Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ruch myszki wywołuje daną funkcje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Wczorajszego dnia spędziłem bardzo dużo czasu w poszukiwaniu jakiejkolwiek dokumentacji, aby wykonać coś takiego że kiedy ruszę myszką w prawo, to zostanie przyciśnięty klawisz d, jeśli ruch myszką będzie w lewo to zostanie naciśnięty klawisz a.Problem w tym, że nie mam pojęcia jak to zrobić, a potrzebuję to do gry fps, a jak wiemy nie można tego zrobić za pomocą pikseli lub kordów bo w fps'ie mamy statyczny celownik, który nie zmienia położenia... wiem że trzeba to zrobić za pomocą rejestru(kiedyś już tak robiłem w innym środowisku), lecz po przeszukiwaniu dokumentacji w celu znalezienia funkcji lub czegokolwiek co by mi umożliwiło zrobienie tego nic nie znalazłem oprócz akcji rolką przycisków najechania na jakieś elementy etc. Moje pytanie brzmi, czy ktoś tutaj mógłby mi podać kod z jakimś przykładem(jeśli wiesz jak to zrobić) lub czy mógłbyś podać mi funkcje lub sposób lub jakiś link, gdzie znajdę odpowiedz na moje pytanie i umożliwi mi to zrobienia tego co chciałbym. Jeśli już będę musiał to zrobić za pomocą czytana rejestru to jak znajdę rejestr odpowiedzialny za myszkę? i jak zrobić, aby podczas ruchu np w prawo przycisk "d" był "trzymany", aż do ruchu w przeciwną stronę(czyli w lewo) lub zaprzestania jakiegokolwiek ruchy. Za wszelką pomoc rady tipy, czy whatever dzięki bardzo to jest dla mnie ważne, a nic nie znalazłem na ten temat. Ktokolwiek wie jak zrobić coś takiego miło jakby mi pomógł ;D.

Pozdrawiam ;3

Najlepszy ślepy mnich na EUNE, były challenger w s3 Strzeżcie się "krula" lasu

leesinacolythe.png

Ex-Challenger Player (TOP 23 EUW)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...