwalają na nic...

Minecraft pozwala na wiele...

Cs niestety nie znalazłem informacji a nikt od nich nie kwapi mi się odpowiedzieć.

Word of Warships, pozwala z pewnymi przystępnymi ograniczeniami.

Zaczyna mi coraz mocniej chodzić po głowie minecraft ponieważto najlepsza i najkorzystniejsza opcja.

Może macie inne ciekawe pomysły co do gier ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...