Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

BetterMC - zapowiedź

AlexsanderARG

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witajcie spragnieni przygód gracze!

Dziś chciałbym Wam przedstawić zapowiedź serwera BetterMC

Serwer ten będzie na modach Technicznych o to co przygotowałem :

Dane maszyny:

RAM: 8gb z możliwością rozwojuSSD: 256gb (6gb/s)
CPU: 50%
Procesor: Intel(R) Xeon(R) CPU L5520 @ 2.27GHz, 16 rdzenie

Informacje o serwerze:

Wersja: 1.7.10
Dla graczy: no-premium / premium
Paczka: Modyfikacje Techniczne (Paczka w przygotowywaniu)

Mogę Wam zdradzić kilka głównych modyfikacji:

1. EnderIO
2. Ex-Nihilo
3. Mekanism
4. NEI
5. EnderStorage
6. IndustrialCraft 2

----
Oczywiście to nie wszystkie

Na serwer planujemy dodać plugin na otchłań, co to oznacza ?

Że jak ktoś zginie to jego itemki trafią do skrzyni która będzie pod komendą /otchłań - Każdy może je wziąść panuje tu zasada ; Kto pierwszy ten lepszy

Obecnie nie dodaje ss ponieważ nie mamy przygotowanej mapy a cały temat jest to zapowiedź.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Może krótkie lecz nie mam tymczasem z czego się rozpisywać! Piszcie swoje propozycje modów jak i zmian na serwerze

Z pozdrowieniami Właściciel / Technik BetterMC ~ Gunpowder

Opublikowano

Ex-Nihilo na serwerze technicznym? Przeciez to mod dla typowo hardsurvivalowych modpackow.... Mekanism to dobry pomysl, ale brakuje np. Thermal expansion, Applied Energetics, moze nawet ProjektE (bardzo OP, ale mozna ograniczyc, albo zostawic tylko craftingi aby moc miec swietne zbroje etc.), MinefactoryReloaded, popularny immersive engine (osobiscie nie przepadam), swietny buildcraft czy BigReactors... no i NEI to nie jest jakis kluczowy mod, tylko bardzo wazny mod, ale nie kluczowy czy wplywajacy na rozgrywke...

Moje posty:  100 200 300 400 500 600 700 800 900 1000 1100 1200 1300 1400 1500 1600 1700 1800 1900 2000

Opublikowano

50% jakiego procesora?

Po za tym jestem zainteresowany serwerem :)

Opublikowano

@Latkus

Nie pamiętam, ale dopiszę bo zapomniałem dzięki mam nadzieje że serwer Ci się spodoba !

#  UPDATE  #

Dodano następujące mody :

Iron Chest
TConstruct
Tinkers’ Mechworks
Translocators
Extra Utilities
ThermalExpansion

Opublikowano

Co ty chcesz zapowiadać jak niczego nie masz jeszcze? Bez sensu. Zamiast zrobić dopracowaną reklamę jak wszystko będziesz miał już gotowe to wstawiasz jakieś dziadostwo przez co tylko pokazujesz się od najgorszej strony.

images.jpg

Opublikowano

Według mnie też lepiej reklamować już gotowy serwer niż taki gdzie jeszcze sam nie wiesz jakie mody będą w paczce itd.

Ile modyfikacji planujesz dodać łącznie ? 

A no i jak skończysz całą paczkę to jakieś minimalne wymagania komputera byś mógł podać jakie trzeba mieć by to w ogóle odpalić :P

Jeśli chcesz abym odpisał w temacie, oznacz mnie @Manna;3

;-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...