Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Radeon HD4890 Czarny EKRAN!

japanes

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam otóż mój problem polega na tym że jak włączę Sobie World of Tank to wszystko się ładuje mogę wybrać sobie czołg ale jak już ma się pojawić mapa i odliczanie to robi się czarny ekran dioda miga od monitora a w dzwięku słychać takie cięcie się jednego dzwięku...............I tak mam na każdej grze oprócz Warrocka w niego mogę grać normalnie dodam że zmieniłem wczoraj grafike na tego Radeona żeby mieć troszkę lepszą grafikę w Tankach i na początku chodziło elekancko na 1920x1080 I na średnich detalach śmigało bardzo ładnie miałem 50fps pograłem troszkę i nagle ekran zrobił się taki kremowy i było słychać jednolite cięcie się z słuchawek ..............

Parametry mojego szajsu 

Pentium Dual-Core E5300 @ 2.60GHz

Pamięć Ram 3GB DDR2 800mhz

Karta Graficzna Radeon HD4890 1GB DDR5 256bit PCI-E 2.00

Zasilacz Tracer 400w (i dodam tutaj że możliwe że jest troszkę słaby ale testowałem na nim kiedyś Geforce GTX 660Ti 2GB DDR5 od Gigabyte i  Grałem w Far Cry 4 na ultra w Full HD i działało pięknie ) 

I czy wychodziło by na to że Ten radeon jest bardziej prądożerny niż ten GTX 660Ti ???

Próbowałem przetestować kartę programem i nic ta sama sytuacja jak włączę test czarny ekran i przycinający się dźwięk 

Opublikowano

Jaka temperatura karty w stresie ?

Niemożliwe żebyś na tym cpu przy tym zasilaczu choć na lepszej karcie chyba odpalił te gry.

Albo karta się przegrzewa i się to dzieje ale najbardziej bym celował w zasilacz.

Zależy od wymagań gry,zżera więcej od grafiki to i ta działa na max.,tak samo bierze max.prądu.

Sprawdź sobie też sam ile te karty pobierają W.

Generalnie ten zasilacz to tylko do śmietnika się nadaje...

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Opublikowano

Okazało się jednak że zasilacz to padaka mam teraz zasilacz Modecom 530w i śmiga aż miło !!!!!!  World of Tanks na 1920x1080 Średnie detale i mam od 40-60 fps !!!!! Nic się nie zacina nie wyskakuje czarny ekran ;) Wina była po stronie zasilacza heh a za kartę na allegro z przesyłka dałem 110zł :P Chciałem kupić nowego lapka i nie potrzebnie :P zaoszczędziłem jakies 2500zł :P 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...