Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co chciałbyś ujrzeć na serwerze EasyHC?!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie - nie ma co dużo się rozpisywać. Dodam, że serwer powstaję
na wersji 1.8.x, mamy skończony ładny Tab, gildie, drop i inne tego typu rzeczy.
Nasz programista zajmuję się pluginami i w zakresie możliwości Javy jesteśmy
otwarci na wszelkie propozycje dotyczące pluginów. Jednym z właścicieli serwera
jest Youtuber i jeśli chodzi o reklamę to nie mamy się co tym martwić. Teraz pytanie
kieruję do Was - graczy - Co chcielibyście ujrzeć na tego typu serwerze? Jakieś
pomysły dotyczące pluginów? :) Z góry dzięki wielkie!

Opublikowano

Warto dodać MCMMO - Zawsze to jakieś urozmaicenie. Kiedyś widziałem też gdzieś plugin na strzały ( Zatrute itp ) 

Opublikowano

@up mcmmo było fajne w 2012 , w 2016 nie jest, chyba że mowa o amerykańskich serwerkach factions xD

To tak :D zaczynajmy

1. Bossy, coś kreatywniejszego niż GIANT z 300hp. Boss respi się na losowych kordach, kordy są podane na czacie i ludzie sobie biegną go zabić. Po zabiciu dropią jakieś fajne itemki, boss tam jakiś efektów używa wiadomo. Nie może mieć za mało hp żeby nie było za łatwo go ubić ale też nie może mieć 50k hp żebyś go bił 3 dni 

2. Drop do eq, może nic takiego ale bardzo istotna rzecz jak dla mnie

3. Stoniarki SZYBKO regenerujące się

4. Możliwość wyłączenia dropu danego surowca, bez tego ani rusz nikt nie chce kopać jakiegoś syfu non stop

5. Jakieś NPC na spawnie u których można kupić ustawione przez was itemki czy to stoniarki czy to sety czy to beacona i inne takie

6. Na pewno nie żadne enchanty powyżej standardowych czyli np prot 20 sharpness 100, stanowczo nie.

7. Chciałbym ujrzeć dojrzałą i doświadczoną administrację, która non stop pilnuje serwera i banuje na bieżąco cheaterów :]

8. yyymmm... Spawn jakiś prosty, ładny ale prosty żeby wszystko było można na nim łatwo znaleźć, na pewno nie gotowiec bo to was od razu skreśla c;

9. pomyślmy . . . No tnt w godzinach wybranych, standardowo 12-24 żeby po nocy ci gildii nie zgrifowali

10. Jakieś /efekty do kupienia haste 2 jakieś, czy efekty potek, ewentualnie potki możliwość ich kupna albo zrobienia + max siła 1 , siła 2 zablokowana

11. Umiarkowany Itemshop, bez przesady i miliona rzeczy do kupienia byle tylko hajs hajs hajs był

12. Normalne ip serwera czyli np Mc.MannaKox.pl :D a nie jakieś .ench.pl

13. Wiadomo dobra maszyna żeby lagów nie było

14. Dużo graczy chciałbym ujrzeć a co za tym idzie reklama u jak największej ilości ytberów czy coś w ten deseń :P

15. Umiarkowany drop TNT

16. Możliwość zdobycia beacona, w końcu to easy serwer

To, że jeden z właścicieli jest ytberem może nie wystarczyć jego reklama, wiadomo ludzie lubią grać na serwerach easyhc jeśli gra na nich +60 osób jednak jak dla mnie to na serwer wchodzę jak jest tak 90 czy ponad 100 osób, musi być się z kim klepać

ooo 17. Border mapy dość mały, żeby klepy były a nie szukanie gildii jakiejkolwiek 2 godziny heh

18. I itemki na gildie w miare normalne, na 1 edycje polecam łatwe by ludzie dość szybko mogli założyć gildię a nie przykładowo jakieś 64 bloki siana i inne gówna. To ma być tak, że wbijasz ogarniasz seta, itemy, trochę cuba i lecisz na klepę ;)

noooooo i to na razie tyle co mi przychodzi na myśl, takie rzeczy 'znane z autopsji ? ' chyba dobrze napisałem, z doświadczenia dokładniej bo na takich serwerkach gram dużo i od dawien dawna, znam każdy polski serwer easyhc 100+ osób także wiem co piszę :D

Jeśli chcesz abym odpisał w temacie, oznacz mnie @Manna;3

;-)

Opublikowano

@up mcmmo było fajne w 2012 , w 2016 nie jest, chyba że mowa o amerykańskich serwerkach factions xD

To tak :D zaczynajmy

1. Bossy, coś kreatywniejszego niż GIANT z 300hp. Boss respi się na losowych kordach, kordy są podane na czacie i ludzie sobie biegną go zabić. Po zabiciu dropią jakieś fajne itemki, boss tam jakiś efektów używa wiadomo. Nie może mieć za mało hp żeby nie było za łatwo go ubić ale też nie może mieć 50k hp żebyś go bił 3 dni 

2. Drop do eq, może nic takiego ale bardzo istotna rzecz jak dla mnie

3. Stoniarki SZYBKO regenerujące się

4. Możliwość wyłączenia dropu danego surowca, bez tego ani rusz nikt nie chce kopać jakiegoś syfu non stop

5. Jakieś NPC na spawnie u których można kupić ustawione przez was itemki czy to stoniarki czy to sety czy to beacona i inne takie

6. Na pewno nie żadne enchanty powyżej standardowych czyli np prot 20 sharpness 100, stanowczo nie.

7. Chciałbym ujrzeć dojrzałą i doświadczoną administrację, która non stop pilnuje serwera i banuje na bieżąco cheaterów :]

8. yyymmm... Spawn jakiś prosty, ładny ale prosty żeby wszystko było można na nim łatwo znaleźć, na pewno nie gotowiec bo to was od razu skreśla c;

9. pomyślmy . . . No tnt w godzinach wybranych, standardowo 12-24 żeby po nocy ci gildii nie zgrifowali

10. Jakieś /efekty do kupienia haste 2 jakieś, czy efekty potek, ewentualnie potki możliwość ich kupna albo zrobienia + max siła 1 , siła 2 zablokowana

11. Umiarkowany Itemshop, bez przesady i miliona rzeczy do kupienia byle tylko hajs hajs hajs był

12. Normalne ip serwera czyli np Mc.MannaKox.pl :D a nie jakieś .ench.pl

13. Wiadomo dobra maszyna żeby lagów nie było

14. Dużo graczy chciałbym ujrzeć a co za tym idzie reklama u jak największej ilości ytberów czy coś w ten deseń :P

15. Umiarkowany drop TNT

16. Możliwość zdobycia beacona, w końcu to easy serwer

To, że jeden z właścicieli jest ytberem może nie wystarczyć jego reklama, wiadomo ludzie lubią grać na serwerach easyhc jeśli gra na nich +60 osób jednak jak dla mnie to na serwer wchodzę jak jest tak 90 czy ponad 100 osób, musi być się z kim klepać

ooo 17. Border mapy dość mały, żeby klepy były a nie szukanie gildii jakiejkolwiek 2 godziny heh

18. I itemki na gildie w miare normalne, na 1 edycje polecam łatwe by ludzie dość szybko mogli założyć gildię a nie przykładowo jakieś 64 bloki siana i inne gówna. To ma być tak, że wbijasz ogarniasz seta, itemy, trochę cuba i lecisz na klepę ;)

noooooo i to na razie tyle co mi przychodzi na myśl, takie rzeczy 'znane z autopsji ? ' chyba dobrze napisałem, z doświadczenia dokładniej bo na takich serwerkach gram dużo i od dawien dawna, znam każdy polski serwer easyhc 100+ osób także wiem co piszę :D

Na prawdę wielki props za post, widać że się postarałeś, za co Ci dziękuję. Podesłałem

link tego tematu programiście i oznajmił, że postara się większość tego co przydatne

wdrożyć w "życie" serwera, a więc jeszcze raz dzięki! 

Co do reklamy to nie ma się co martwić bo jeden z właścicieli jest Youtuberem (5k widzów)

oraz posiada znajomości, więc reklamą nie ma się co martwić.

Ja czekam na inne propozycje!

Opublikowano

Dodajcie inny teren jakieś fajne drzewa czy cuś.

W skrócie autorskie biomy ;)

HTBCzoQ.png

Chcesz żebym zobaczył co nabazgrałeś?

dodaj @rzy4y do posta to zobacze :)

if player has name "rzy4y"

Execute command: /Give a like

Opublikowano

Chciałbym zobaczyć jakąś inną odsłonę , inny teren, może nawet autorskie biomy itp , coś nowego , bo bardzo dużo tego jest

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Teraz w mc sa praktycznie same EasyHC więc wymyśl cos innego xD

Z doświadczenia wiem, że wszyscy tak bardzo chcą te "coś innego", a gdy

wychodzi "coś innego" to żaden na takim serwerze nie zostaję na dłużej.

Pier*olę szczerzę mówiąc bawienie się w oryginalne pomysły, ponieważ

większość graczy Minecrafta woli to co już jest znane, co za tym idzie: Lubiane.

Opublikowano

ODPOWIEM CI NA PYTANIE: Nie chce widzieć serwerów EasyHC. Nie ważne jak ten kotlet odgrzejesz nie bedzie on mi smakował. Żygać mi sie chce jak widzę tą naszą Polskę, która nie pomyśli tylko bedzie lecieć po kosztach.

ŻADNYCH WIECEJ SERWERÓW EASY!!

---------------------------------

Dziękuję, Pozdrawiam

HOMER12

Jeśli Ci pomogłem, możesz dać mi like  :yay:  ;) 

Potrzebujesz dodatkowej pomocy? Napisz do mnie na PW  

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...