Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam pomysłu na stronę ze statystykami

MatisiekPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

proszę kogoś, kto ma dużo wyobraźni w głowie, o narysowanie w PAINT zarysu strony, ze statystykami dla Minecraft. W tle może być jakiś obrazek, ale proszę do niego link. A noi jeśli jest taka możliwość, to proszę podać numery kolorów.

Nagroda:

10 lajków

Opublikowano

Najprościej byłoby Ci zastosować Bootstrapa. Tam masz fajne tabelki, dodaj jakieś tło do tego, i będzie git

Chyba nie uważasz, że osoba która tworzy takie tematy ma jakiekolwiek pojęcie na temat Bootstrapa (co do html, też bym się kłócił), whatever

Co do tematu: nie do końca rozumiem co masz na myśli mówiąc "statystyki minecraft", ale:

8094214677265861125719.png

by Neosieł

Opublikowano

Najprościej byłoby Ci zastosować Bootstrapa. Tam masz fajne tabelki, dodaj jakieś tło do tego, i będzie git

Chyba nie uważasz, że osoba która tworzy takie tematy ma jakiekolwiek pojęcie na temat Bootstrapa (co do html, też bym się kłócił), whatever

Co do tematu: nie do końca rozumiem co masz na myśli mówiąc "statystyki minecraft", ale:

8094214677265861125719.png

Używam bootstrap'a od dłuższego czasu i znam się na GRID Systemie, a także innych komponentach. Problem, pojawia się przy tym, jak zaczynam pisać stronę w HTML, CSS i BS. Przed pracą mam w głowie ogólny zarys wyglądu strony. No właśnie: OGÓLNY. Po pracy nie jestem zadowolony, bo chcę stworzyć designerską witrynę, a nie mix wszystkich kolorów tęczy. Nie umiem po prostu dobierać kolorów, aby strona wyglądała na profesjonalną. Mam również problemy z rozmieszczeniem elementów witryny na pusty polu. Jako tako umiem zaprogramować układ siatki i to nawet nieźle, ale po prostu nie mam wyobraźni, odpowiedniej dla designera. Piszę projekty sam, i jestem niepełnoletni, więc nie chcę zatrudniać do roboty profesjonalnego designera CSS. Moje wszystkie projekty były no szczerze mówiąc SŁABE, przez wygląd. Jestem programistą back-end, a nie front-end. Potrzebuję osoby, która potrafi wymyśleć siatkę witryny i ułożenie komponetów w witrynie, abyone tworzyły spójną całość. Po prostu chodziło mi o to, aby ktoś w Paintcie, narysował mi zarys strony z kolorami, i iliustracjami, aby strona wyglądała na profesjonalną, potem ja przepiszę to do NotePad++, doprogramuj PHP'a, i super projekt gotowy. ;)Dopowiem tylko, że chodziło mi tutaj o stronę w tematyce Minecraft ze statystykami dla serwera, gracza np. Aktualny ekwipunek, ranking PVP, dobrzy budowlańce, niszczyciele itp.

THX

Opublikowano

Czyli masz po prostu problem z abstrakcją i tyle ;)

Proponuję Ci pochodzić po innych stronach o podobnej tematyce i podpatrzeć jak wyglądają - inspiracja to nie przestępstwo ;)

Opublikowano

Czyli masz po prostu problem z abstrakcją i tyle ;)

Proponuję Ci pochodzić po innych stronach o podobnej tematyce i podpatrzeć jak wyglądają - inspiracja to nie przestępstwo ;)

Dziękuję, że mnie zrozumiałeś i że rozumiesz jak ciężko jest pracować z brakiem abstrakcji.

Chyba zrobię, tak jak piszesz, czyli będę się po prostu wzorował na innych stronach. :)

@temat->close

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...