Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin2 World Editor ReMIX - Nie można malować blokad ścieżek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A dokładniej problem polega na tym, że kiedy przełączam się na "malowanie" blokad ścieżek (attr), cała topografia terenu robi się kompletnie biała, tekstury terenu po prostu znikają, ale jak przełączę się spowrotem na edycję terenu lub obiektów, tekstury ponownie stają się widoczne

Obraz z normalnej edycji:

2016-07-06_114446.png

Obraz na edycji map attr:

2016-07-06_114529.png

Gdy pracowałem na Windows XP problemu nie było, gdy wczoraj przesiadłem się na Windows 7 taki problem się pojawił.

Próbowałem już prawie wszystkie mi znane cudawianki systemowe, by to naprawić od aktualizacji sterowników, poprzez

ich downgrade, aż do zmiany WE Remix'a na inne wersje, ale na każdym Edytorze taki problem występuje na obecjen instalcje

windowsa, jeszcze co mi teraz mi się nasuwa to, że moja "siódemka" jest 64bit i chyba to się gryzie, ale z drugiej

strony, gdyby tak było to pewnie WE i na teksturach by się sypał...

Dlatego chciałbym się zapytać, czy ktoś miał podobny problem i ew. konkretne rozwiązanie

(nie mówcie mi, że mam źle katalogi tekstur umiejscowione, bo jak widać na screenie, tekstury terenu są

doskonale widoczne)

arijh2.jpg

Opublikowano

Mam Windowsa 7 64bit i normalnie działa, więc to raczej nie przez to.

LqpWy9u.jpg

C9frEwh.jpg

Tego WE były chyba 2 wersje, Debug i Release, na obydwóch masz tak samo?

Opublikowano

Mam Windowsa 7 64bit i normalnie działa, więc to raczej nie przez to.

LqpWy9u.jpg

C9frEwh.jpg

Tego WE były chyba 2 wersje, Debug i Release, na obydwóch masz tak samo?

Ja się tylko spytam czym różnią się te wersję ?

Opublikowano

Debug - pokazuje Ci w konsoli co się w programie dzieje

Release - Nie ma tej konsoli, wszystkie zdarzenia potem można przejżeć w pliku log.txt

arijh2.jpg

Opublikowano

Znam odpowiedź na to pytanie, tekstury robią się białe dlatego że zmieniłeś nazwę pliku, musi być nazwa pliku "ymir work" i nie można tego zmieniac ma być to z małych, i jak to zmienisz to tekstury robia się białe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...