Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dziwny problem z komputerem

Gotyer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mój problem z komputerem zaczął się jakiś czas temu gdy podczas oglądania czegoś na youtubie, obraz w komputerze stawał w miejscu a z głośników wydobywał się dziwny dźwięk, coś jak piszczenie, szumienie, skrzypienie, ogółem nie wiem jak to nazwać, mocno zniekształcony. Problem ten nie ustawał, zmieniłem przeglądarkę i z problemem nie było kłopotów przez może tydzien po czym nawrócił, zmieniłem kolejny raz przeglądarkę i to samo, lecz w końcu problem się nasilił i komputer się zresetował, raz, drugi, po czym przestał się uruchamiać, gdy włączałem komputer wszystkie wentylatory pracowały lecz odgłos ich był całkiem inny, taki mniej intensywny niż normalnie, zresetowałem BIOS po czym udało mi się uruchomić komputer i do tej pory działa, mineło może z 5 dni od tamtej pory, lecz przedwczoraj miałem taki problem że wciskając przycisk uruchomienia komputera on włączył się na sekunde albo dwie i wyłączył, za każdą próbą tak samo, dopiero po kilkukrotnej próbie się uruchomił i ten problem do tej pory nie powrócił.

Sprawdzałem już RAM pożyczając od znajomego jego kość.
Dysk SSD roczny, więc raczej odpada jego uszkodzenie.

Ogółem komputer ma już swoje lata bo posiadam go około 5/6 lat. Lecz zastanawia mnie problem, może to po prostu wirusy? nic w sumie nie pobieram, ale wiadomo jak to jest, ostatni raz go formatowałem rok temu

Opublikowano

MODECOM FEEL1

Myślę też że może jest to wina MOBO? Jeden slot na RAM mam już w niej uszkodzony.

Opublikowano

up up, komputer czasami nie chce sie uruchomić, start na 1 sekunde i się wyłącza, po kilku próbach odpala, jak go usypiam to nie ma problemu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...